Akran Zorbalığına Karşı: Sevgiyle Bitti Gitti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Akran Zorbalığına Karşı: Sevgiyle Bitti Gitti
Abone ol
İlkokul çağlarındaki çocuklarda sıklıkla rastlanan akran zorbalığı, çocukların bilinçli veya bilinçsiz birbirlerini incitmelerine ve olumsuz yönde etkilenmelerine neden olan sorunların başında geliyor. Her çocuğun başına gelebilecek bitlenme gibi sorunlar da akran zorbalığının dikkat çeken konuları arasında yer alıyor. Paranit, TOÇEV iş birliği ile bu yaş grubundaki çocukları arkan zorbalığına karşı bilinçlendirmeyi hedeflerken maruz kalınan bitlenme konusunda da sevgiyle ellerinden tutuyor ve sevgiyle bitti gitti diyor.

 

Akran zorbalığı, dünyada ve Türkiye’de özel veya devlet okulu fark etmeksizin sıklıkla gözlemlenen bir problem olarak öne çıkıyor. Arkasında birçok farklı sebebi barındıran bu sorun, dünya çapındaki farklı ülkelerde ilkokul seviyesinde yüzde 12 ile 55 oranında görülürken; ülkemizde yüzde 5 ile 65 arasında görülüyor*. 

Perrigo çatısı altında yer alan Paranit, TOÇEV ile gerçekleştirdiği “Sevgiyle Bitti Gitti” farkındalık projesiyle tüm dünyanın odağında olan akran zorbalığı konusunu sevginin iyileştirici gücüyle aydınlatıyor.  Çocukların zorbalık kavramını bilmesi, zorbalık süreçlerinde yaşanan duygu farklılıklarını gözlemleyebilmesi, hislerini korkmadan dile getirmesi ve kendi haklarını korurken başkalarının haklarını ihlal etmemesi konusunda bilinçlendiren projede etkileşim yöntemi ile öğrencilerin ifade etme ve empati yeteneklerinin geliştirmesi hedefleniyor. Uzman psikologlar eşliğinde çeşitli oyunlar ve farkındalık sohbetleriyle gerçekleştirilen eğitimler, arkan zorbalığının önüne geçerek çocukların daha bilinçli bireyler olarak yetişmelerine yardımcı oluyor. 

İçeriği Maltepe Üniversitesi Teknoloji ve İnsan İlişkileri Uygulama ve Araştırma Merkezi (MATİN) Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Nesteren Gazioğlu, MATİN Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Ferzan Curun ve Eğitim Fakültesi Arş. Gör. Zeynep Ece Tezel tarafından yapılan araştırmalar çerçevesinde hazırlanan; Psk. Burcu Gökbulut tarafından eğitimleri verilen farkındalık projesiyle tüm çocuklara ulaşmayı arzulayan Paranit, özellikle bitlenme gibi her çocuğun yaşayabileceği ve akran zorbalığında da sıklıkla karışımıza çıkan bu konuyu da normalleştirmek ve korkmadan utanmadan sorunu çözebilmek için çocuklara yalnız olmadıklarını hatırlatıyor. Yaşadıkları zorlu süreçlerde aydınlanmaları için onlara ışık tutan Paranit ve TOÇEV, iki yıldır sürdürdüğü projeyle 2021 yılından bu yana 16 ilde36 okulda 1835 öğrenciye ulaşarak akran zorbalığının önüne geçmeyi amaçlıyor. 

 

 

Kaynak:BYZHA

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
30 bin öğrenciye doğa eğitimi; Hedef: 80 bin!Önceki Haber

30 bin öğrenciye doğa eğitimi; Hedef: 80...

Türk Kızılay’ından Eğitime Bir Destek DahaSonraki Haber

Türk Kızılay’ından Eğitime Bir Destek Da...

Yorum Yazın

24 Nisan Çarşamba önemli gündem başlıkları
60 saniyede bugün (23 Nisan 2024) Türkiye ve dünya gündeminin 60 saniyelik özeti
Gazete Çocuk Yayında
Fen ve sosyal bilimler liselerimizde Yaratıcı Yazarlık Atölyesi çalışmaları yürütülüyor
Liselerde Bilim Uygulamaları Sempozyumu
Dört Dörtlük Konu Pekiştirme Testleri
Günümüz Ekonomik Şartlarıyla Örtüşmeyen Giyim Yardımı Tutarlarını Mahkemeye Taşıdık.
DENEYAP Teknoloji Atölyeleri, Ülkemizin Geleceğini İnşaa Edecek Eğitmenler Arıyor!
On Binlerce Öğrencinin Performanslarını Sergilediği "Mesleki Yarışmalar" Bölge Finalleri Başlıyor...
İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavının Soru Kitapçıkları ve Cevap Anahtarları
MEB Çorum'da Ödüle Layık Bir Eğitim Çalışanı Bulamadı Mı?
İşte haftanın yalan haberleri
Okul Sporları Duyuruları
Teknofest Çeşitli Kategorilerdeki Yarışma Sonuçları Açıklandı!
Türk Eğitim-Sen Yüksek Lisans ve Doktora Yapan Yönetici ve Öğretmenlere Ek Ders Ücretinin Artırımlı Ödenmesi Talepli Dava Açtı
Öğretici: İlçede Tek Ödül Alan Kişinin İlçe Müdürü Olması Nasıl Açıklanabilir?
Şube Müdürlerinin 2024 Yılı Yer Değiştirme Kılavuzu Yayımlandı
Halk Eğitim Merkezleri Spor Programları Tanıtımı
Türkçemizin hazinelerini keşfetmeye devam ediyoruz
2024-ALES/1 Sınavı Temel Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarı Yayımlandı