Apartmanlarda kimse olmadığı için hasar tespiti yapılamıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Apartmanlarda kimse olmadığı için hasar tespiti yapılamıyor
Abone ol
Adana’da yaşanan depremlerden sonra vatandaşlar apartmanları terk ettiği için görevlilerin hasar tespiti yapamadığı öğrenilirken, Güzelyalı Mahalle Muhtarı Göktürk Güngör, mahallesinde 100 binanın hasar tespitinin yapılamadığını, tespit için bir kişinin apartmanda nöbetçi olarak kalması gerektiğini söyledi.

 

 

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat günü meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki deprem nedeniyle 11 şehirde yüzlerce bina yıkıldı. Adana’da etkili olan depremde şehir merkezinde 11 bina yıkıldı. 418 vatandaşın hayatını kaybettiği Adana’da 148 binaya da ağır hasarlı raporu tutuldu. Bu binaların yıkımına bir hafta içinde başlanacak. Ancak vatandaşlar en son yaşanan depremden sonra korkup apartmanları terk etti. Bu nedenle gelen görevliler apartmanda kimse olmadığı için hasar tespiti yapamıyor. Depremde en çok zarar gören Güzelyalı Mahalle Muhtarı Göktürk Güngör de bu soruna dikkat çekerek, “Depremde bildiğiniz gibi Adana’da 11, Güzelyalı Mahallesi’nde ise 5 apartman yıkıldı. Mahallemizde 13 bina ağır hasarlı ve yıkımı gerçekleştirilecek. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl müdürlüğü bu konuyla ilgili çalışmaları hızlandırdılar. İnceleme yapmaya gelen ekipler bazı apartmanlarda kimseyi bulamıyor ve bu yüzden kontrol yapılamıyor. Doğal olarak insanlar korktu ve apartmanları geride bırakıp gittiler. 100 binaya yakın kontrol sağlanamadı, oralarda bir kişinin beklemesi ve gelen ekiplere yardımcı olmaları gerekiyor” dedi.

 

 

Güngör, yıkılacak binalar için de tek tek resmi yazının geldiğinin altını çizerek şöyle devam etti:

 

 

“Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl müdürlüğünden gelen yazı ile ağır hasar alan Ezgi Apartmanının yıkımı 3 gün içerisinde başlayacak. Güzelyalı Mahallesi’nde 75 orta hasarlı bina bulunuyor. 2 gün öncesi yaşanan deprem sonrası vatandaşlar tereddütte kaldılar. Acaba tekrar binalarda kontrol yapılacak mı diye. Yıkılacak binalara gelerek kapılarına bir tutanak asıyoruz ve diğer tutanağı da muhtarlık panosuna asarak vatandaşlarımıza duyuru yapıyoruz.”

Kaynak:İHA

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İstanbul’da zeminden kaçak kat inen şahıs serbest bırakıldıÖnceki Haber

İstanbul’da zeminden kaçak kat inen şahı...

Depremzedeler için battaniye ve pijama dikiyorlarSonraki Haber

Depremzedeler için battaniye ve pijama d...

Yorum Yazın

Üniversite Kapısında Yığılma Nasıl Önlenir?
Şube müdürlerimizin yetki ve sorumluluklarıyla mütenasip özlük ve ekonomik hakları bir an önce sağlanmalıdır
Deprem bölgesinde 27 Martta eğitim öğretime başlayacak il ve ilçeler açıklandı
1. Dereceye gelen kamu görevlilerinin tamamının ek göstergeleri 3600 olarak belirlenmelidir
Kamu mühendislerinin, görevlerinin getirdiği risk, yetki ve sorumluluklarına mütenasip şekilde özlük, ekonomik ve sosyal koşullarının iyileştirilmesi kaçınılmazdır
Okul idarecilerimizin muhakkiklik görevi angarya olmaktan çıkarılmalıdır
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan depremin 45. gününde kaydedilen gelişmeler!
Kamu Çalışanlarına Seyyanen Artış İstiyoruz
45 Bin Atama Yetmez!
TEKNOFEST 2023 Biyoteknoloji İnovasyon Yarışması Proje Detay Raporu Sonuçları Açıklandı!
TEKNOFEST 2023 Sanayide Dijital Teknolojiler Yarışması Proje Detay Raporu Sonuçları Açıklandı!
TEKNOFEST 2023 Psikolojide Teknolojik Uygulamalar Yarışması Proje Detay Raporu Sonuçları Açıklandı!
TEKNOFEST 2023 Tarımsal İKA Yarışması Kritik Tasarım Raporu Sonuçları Açıklandı!
TEKNOFEST 2023 Savaşan İHA Yarışması Kritik Tasarım Raporu Sonuçları Açıklandı!
Dersler Cepte, Uygulama Marketleri Eğitim Kategorisinde En Çok İndirilen Uygulamalar Arasında Yerini Aldı
2022 Yılı Eğitim, Koordinasyon ve Proje Faaliyet Raporu Yayımlandı!
Depremzede Öğrenciler, LGS ve YKS'ye "Yüzen Okul"da Hazırlanacak
Lisansüstü Öğrenim Gören İdarecilerin Artırımlı Ek Ders Ücreti Mağduriyeti İçin Dava Açtık
İşte Depremle ilgili yalan haberler ve gerçekler
Cumhurbaşkanı Erdoğan'da Emekli aylığı açıklaması!