Bakan Ersoy: ”Depremin izlerini tamamen sileceğiz”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bakan Ersoy: ”Depremin izlerini tamamen sileceğiz”
Abone ol
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, deprem sonrası süreci Malatya’da şu ana kadar başarıyla yönettiklerini belirterek, “Bundan sonrasını da hızlı bir şekilde tamamlayıp depremin etkilerini, izlerini tamamen Malatyamızdan silmek için devlet, millet olarak el biriyle gayret etmeye devam edeceğiz” dedi.

 

 

AK Parti İl Başkanlığını ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, burada partililer ile bir araya geldi. İl Başkanı Namık Gören, Milletvekili İhsan Koca, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ve Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’in de katılımı ile düzenlenen toplantıda konuşan Bakan Ersoy, 6 Şubat depreminden sonra düzenli olarak Malatya’yı ziyaret ettiklerini söyledi. Depremin hemen ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görevlendirmesi ile Malatya’ya geldiklerini ifade eden Ersoy, “İlk günlerde çok yoğun olarak burada bulunduk, enkaz kaldırma sürecinde haftalarca, aylarca kaldık. Şimdi yavaş yavaş elbirliği ile Malatya’ya ayağa kaldırıyoruz” dedi.

 

 

Malatya’daki iş birliği ve koordineli çalışmadan dolayı ilgili kurumlara teşekkür eden Ersoy, “Çok koordineli bir şekilde organize olduk, hep beraber devlet vatandaş el ele vererek bu enkazın altından kalkmayı başardık. Tabi ki sadece Malatya’yı kapsayan bir afet değil bu 11 şehrimize yayıldı. Yüz yıldır hatta birkaç yüzyıldır olmayan bir şiddetli bir deprem fırtınasından bahsediyoruz. Ama inşallah Malatya’da şu ana kadar bu süreci başarıyla yönettik. Bundan sonrasını da hızlı bir şekilde tamamlayıp depremin etkilerini, izlerini tamamen Malatyamızdan silmek için devlet olarak ve sizler olarak el biriyle gayret etmeye devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da ilk günden itibaren deprem bölgelerini çok sıkı takip ettiğini belirten Bakan Ersoy, kendilerinin de düzenli olarak Ankara’da yapılan çalışmalar ile ilgili bilgi verdiklerini söyledi. En hızlı şekilde bölgedeki afetinin izlerini silmek için gayret gösterdiklerini kaydeden Ersoy, “Dünyadaki hiçbir devletin göstermediği bir refleksi gösterdi devletimiz. Halkımızın yardımlaşma ve paylaşma kültürü bu afeti atlatmamızda en büyük etkenlerden biri oldu. Şimdi önemli olan tabi kaybedilen canları yerine getirme şansımız yok. Ama mal kayıplarının hızlı bir şekilde telafisi ve Malatya’yı tekrar büyüyen gelişen şehirlerimiz arasında görmek için çalışıyoruz. Buda Malatya için çok hızlı olacak diye düşünüyorum. Ben düzenli olarak gelmeye devam edeceğim. İhtiyaçları tespit ediyoruz ve ihtiyaçlar çerçevesinde ilgili bakanlıklarımıza gerekli toplantıları yapıp kabinede de nihai kararlarını alıp süreci hızlı bir şekilde yönetiyoruz” şeklinde konuştu.

 

 

Tüm dünyaya hem Malatya olarak hem Türkiye olarak örnek olduklarının da altını çizen Bakan Ersoy, “Kimse egoist davranmadı, herkes fazlası varsa diğer komşusuyla paylaştı. Bu da bizi açıkçası dünyaya örnek gösterilen bir ülke yaptı. Türkiye çok büyük krizler atlattı. Bu son kriz çok büyüktü, bundan sonra da krizler başımıza gelecektir. Dünya de her zaman krizlere açık bir yer. Ama ben inanıyorum ki Türkiye her krizden güçlenerek çıktı, kuvvetlenerek çıktı. İnşallah bu süreci güçlenerek kuvvetlenerek daha büyük bir Malatya olarak atlatacağız. Bize vermiş olduğunuz moralden destekten dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Bakan Ersoy: ”Depremin izlerini tamamen sileceğiz”

Bakan Ersoy: ”Depremin izlerini tamamen sileceğiz”

Kaynak:İHA

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
FETÖ’nün sözde ‘A’ mütevelli heyeti üyesi yakalandıÖnceki Haber

FETÖ’nün sözde ‘A’ mütevelli heyeti üyes...

İnşaatın 22. katından yük asansörü düştü: İngilizce öğretmeni öldüSonraki Haber

İnşaatın 22. katından yük asansörü düştü...

Yorum Yazın

8-9 Nisan tarihlerinde okul yöneticileri izinli sayılacak mı?
Koruyucu Giyim Yardımı Hakkı Elimizden Alınamaz
Banka Maaş Promosyonlarının Günümüz Ekonomik Koşullarına Göre Güncellenmesi İçin Talepte Bulunduk
TEKNOFEST 2024 Çip Tasarım Yarışması Ön Tasarım Raporu Sonuçları Açıklanmıştır!
TEKNOFEST 2024 Dikey İnişli Roket Yarışması Ön Tasarım Raporu Sonuçları Açıklanmıştır!
Öğretici: Banka Promosyonu Adaletsizliği Son Bulmalıdır
Geleceğin Ekranı Projesi Gönüllü Öğretmenlerini Arıyor
Yurt Yedek Yerleştirme Sonuçları Açıklandı
Üniversite İdari Personelinin Nakil Sorunları Çözülsün
Akademisyenlerimizin Ekonomik Koşulları İyileştirilsin
Veli Randevu Sistemi Öğretmenlerin İnisiyatifinde Yürütülmelidir.
Devletin Sözü Havada Bırakılamaz; Mülakat Kalkacak!
Ağzı Olan Konuşmasın! Türkiye’de Memur Sayısı Yetersizdir.
1 Nisanda Okullar Tatil Ek Dersler Ödenecek İşte Resmi Yazı
28 Mart Perşembe önemli gündem başlıkları
60 saniyede bugün (27 Mart 2024) 60 saniyede Türkiye ve dünya gündemi
Talip Geylan'dan eğitim gündemine dair önemli açıklamalar
Toplu Sözleşme Hükümleri 3. Tarafların Beyanıyla Engellenemez
Geçmişten Günümüze Sayılarla Eğitim 
Deneyap Girişim Programı Başlıyor!