Bakan Karaismailoğlu: Yüzyılın felaketini en büyük dayanışma ile aşacağız

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bakan Karaismailoğlu: Yüzyılın felaketini en büyük dayanışma ile aşacağız
Abone ol
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Şubat ayında insani yardım amacıyla yurtdışından gelen 690 hava aracına uçuş izni verildiğini, bugün itibariyle tahliye seferlerinin tamamlandığını belirterek, afet bölgesine görevli personelin gidiş-gelişinin devam ettiğini açıkladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Şubat ayında insani yardım amacıyla yurtdışından gelen 690 hava aracına uçuş izni verildiğini, bugün itibariyle tahliye seferlerinin tamamlandığını belirterek, afet bölgesine görevli personelin gidiş-gelişinin devam ettiğini açıkladı.

- Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’'na bağlı Karayolları Genel Müdürlüğü ekiplerinin sadece Adıyaman genelinde; toplam 803 makine ve bine yakın personel ile çalışmalarına gece gündüz demeden devam ettiğini ifade eden Karaismailoğlu, Bakanlığın deprem bölgesinde yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Yabancı havayolu işletmelerine verilecek uçuş izinlerinin işlem süresinin kısaltıldığı ve 6-28 Şubat 2023 tarihleri arasında insani yardım amacıyla yurt dışından gelen 690 hava aracına uçuş izni verildiği aktarılan Karaismailoğlu, "“Tahliye seferleri bugün itibariyle tamamlanmış olup, afet bölgesine görevli personel gidiş-gelişi devam etmektedir. Ayrıca, ekiplerimiz yüzlerce depremzedeyi sağ olarak göçük altından çıkardı. Özellikle Hatay’'a ulaştırılacak yardımlarda denizyolu çok etkin rol oynadı. Yaklaşık 5 bin kişiye gemilerde konaklama imkanı şu anda sağlıyoruz. Denizyolu ile de depremzedemizin bölgeden tahliyesi sağlandı. Bu arada, Katar'’dan yaşam konteynerleri getiren ilk gemiler de İskenderun Limanı’na vardılar. Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü’müz de Bakanlığımızın projelerinin yürütüldüğü şantiyelerden iş makineleri ve 2 bin personel ile hızlıca deprem bölgesine yardıma koştu. İletişim ihtiyacı konteyner kentler ve çadır kentler de mobil, fiber, uydu ve Wi-Fi altyapıları ile destekleniyor. Türksat tarafından 163 noktada uydu ve Wi-Fi kurulumu tamamlandı. Türk Telekom ve Turkcell tarafından fiber ve Wi-Fi kurulumu illerde yapılmaktadır. PTT bünyesinde hizmet veren mobil araçlar afetin yaşanmasıyla birlikte süratle bölgeye gönderildi. Faaliyetlerini sürdürüyor" diye konuştu.

Deprem bölgesinde temel ihtiyaç malzemelerinin temini için yardım amaçlı bireysel gönderilerin ücretsiz kargo kabulünün PTT tarafından ücretsiz kargo taşıma kampanyası kapsamında vatandaşlarımıza ulaştırılmaya devam ettiğini anımsatan Bakan Karaismailoğlu, "183 yıldır bu milletin hizmetinde olan PTT’miz, bu olağanüstü dönemde de her kademeden çalışanıyla vatandaşlarımızın yanında olmayı başarmıştır, olmaya da devam etmektedir”" dedi.

Bu aradan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Adıyaman'ın yüzde 95'ine kaynağından su verildiğini belirterek, bunun yanı sıra içme suyu stoklarında da eksik olmadığını açıkladı.

Kaynak:IGFA

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şanlıurfa’da ağır hasarlı bina çöktü. Yaralılar var!Önceki Haber

Şanlıurfa’da ağır hasarlı bina çöktü. Ya...

Bakan Soylu’dan Bursa için flaş açıklama! Kamu görevlileri açığa alındı!Sonraki Haber

Bakan Soylu’dan Bursa için flaş açıklama...

Yorum Yazın

20 Nisan Cumartesi önemli gündem başlıkları
60 saniyede bugün (19 Nisan 2024) 60 saniyede Türkiye ve dünya gündemi
4688 Sayılı Kanun’a İlişkin Hazırladığımız Rapor Seti
Devletimize, Milli Birliğimize Ve Ay Yıldızlı Bayrağımıza Yönelik Bu Hain Girişimleri Şiddet Ve Nefretle Kınıyoruz
Açık Öğretim Okulları 3. Dönem Sınavları İçin Kayıt Yenileme Duyurusu
Türkçe ve Dil Eğitiminde İyi Uygulamalar Konferansı Başvuru Sonuçları Açıklandı
OGM Materyal YKS Çıkmış Sorular Çözüm Videoları
Okul Sporları Duyuruları
GSB Medya Kampı Katılımcı Listesi
2023 Yılı Merkez ve Taşra Teşkilatı Memur, Şef, Sayman ve İl/İlçe Millî Eğitim Müdürlükleri Şube Müdürü Kadroları İçin Görevde Yükselme Suretiyle Atama Sonuçları
Can Ataklı'ya Karşı Hukuk Mücadelemiz Sürüyor
ÖRS:Ortak Ve Senaryolu Sınavlar Kaldırılmalı
BİLSEM'lerde Bireysel Değerlendirme Uygulamaları 27 Mayıs'ta Başlayacak
MEB’den Dört Beceride Türkçe Dil Sınavı
Toplu sözleşme ikramiyesi kanun teklifi bakana sunuldu
Yalçın toplu sözleşme ikramiyesi talebini Bakan Işıkhan'a iletti
Banka promosyon sözleşmesinin güncellenmesine dair Ombudsman’dan tavsiye kararı
19 Nisan Cuma önemli gündem başlıkları
60 saniyede bugün (18 Nisan 2024) 60 saniyede Türkiye ve dünya gündemi
e-YÖKDİL Başvuruları Alınıyor