Bakan Kurum: ”Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’ni Nisan ayında hizmete sunacağız”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bakan Kurum: ”Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’ni Nisan ayında hizmete sunacağız”
Abone ol
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "En büyük millet bahçemiz olacak Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’ni Nisan ayında bitirip İstanbullu vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Fethin 570’inci yıl dönümünde tüm İstanbul’a, tüm Türkiye’ye armağan edeceğiz" dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Turkuvaz Medya Center’da gerçekleştirilen “Sürdürülebilir Yüzyıl Zirvesi” programına katıldı. Bakan Kurum, "81 ilde 81 milyon metrekare hedefiyle yola çıktığımız millet bahçelerimizde şu an itibariyle 468 millet bahçesine ulaştık. İnşallah en büyük millet bahçemizi de Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi olarak Nisan ayında bitirip İstanbullu vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Fethin 570’inci yıl dönümünde tüm İstanbul’a, tüm Türkiye’ye armağan edeceğiz" ifadelerini kullandı.

 

 

Türkiye Yüzyılı’nda sürdürülebilirliğin öncelikli bir konu olduğuna dikkat çeken Bakan Kurum, küresel kirliliğin yüzde 75’inden insanların sorumlu olduğunu ifade etti. Bakan Kurum, "Sosyal, ekonomik ve çevresel konularda önemli etkiler oluşturan her projeyi, her insanımızı, her akademik çalışmayı Türkiye Yüzyılı yatırım planlamalarının önceliği yapacağız" şeklinde konuştu.

 

 

Sürdürülebilirliğin karşısındaki en büyük engelin küresel iklim değişikliği olduğunu ifade eden Bakan kurum, "Jeopolitik istikrarsızlıklar, siber güvenlik, enerji ve bulaşıcı hastalık riskleri; doğal kaynak ve biyoçeşitlilik kaybı, düzensiz göç, su kıtlığı, finansal ve makroekonomik bozulmalar dünyayı bekliyor. Bugün dünyanın kutuplarında buzullar hızla eriyor. Ülke büyüklüğünde orman yangınları çıkıyor. Bulaşıcı hastalıklar insanlığın en büyük tehdidi olmaya devam ediyor. Sadece çevresel bir sorunla değil, bir ekonomi, bir kalkınma sorunuyla birlikte yaşadığımızı artık tüm açıklığıyla anlamak zorundayız. İklim krizi noktasında, insanın hem mağdur hem fail, hem maktül hem suçlu olduğunu bilmek durumundayız. Ellerini yıkarken nehire doğru eğilen, nehrin suyunu bile dışarı akıtarak israf etmekten kaçınan insanoğlu, bu durumdan nasıl bir tüketim ve israf canavarına dönüştüğünü sorgulamalıdır" diye konuştu.

 

 

Bakan Kurum, "Bundan 20-30 yıl önce, ’geri dönüşüm düşüncesi yerleşmeli’ temennilerinde bulunuyorduk. Bugün, bütün dünyanın gıptayla baktığı, ödül vermeye doyamadığı, insanlık tarihinin en büyük çevre seferberliklerinden birini, Sıfır Atığı, Emine Erdoğan Hanımefendinin himayelerinde, tüm insanlığa sunuyoruz" ifadelerini kullandı.

 

 

 

"Türkiye Yüzyılı’nda sürdürülebilirliği kesintisiz kılacağız"

 

 

Sürdürülebilirliğe katkı sağlayan her projeyi destekleyeceklerini ifade eden Bakan Kurum, "Türkiye Yüzyılı’nda sürdürülebilirliği kesintisiz kılacağız. Sosyal, ekonomik ve çevresel konularda önemli etkiler oluşturan her projeyi, her insanımızı, her akademik çalışmayı Türkiye Yüzyılı yatırım planlamalarının önceliği yapacağız. Bu çerçevede; Meclisimizle birlikte kapsamlı bir İklim Kanunu yapıyoruz. Yaptığımız her konutu, iklime duyarlı, enerji verimli ve yüzde yüz sıfır atık hassasiyetiyle inşa ediyoruz. Sıfır atık projesini tüm insanlığa sunuyoruz. Geri dönüşüm oranımızı yüzde 27’e yükselttik" şeklinde konuştu.

 

Bakan Kurum: ”Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’ni Nisan ayında hizmete sunacağız”

Kaynak:İHA

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Türkiye Ekonomisinde Haftalık Gelişmeler ve Genel GörünümÖnceki Haber

Türkiye Ekonomisinde Haftalık Gelişmeler...

Bakan Kirişci: “296 milyar liralık tarımsal varlığımız sigortalanmış oldu”Sonraki Haber

Bakan Kirişci: “296 milyar liralık tarım...

Yorum Yazın

ÖRS:Ortak Ve Senaryolu Sınavlar Kaldırılmalı
BİLSEM'lerde Bireysel Değerlendirme Uygulamaları 27 Mayıs'ta Başlayacak
MEB’den Dört Beceride Türkçe Dil Sınavı
Toplu sözleşme ikramiyesi kanun teklifi bakana sunuldu
Yalçın toplu sözleşme ikramiyesi talebini Bakan Işıkhan'a iletti
Banka promosyon sözleşmesinin güncellenmesine dair Ombudsman’dan tavsiye kararı
19 Nisan Cuma önemli gündem başlıkları
60 saniyede bugün (18 Nisan 2024) 60 saniyede Türkiye ve dünya gündemi
e-YÖKDİL Başvuruları Alınıyor
Gençler Kadim Şehirlerde Buluşuyor
Okul Sporları Duyuruları
İşte MEB'de 2023 Yılında Ödül Alan 22226 Personelin Listesi
BİLSEM Öğrenci Tanılama Sonuçları Açıklandı
İstiklal Marşı bağımsızlığımızın, devletimizin kurucusu ve kurucu değerleri de milletimizin birliğinin timsalidir.
Türk Robotik Takımları, 2024 Fırst Robotıcs Competıtıon Dünya Şampiyonasında
YÖK mesnetsiz bazı ifade ve paylaşımlar dolayısıyla açıklama yapma gereği duyulmuştur
Emeklilik Sistemi Yeniden Ele Alınmalıdır. 1 Gün Geç Başlamanın Bedeli 17 Yıl Olamaz!
BT Rehber Öğretmenlerine Görevleri Dışında Verilen Görevler Karşılığında Ek Ders Ücreti Ödenmesiyle İlgili Yürütmeyi Durdurma Kararı
Geçici görevle il dışında görevlendirilenler öğretmenevlerinden nasıl yararlandırılır?
Vakıf üniversiteleri tarafından verilen "Kantin İşletmeciliği Eğitim Belgesi" ile okul kantini kiralanabilir mi?