BARÜ Çocuk Üniversitesi kapılarını depremzedelere açtı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
BARÜ Çocuk Üniversitesi kapılarını depremzedelere açtı
Abone ol
Bartın Üniversitesinden (BARÜ) gönüllü akademisyenlerin farklı alanlarda özel planlanmış programlara yer verdiği “Çocuk Üniversitesi” kapılarını depremzedelere açtı.

 

 

Bartın Üniversitesinde (BARÜ) “asrın felaketi” olarak nitelendirilen depremler sonrası yaraların el birliğiyle sarılması için büyük gayret gösteriliyor. Depremden etkilenen illerdeki durumun iyileştirilmesi ve gelecekte atılacak adımlar için bilimsel çalışmaların yapıldığı BARÜ’de sosyal sorumluluk çalışmaları da hız kesmeden devam ediyor.

 

 

Çocuk Üniversitesi ile afetin izleri silinmeye çalışılıyor

 

 

Büyük yıkıma sebep olan depremlerin ardından kısa ve uzun vadede eylem planlarının yapıldığı BARÜ’de, “Çocuk Üniversitesi” depremzedeler için faaliyetlerine hazırlanan özel programla yeniden başladı. Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezinin ortak çalışmasıyla hayata geçirilen uygulamayla Bartın’da misafir olarak konaklayan çocuklara yönelik çalışmalar yapılıyor.

 

 

Depremzedeler için özel programlar uygulanıyor

 

 

Alanında yetkin akademisyenlerin hazırladığı program ile özellikle çocuklar için planlanan psiko-sosyal destek süreçleri uygulanıyor. Etkinliklerde gönüllü akademisyenler de depremzedeleri yalnız bırakmıyor. Çocuk Üniversitesinin faaliyetleri Bartın İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Bartın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Bartın Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü iş birliğinde sürdürülüyor.

 

 

“Bu sürece el birliğiyle aşacağımıza inanıyoruz”

 

 

Çocuk Üniversitesi çalışmalarına katılarak depremden etkilenen vatandaşlarımızla bir araya gelen BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, “Ülkemizi derinden sarsan büyük bir felaketin ardından üniversite olarak tüm bileşenlerimizle büyük gayret gösteriyoruz. El birliği ve dayanışmayla aşacağımıza inandığımız bu süreçte bilimsel ve sosyal sorumluluk alanındaki çalışmalarımızla yaralarımızı sarmaya çalışıyoruz. Bu düşüncelerle Çocuk Üniversitesi çalışmalarıyla çocuklarımızın ve ailelerimizin yanında olan Psiko-Sosyal Destek Ekibi Koordinatörü Doç. Dr. Sinem Tarhan ve Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Yasemin Büyükşahin ile birlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Afetin izlerini silmek için çaba göstererek umut olan tüm bileşenlerimizle gurur duyuyorum” ifadelerine yer verdi.

 

BARÜ Çocuk Üniversitesi kapılarını depremzedelere açtı

BARÜ Çocuk Üniversitesi kapılarını depremzedelere açtı

Kaynak:İHA

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
MİT’ten PKK/YPG’nin para kasası olan teröriste nokta operasyonÖnceki Haber

MİT’ten PKK/YPG’nin para kasası olan ter...

MHP’nin Erzincan belediye başkanları Antalya’da toplandıSonraki Haber

MHP’nin Erzincan belediye başkanları Ant...

Yorum Yazın

Dersler Cepte, Uygulama Marketleri Eğitim Kategorisinde En Çok İndirilen Uygulamalar Arasında Yerini Aldı
2022 Yılı Eğitim, Koordinasyon ve Proje Faaliyet Raporu Yayımlandı!
Depremzede Öğrenciler, LGS ve YKS'ye "Yüzen Okul"da Hazırlanacak
Lisansüstü Öğrenim Gören İdarecilerin Artırımlı Ek Ders Ücreti Mağduriyeti İçin Dava Açtık
İşte Depremle ilgili yalan haberler ve gerçekler
Cumhurbaşkanı Erdoğan'da Emekli aylığı açıklaması!
Kamu Sen Heyeti Tarafından Kamu Çalışanlarının Acil Olarak Çözüm Bekleyen Sorunları Hakkındaki Rapor Vedat Bilgin’e Sunuldu
Depremde Hayatını Kaybeden Eğitim Çalışanlarımız Hakkari/Çukurca'da Dualarla Anıldı
TEKNOFEST 2023 Turizm Teknolojileri Yarışması Proje Detay Raporu Sonuçları Açıklandı!
Türkiye’nin Festivali TEKNOFEST’ten Eğitime Destek
Öğretici: Deprem Bölgesinde Eğitimin Sağlıklı Sürdürülebilmesi İçin Gerekli Tedbirler Alınmalıdır
Eğitim-Bir-Sen 7. Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi
Memur-Sen Kadınlar Komisyonu Deprem Bölgesinde
Depremden En Çok Etkilenen 4 İlde Eğitim Öğretime Kademeli Olarak Başlanacak
Ortaokul Öğretmenlerine Dersinin En Az Olduğu Güne Nöbet Görevi Verilemez Sedat DEĞER Açıklık Getirdi
E-Sınav görevlileri yüz tanıma sistemi ile sisteme giriş yapacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 45 Bin Öğretmen Atama Müjdesi
4 İldeki Özel Takviye Kursları Da Bugünden İtibaren Açılabilecek
Bakan Özer: Deprem Bölgesinde 500 Çelik Konstrüksiyon Yeni Okul Yapılacak
12. Sınıfların stajları hakkında bakanlık görüş yayınladı