Bingöl Üniversitesi 16 Araştırma-Öğretim Görevlisi ve 42 Öğretim Üyesi alacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bingöl Üniversitesi 16 Araştırma-Öğretim Görevlisi ve 42 Öğretim Üyesi alacak
Abone ol
Üniversitemizin aşağıda belirtilen birimlerine; Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesi hükümleri uyarınca personel alınacaktır.İlan olunur.
İLAN NO-BİRİM
-BÖLÜM
-ABD/PROGRAM
KADRO ADEDİDERECEUNVANALESYDS
veya
Eşdeğeri
ÖZEL ŞARTLAR
22063Fen-Edebiyat Fakültesi Doğu Dilleri ve Edebiyatları Arap Dili ve Edebiyatı15Araştırma Görevlisi7050Arap Dili ve Edebiyatı veya Arap Dili ve Belagati   alanında   tezli   yüksek   lisans yapıyor olmak.
22064Fen-Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı
İngiliz Kültürü ve Edebiyatı
15Araştırma Görevlisi7050İngiliz  Dili  ve  Edebiyatı  veya  İngilizce Öğretmenliği veya İngilizce Mütercim ve Tercümanlık   veya   İngiliz   Dil   Bilimi Bölümü Lisans mezunu olup bu alanlarda
tezli yüksek lisans yapıyor olmak.
22065Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik
Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği
15Araştırma Görevlisi7050Hemşirelik  Bölümü  lisans  mezunu  olup Hemşirelik  alanında  tezli  yüksek  lisans yapıyor olmak.
22066Kıraat İlmi Enstitüsü
-
Kur’an-ı Kerim Okuma ve Kıraat İlmi
15Araştırma Görevlisi7050İlahiyat   veya   İslami   İlimler   Fakültesi mezunu   olmak.   Kıraat   alanında   tezli yüksek lisans veya doktora yapıyor olmak veya Temel İslam Bilimleri alanında tezli
yüksek   lisans   yapıyor   olmak.   Hafızlık Belgesine sahip olmak.
22067İslami İlimler Fakültesi İslam Tarihi ve Sanatları Türk Din Musikisi13Öğretim Görevlisi7050İlahiyat   veya   İslami   İlimler   Fakültesi mezunu olup Türk Din Musikisi alanında
tezli yüksek lisans yapmış olmak.
22068Rektörlük
(Uygulamalı Birim)
(Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi)
15Öğretim Görevlisi7050Bilgisayar    ve    Öğretim    Teknolojileri Eğitimi   Bölümü   lisans   mezunu   olup Bilgisayar    ve    Öğretim    Teknolojileri Eğitimi  Anabilim  Dalında  tezli  yüksek lisans yapmış olmak.
22069Rektörlük
(Zorunlu Ortak Ders) (Türk Dili Bölümü)
15Öğretim Görevlisi7050Türk  Dili  ve  Edebiyatı  Bölümü  lisans mezunu   olup   Türk   Dili   ve   Edebiyatı Anabilim   Dalında   tezli   yüksek   lisans yapmış          olmak. Yükseköğretim kurumlarında   ders   verme   deneyimine sahip      olmak.      Yabancılara      Türkçe Öğretimi Sertifikasına sahip olmak.
22070Bingöl Teknik Bilimler MYO Elektrik ve Enerji
Alternatif Enerji Kaynakları
15Öğretim Görevlisi70-Yenilenebilir      Enerji,      Sürdürülebilir Enerji,   Yenilenebilir   Enerji   Sistemleri, Yenilenebilir   Enerji   ve   Uygulamaları veya Temiz Tükenmez Enerjiler Anabilim Dallarının   birinden   tezli   yüksek   lisans yapmış  olmak  veya  Çevre  Mühendisliği Bölümü    lisans    mezunu    olup    Çevre Mühendisliği    Anabilim    Dalında    tezli yüksek lisans yapmış olmak.
22071Sağlık Hizmetleri MYO
Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Optisyenlik
14Öğretim Görevlisi70-Optik   Mühendisliği,   Optik   ve   Fotonik Mühendisliği,      Fotonik      Bilimi      ve Mühendisliği   veya   Optik   ve   Akustik Mühendisliği       Anabilim       Dallarının birinden tezli yüksek lisans yapmış olmak veya  Fizik  Bölümü  lisans  mezunu  olup optik alanında tezli yüksek lisans yapmış olmak  veya  tezli  yüksek  lisans  mezunu olup       lisans       mezuniyeti       sonrası belgelendirmek     kaydıyla     optisyenlik alanında   en   az   1   yıl   deneyime   sahip olmak.
22072Sağlık Hizmetleri MYO Dişçilik Hizmetleri
Diş Protez Teknolojisi
14Öğretim Görevlisi70-Diş Hekimliği Fakültesi mezunu olmak.
22073Sağlık Hizmetleri MYO
Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Patoloji Laboratuvar Teknikleri
14Öğretim Görevlisi70-Patoloji   veya   Adli   Bilimler   Anabilim Dallarının   birinden   tezli   yüksek   lisans yapmış olmak.
22074Gıda, Tarım ve Hayvancılık MYO Bitkisel ve Hayvansal Üretim Organik Tarım15Öğretim Görevlisi70-Organik   Tarım   İşletmeciliği   Anabilim Dalında tezli yüksek lisans yapmış olmak veya Tarla Bitkileri, Bahçe Bitkileri, Bitki Koruma lisans bölümlerinden mezun olup
bu  alanlarda  tezli  yüksek  lisans  yapmış olmak.
22075Gıda, Tarım ve Hayvancılık MYO Gıda İşleme
Gıda Teknolojisi
15Öğretim Görevlisi70-Gıda Mühendisliği Bölümü lisans mezunu olup     Gıda     Mühendisliği     Anabilim Dalında tezli yüksek lisans yapmış olmak.
22076Gıda, Tarım ve Hayvancılık MYO Gıda İşleme
Süt ve Ürünleri Teknolojisi
15Öğretim Görevlisi70-Beslenme   ve   Diyetetik   Bölümü   lisans mezunu   olup   Beslenme   ve   Diyetetik Anabilim   Dalında   tezli   yüksek   lisans yapmış olmak.
22077Bingöl Sosyal Bilimler MYO Mülkiyet Koruma ve Güvenlik İş Sağlığı ve Güvenliği15Öğretim Görevlisi70-İş  Sağlığı  ve  Güvenliği  veya  Elektrik- Elektronik  Mühendisliği  Bölümü  lisans mezunu   olup   İş   Sağlığı   ve   Güvenliği Anabilim   Dalında   tezli   yüksek   lisans yapmış olmak.
22120Bingöl Teknik Bilimler MYO Tasarım
Grafik Tasarımı
15Öğretim Görevlisi70-Grafik,   Grafik   Tasarımı   veya   Görsel İletişim Tasarımı  Bölümü  lisans mezunu
olup   bu   alanlarda   tezli   yüksek   lisans yapmış olmak.

 

BAŞVURU/ÖN DEĞERLENDİRME/SINAV TARİHLERİ ve BAŞVURU YERİ
Duyuru Başlama Tarihi: 31.12.2022 
Son Başvuru Tarihi: 20.01.2023 mesai bitimine kadar 
Ön Değerlendirme Tarihi: 27.01.2023 
Sınav Giriş Tarihi: 01.02.2023 
Sonuç Açıklama Tarihi: 03.02.2023 
Kabul Edilecek Başvuru Şekli:Şahsen veya Posta ile 
Başvuru Adresi:Bingöl   Üniversitesi   Rektörlüğü   Personel   Daire   Başkanlığı   /   Selahaddin-i   Eyyubi   Mah.
Üniversite Cad. No:1 Merkez/Bingöl
 
Sonuçların Açıklanacağı İnternet Adresi:www.bingol.edu.tr 

 

GENEL ŞARTLAR
1-657 Sayılı Kanunun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak.
2-Araştırma görevlisi kadrosuna başvurabilmek için sınavın yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak gerekir (doğum tarihi 01.01.1988 ve daha sonra olanlar). Araştırma görevlisi kadrolarına atamalar, 2547 Sayılı Kanunun 33. maddede belirtilen usule uygun olarak 50. maddenin birinci fıkrasının (d) bendi kapsamında yapılır.
3-ALES’ten en az 70, Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezi yabancı dil sınavından en az 50 puan veya eşdeğerliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmak gerekir. Merkezi sınav muafiyetinden yararlanmayı talep edenlerin ön değerlendirme ve nihai değerlendirme aşamalarında ALES puanı 70 olarak kabul edilir.
4-Ön değerlendirme ve nihai değerlendirme aşamalarında lisans mezuniyeti notunun hesaplanmasında kullanılacak 4’lük ve 5’lik not sistemlerinin 100’lük not sistemine eşdeğerliği Yükseköğretim Kurulu kararıyla belirlenir. Diğer not sistemlerinin 100’lük not sistemine eşdeğerliğine Üniversitemiz Senatosu karar verir.
5-Yabancı dille eğitim ve öğretim yapılan programlardaki öğretim görevlisi kadrolarına yapılacak atamalarda atama yapılacak programın eğitim dilinde; bilim alanı yabancı dille ilgili kadrolara yapılacak öğretim görevlisi atamaları ile 4/11/1981 tarihli ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (ı) bendi uyarınca zorunlu yabancı dil dersini vermek üzere öğretim görevlisi kadrolarına yapılacak atamalarda ilgili dilde; yükseköğretim kurumlarının uluslararası ilişkiler ile yabancı dille ilgili uygulamalı birimlerinde istihdam edilecek öğretim görevlisi atamalarında, en az bir dilde Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezi yabancı dil sınavından en az 85 puan veya eşdeğerliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puana sahip olma şartı aranır.
6-Öncelikli alanlarda ilan edilen araştırma görevlisi kadroları için Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik uyarınca yapılacak ön değerlendirme sonucunda giriş sınavına katılmaya hak kazananlar için, giriş sınavı sözlü olarak yapılır.

ÖZEL ŞARTLAR
1- Araştırma görevlisi kadrolarına başvurularda tezli yüksek lisans, doktora veya sanatta yeterlik eğitimi öğrencisi olmak gerekir.
2-Öğretim görevlisi kadrosuna başvuracak adaylarda en az tezli yüksek lisans derecesine sahip olmak veya lisans ve yüksek lisans derecesini birlikte veren programlardan mezun olmak şartı aranır.
3- Meslek yüksekokullarının Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen uzmanlık alanlarındaki öğretim görevlisi kadrolarına başvuracak adaylarda en az tezli yüksek lisans derecesine sahip olmak ya da lisans mezunu olup belgelendirmek kaydıyla alanında en az iki yıl tecrübe sahibi olmak şartı aranır.

İSTENEN BELGELER ve ÖNEMLİ NOTLAR

Başvuruda İstenen Belgeler:
1- Öğretim Görevlisi ve Araştırma Görevlisi İlanına Başvuru Formu ( http://pdb.bingol.edu.tr/dokumanlar/basvuru-ilk-ve-yeniden-atama-formlari/ ) adresinden temin edilip eksiksiz doldurulması gerekmektedir. İlan numarası yazılmayan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.)
2- Özgeçmiş,
3- Erkek adaylar için askerlikle ilgili terhis, tecil veya muaf olduğunu belirten belge,
4- Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora mezuniyet belgelerinin fotokopisi (Yurtdışından alınan diplomaların denkliğinin onaylanmış olması gerekmekte olup denklik belgelerinin de gönderilmesi gerekmektedir.),
5- Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora transkript fotokopileri,
6- ALES Belgesi,
7- Yabancı Dil Belgesinin fotokopisi (YDS, KPDS, ÜDS veya muadili),
8- Nüfus Cüzdanı fotokopisi,
9- Fotoğraf (1 adet),
10- Onaylı Hizmet/Tecrübe Belgesi (Sadece deneyim şartı aranan ilanlarda istenmektedir. Önemli Notlar kısmında ayrıntıları yer almaktadır)

Önemli Notlar:
1- Posta ile yapılacak başvuruların son başvuru tarihine kadar Rektörlüğümüze (belirtilen adrese) ulaşması gerekmektedir.
2- Adaylar ilan edilen kadrolardan ancak birine başvuru yapabilir, aynı ilan dönemi içinde birden fazla kadroya başvuran adayların başvuruları değerlendirilmez.
3- Onaylı Hizmet/Tecrübe belgesi; hizmetin yerine getirildiği kamu kurum ve kuruluşu/şirket/firmadan hizmet belgesi veya onaylı bir yazıyla belgelendirilmelidir.
4- Onaylı Hizmet/Tecrübe belgesi ile birlikte çalışılan sürelere ait SGK çıktısının da gönderilmesi gerekmektedir. Yalnızca SGK çıktısı kabul edilmeyecektir.
5- Yüksek Lisans veya Doktora yapıyor olmak şartı yer alan ilanlarda, öğrenci belgesi ve ilgili transkriptinde gönderilmesi zorunludur.
6- Yüksek Lisans ve Doktora yapıyor veya yapmış olmak şartı yer alan ilanlarda, ilanda belirtilen anabilim dalının/bilim dalının/alanın mezuniyet belgesinde/öğrenci belgesinde/transkriptte veya onaylı resmi yazıda belirtilmiş olması gerekmektedir.
7- İlan özel şartında sertifika/belge istenmiş ise bu belge ve/veya sertifikalarında gönderilmesi gerekmektedir.
8- Başvuru tarihleri içerisinde E-Devlet üzerinden alınacak karekodlu belgeler kabul edilecektir.
9- Süresi içinde yapılmayan başvurular ve eksik belgeli dosyalar değerlendirmeye alınmayacaktır.
10- Postadaki gecikmelerden Üniversitemiz sorumlu değildir.
11- Üniversitemiz sınav takviminde zorunlu hallerde değişiklik yapma ve ilanın her aşamasında ilanı iptal etme hakkını saklı tutar.
12- Üniversite web sayfasından yapılan tüm duyurular tebligat mahiyetindedir. Kişilere ayrıca yazılı tebligat yapılmayacaktır.

MUAFİYET ve DİĞER HUSUSLAR
1- Doktora veya tıpta, diş hekimliğinde, eczacılıkta ve veteriner hekimlikte uzmanlık ya da sanatta yeterlik eğitimini tamamlamış olanlarda, meslek yüksekokullarının Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen uzmanlık alanlarına atanacak olanlarda, yükseköğretim kurumlarında öğretim elemanı kadrolarında çalışmış veya çalışmakta olanlarda merkezi sınav şartı aranmaz. (Bu kapsamda muafiyet talep edenlerin muaf olmalarına esas belgelerini başvuru evrakları ile birlikte göndermeleri zorunludur.)
2- Genel Şartlar başlığı altında yer alan 3. madde kapsamındaki öğretim görevlisi kadroları haricindeki Meslek yüksekokullarının öğretim elemanı kadrolarına yapılacak başvurularda yabancı dil şartı aranmaz.
3- Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Yürütme Kurulunun 23.08.2017 tarihli ve 22.05.2019 tarihli kararları uyarınca Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanları Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik kapsamında öğretim üyesi dışındaki öğretim elemanı kadrolarına yapılacak başvurularda ALES puan türünün üniversite tarafından belirlenerek ilan edilmesi kararına istinaden Üniversitemiz Meslek Yüksekokullarında TYT ile öğrenci alan programlara ait ALES puan türlerine http://pdb.bingol.edu.tr/norm-kadro/ales-puan-turleri/ adresinden ulaşılabilmektedir.

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

• Üniversitemize bağlı birimlerde istihdam edilmek üzere, 2547 Sayılı Kanunun ve Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliğinin ilgili maddeleri ile Bingöl Üniversitesi Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atama Kriterleri Yönergesi uyarınca öğretim üyesi alınacaktır.
• Adayların 657 Sayılı Kanun’un 48. maddesinde belirtilen şartları taşıması gerekmektedir.

 

İLAN NOBİRİM/BÖLÜM/ABD/PROGRAMKADRO ADEDİDERECEUNVANÖZEL ŞARTLAR
22078Bingöl Teknik Bilimler MYO Bilgisayar Teknolojileri Bilgisayar Programcılığı11ProfesörBilgisayar  Öğretim  Teknolojileri  Eğitimi   (Materyal
Geliştirme)  alanında  Doçent  unvanı  almış  olup  hiper ortam öğrenme üzerine çalışmalar yapmış olmak.
22079İslami İlimler Fakültesi Temel İslam Bilimleri
İslam Hukuku
11ProfesörTemel  İslam  Bilimleri  alanında  Doçent  unvanı  almış olup maslahat üzerine çalışmalar yapmış olmak.
22080İslami İlimler Fakültesi Temel İslam Bilimleri
Kelam
11ProfesörTemel  İslam  Bilimleri  alanında  Doçent  unvanı  almış olup  çağdaş  teolojik  problemler   üzerine  çalışmalar
yapmış olmak.
22081İslami İlimler Fakültesi Temel İslam Bilimleri Tasavvuf11DoçentTemel  İslam  Bilimleri  alanında  Doçent  unvanı  almış olup  18.yüzyılda  Mısır’da  tasavvuf  hareketi  üzerine çalışmalar yapmış olmak.
22082Genç MYO Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Sivil Savunma ve İtfaiyecilik13DoçentKimya  alanında  Doçent unvanı almış  olup  metallerin korozyonu,        hidrojen        gazı        ve        metanol elektrooksidasyonu üzerine çalışmalar yapmış olmak.
22083Bingöl Sosyal Bilimler MYO Büro Hizmetleri ve Sekreterlik Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı15Doktor Öğretim ÜyesiYönetim    ve    Organizasyon    veya    Muhasebe    ve Finansman alanında doktora yapmış olmak.
22084Bingöl Sosyal Bilimler MYO Finans Bankacılık ve Sigortacılık Maliye15Doktor Öğretim Üyesiİşletme veya Muhasebe ve Finansman veya Ekonometri alanında doktora yapmış olmak.
22085Bingöl Sosyal Bilimler MYO Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Turizm ve Otel İşletmeciliği13Doktor Öğretim ÜyesiTurizm   İşletmeciliği   ve   Otelcilik   alanında   doktora yapmış olup sağlık ve inanç turizmi üzerine çalışmalar yapmış olmak.
22086Bingöl Teknik Bilimler MYO Elektrik ve Enerji
Doğalgaz ve Tesisatı Teknolojisi
15Doktor
Öğretim Üyesi
Makine  Mühendisliği  alanında  doktora  yapmış  olup
kompozit  malzemelerin  işlenebilirliği  ve  kaplamalar üzerine çalışmalar yapmış olmak.
22087Bingöl Teknik Bilimler MYO Tasarım İç Mekan Tasarımı15Doktor
Öğretim Üyesi
Ağaç  İşleri  Endüstri  Mühendisliği  alanında  doktora
yapmış olup iç ve dış mekanlarda ahşap malzemelerin kullanımı üzerine çalışmalar yapmış olmak.
22088Bingöl Teknik Bilimler MYO Tekstil, Giyim, Ayakkabı ve Deri Tekstil Teknolojisi15Doktor Öğretim ÜyesiTekstil  Mühendisliği  alanında  doktora  yapmış  olup nanolif  esaslı  yapılarda  ve  kaplanmış  tekstil  esaslı
yüzeylerde  akustik  özelliklerin  incelenmesi   üzerine çalışmalar yapmış olmak.
22089Diş Hekimliği Fakültesi Klinik Bilimler Endodonti11Doktor
Öğretim Üyesi
Endodonti  alanından  uzmanlık  veya  doktora  yapmış olmak.
22090Diş Hekimliği Fakültesi Klinik Bilimler Pedodonti11Doktor
Öğretim Üyesi
Pedodonti  alanından  uzmanlık  veya  doktora  yapmış olmak.
22091Fen-Edebiyat Fakültesi Doğu Dilleri ve Edebiyatları Kürt Dili ve Edebiyatı15Doktor Öğretim
Üyesi
Kürt   Dili   ve   Edebiyatı   Anabilim   Dalında   doktora yapmış olmak.
22092Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Organik Kimya15Doktor Öğretim ÜyesiKimya  alanında  doktora  yapmış  olup  peptit-fosfazen bileşiklerin  sentezi  üzerine  çalışmalar  yapmış  olmak.
Bölgesel  kalkınma  ve  ihtisaslaşma  alanları  ile  ilgili çalışmalar yapmış olmak.
22093Fen-Edebiyat Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Biyoteknoloji15Doktor Öğretim ÜyesiBiyoloji     alanında     doktora     yapmış     olup     bitki taksonomisi  ve  vejetasyon  üzerine  çalışmalar  yapmış olmak.  Bölgesel kalkınma ve ihtisaslaşma  alanları ile
ilgili çalışmalar yapmış olmak.
22094Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyal Hizmet Sosyal Hizmet15Doktor Öğretim ÜyesiSosyal Hizmet alanında doktora yapmış olup yaşlılık ve göçmenler üzerine çalışmalar yapmış olmak. Bölgesel
kalkınma  ve  ihtisaslaşma  alanları  ile  ilgili  çalışmalar yapmış olmak.
22095Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Yakınçağ Tarihi12Doktor Öğretim ÜyesiYakınçağ    Tarihi    alanında    doktora    yapmış    olup 19.yüzyılda  Osmanlı  Devleti’nin  eğitim  ve  ekonomi politikaları üzerine çalışmalar yapmış olmak.
22096Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Eski Türk Edebiyatı12Doktor
Öğretim Üyesi
Eski  Türk  Edebiyatı  alanında  doktora  yapmış  olup
19.yüzyıl divan şairleri, miraciyeler ve manzunu sözlük şerhleri üzerine çalışmalar yapmış olmak.
22097Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Yeni Türk Edebiyatı12Doktor
Öğretim Üyesi
Türk  Dili  ve Edebiyatı  alanında doktora yapmış olup
Milli  Edebiyat  Dönemine  ilişkin  çalışmalar  yapmış olmak.
22098İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat İktisat Politikası15Doktor Öğretim
Üyesi
İktisat alanında doktora yapmış olup işsizlik ve enerji ilişkisi üzerine çalışmalar yapmış olmak.
22099İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Muhasebe ve Finansman15Doktor
Öğretim Üyesi
İşletme alanında doktora yapmış olup bilgi teknolojileri
ve   entelektüel   sermaye   üzerine   çalışmalar   yapmış olmak.
22100İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme
Muhasebe ve Finansman
15Doktor Öğretim
Üyesi
Finansman   alanında   doktora   yapmış   olup   sermaye yoğunluğu   ve   enerji   verimliliği   üzerine   çalışmalar
yapmış olmak.
22101İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme
Sayısal Yöntemler
15Doktor Öğretim
Üyesi
İşletme     alanında     doktora     yapmış     olup     hasta güçlendirme   ve   stratejik   üretim   üzerine   çalışmalar
yapmış olmak.
22102İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme
Sayısal Yöntemler
15Doktor Öğretim
Üyesi
Yönetim  ve  Organizasyon  alanında  doktora  yapmış olup  sosyal  bilimlerde  bilimsel  araştırma  yöntemleri
üzerine çalışmalar yapmış olmak.
22103İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme
Ticaret Hukuku
11Doktor Öğretim ÜyesiÖzel Hukuk alanında doktora yapmış olup sigorta, çek, rekabet ve şirketler hukuku üzerine çalışmalar yapmış olmak.
22104İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Siyaset ve Sosyal Bilimler15Doktor Öğretim ÜyesiSiyaset  ve  Sosyal  Bilimler  alanında  doktora  yapmış olup   yoksulluk   ve   yeşil   enerji   üzerine   çalışmalar yapmış olmak.
22105İslami İlimler Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Din Eğitimi11Doktor Öğretim ÜyesiDin Eğitimi alanında doktora yapmış olmak.
22106İslami İlimler Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri
Din Sosyolojisi
12Doktor Öğretim
Üyesi
Din Sosyolojisi alanında doktora yapmış olup seküler kutsallar üzerine çalışmalar yapmış olmak.
22107İslami İlimler Fakültesi Temel İslam Bilimleri Kelam13Doktor
Öğretim Üyesi
Kelam  alanında  doktora  yapmış  olup  12.  yüzyılda kelam yöntemi üzerine çalışmalar yapmış olmak.
22108İslami İlimler Fakültesi Temel İslam Bilimler Tasavvuf12Doktor
Öğretim Üyesi
Tasavvuf  alanında  doktora  yapmış  olup  Güney  Asya tasavvufu üzerine çalışmalar yapmış olmak.
22109Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bilgisayar Bilimleri11Doktor
Öğretim Üyesi
Bilgisayar  ve  Öğretim  Teknolojileri  Eğitimi  alanında
doktora yapmış olup Yükseköğretimde dijital dönüşüm ve uzaktan eğitim üzerine çalışmalar yapmış olmak.
22110Mühendislik-Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Yapı Malzemesi13Doktor Öğretim
Üyesi
Yapı alanında doktora yapmış olup vermikülit agregalı harçlar üzerine çalışmalar yapmış olmak.
22111Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği Konstrüksiyon11Doktor Öğretim
Üyesi
Makine  Mühendisliği  alanında  doktora  yapmış  olup dişli  pompa  ve  kompozit  malzemelerin  işlenebilirliği
üzerine çalışmalar yapmış olmak.
22112Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği Mekanik11Doktor Öğretim ÜyesiMakine  Mühendisliği  alanında  doktora  yapmış  olup yapıştırıcı   ve  sürtünme   kaynağı   üzerine  çalışmalar yapmış olmak.
22113Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Diyetetik15Doktor Öğretim ÜyesiGıda   Mühendisliği   alanında   doktora   yapmış   olup meyvelerin    besinsel    bileşiminin    belirlenmesi    ve ultrason         teknolojisinin         bitkisel         ürünlerin fermantasyonuna   etkisi   üzerine   çalışmalar   yapmış
olmak.
22114Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Toplum Beslenmesi15Doktor Öğretim ÜyesiGıda Mühendisliği alanında doktora yapmış olup çoklu emülsiyon sistemleri üzerine çalışmalar yapmış olmak.
Bölgesel  kalkınma  ve  ihtisaslaşma  alanları  ile  ilgili çalışmalar yapmış olmak.
22115Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Yönetimi
Hastane İşletmeciliği
15Doktor
Öğretim Üyesi
Sağlık  Kurumları  Yönetimi  alanında  doktora  yapmış
olup  sağlık  yönetiminde  maliyet  ve  etkinlik  üzerine çalışmalar yapmış olmak.
22116Sağlık Hizmetleri MYO Tıbbi Hizmetler ve Teknikler İlk ve Acil Yardım11Doktor
Öğretim Üyesi
Halk Sağlığı Hemşireliği alanında doktora yapmış olup akılcı ilaç kullanımı üzerine çalışmalar yapmış olmak.
22117Sağlık Hizmetleri MYO Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Çevre Sağlığı15Doktor Öğretim ÜyesiÇevre Mühendisliği alanında doktora yapmış olup atık yönetimi  üzerine  çalışmalar  yapmış  olmak.  Bölgesel
kalkınma  ve  ihtisaslaşma  alanları  ile  ilgili  çalışmalar yapmış olmak.
22118Veteriner Fakültesi Klinik Bilimler Veterinerlik İç Hastalıkları13Doktor
Öğretim Üyesi
Veterinerlik  İç  Hastalıkları  alanında  doktora  yapmış
olup  küçükbaş  hayvanlarda  metabolizma  hastalıkları üzerine çalışmalar yapmış olmak.
22119Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bahçe Bitkileri15Doktor Öğretim
Üyesi
Bahçe  Bitkileri  alanında  doktora  yapmış  olup  kesme çiçek   ıslahı   ve   dikey   bahçeler   üzerine   çalışmalar
yapmış olmak


MÜRACAATTA İSTENİLEN BELGELER İLE BAŞVURU TARİHİ VE YERİ

MÜRACAATTA İSTENİLEN BELGELER:

PROFESÖR KADROLARI İÇİN:

1. Profesör kadrosuna başvuracak adayların; Anabilim Dalı ile “Başlıca Araştırma Eserini” belirttiği dilekçeleri ekinde Özgeçmişini, Lisans, Yüksek Lisans, Doktora, Uzmanlık Belgesi veya Sanatta Yeterlik Belgesi, Doçentlik Belgesi ve Nüfus Cüzdanı Fotokopisi, Yayın Listesi ile bilimsel yayınlarını, kongre ve konferans tebliğleri ile bunlara yapılan atıfları, sanat eserlerini, icralarını ve bunlara ilişkin dokümanı, eğitim öğretim faaliyetlerini, yönetimlerinde devam eden ve biten doktora, sanatta yeterlik veya yüksek lisans çalışmalarını, üniversite veya ileri teknoloji enstitüsüne katkılarını kapsayan eserlerden oluşan 7 takım dijital (6 adet USB Bellek + 1 adet CD/DVD) dosyayı ekleyerek Personel Daire Başkanlığına şahsen veya posta ile başvurmaları gerekmektedir. (Yurtdışından alınan diplomaların ve unvanların Yükseköğretim Kurulu ve/veya Üniversitelerarası Kuruldan denkliğinin onaylanmış olması gerekmektedir.)

DOÇENT KADROLARI İÇİN:
1. Doçent kadrosuna başvuracak adayların; dilekçeleri ekinde Özgeçmişini, Lisans, Yüksek Lisans, Doktora, Uzmanlık Belgesi veya Sanatta Yeterlik Belgesi, Doçentlik Belgesi, Nüfus Cüzdanı Fotokopisi ve Yayın Listesi ile bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan eserlerden oluşan 5 takım dijital (4 adet USB Bellek + 1 adet CD/DVD) dosyayı ekleyerek Personel Daire Başkanlığına şahsen veya posta ile başvurmaları gerekmektedir. (Yurtdışından alınan diplomaların ve unvanların Yükseköğretim Kurulu ve/veya Üniversitelerarası Kuruldan denkliğinin onaylanmış olması gerekmektedir.)

DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ İÇİN:
1. Doktor Öğretim Üyesi kadrosuna başvuracak adayların; dilekçeleri ekinde Özgeçmişini, Lisans, Yüksek Lisans, Doktora, Uzmanlık Belgesi veya Sanatta Yeterlik Belgesi, Nüfus Cüzdanı Fotokopisi ve Yayın Listesi ile bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan eserlerden oluşan 5 takım dijital (4 adet USB Bellek + 1 adet CD/DVD) dosyayı ekleyerek İlgili Fakülte/Yüksekokul/Meslek Yüksekokuluna şahsen veya posta ile başvurmaları gerekmektedir. (Yurtdışından alınan diplomaların ve unvanların Yükseköğretim Kurulu ve/veya Üniversitelerarası Kuruldan denkliğinin onaylanmış olması gerekmektedir.)

ÖNEMLİ NOT:
1. Adaylar, Dijital (USB Bellek) dosyaların haricinde Lisans, Yüksek Lisans, Doktora Belgesi, Uzmanlık Belgesi veya Sanatta Yeterlilik Belgesi, Doçentlik Belgesi, Yabancı Dil Belgesi, Nüfus Cüzdanı Fotokopisi, Özgeçmiş, Fotoğraf (2 adet), Askerlik Durum Belgesi ve Hizmet Belgelerini (kamu kurumlarında çalışmış ya da halen çalışmakta olanlar için) çıktı alarak ayrı bir dosya halinde dilekçeleri ekinde başvuru yapılacak birime teslim etmeleri gerekmektedir. Teslim edilecek belgelerden E-Devlet üzerinden alınacak belgeler kabul edilecek olup E-Devlet üzerinden temin edilemeyen belgelerin noterden veya resmi kurumlarca onaylanmış olması gerekmektedir.
2. Her bir aday ancak bir kadroya müracaat edebilecektir.
3. Adaylar hazırladıkları bilim dosyalarının içerisine Bingöl Üniversitesi Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atama Kriterleri Yönergesinde belirtilen Puanlama Tablosunu da koymaları gerekmektedir.*
*(Bingöl Üniversitesi Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atama Kriterleri Yönergesinde belirtilen Puanlama Tablosu http://pdb.bingol.edu.tr/dokumanlar/basvuru-ilk-ve-yeniden-atama-formlari/ adresinde Öğretim Üyesi Kadrolarına Başvuru Puanlama Tablosu olarak yer almakta olup tablonun kullanım kılavuzuna uygun olarak doldurulması gerekmektedir.)

BAŞVURU TARİHİ VE YERİ:
1. İlanımız Resmi Gazete’de 31.12.2022 tarihinde yayımlanmış olup son başvuru tarihi 31.01.2023 tarihi mesai bitimine kadardır.
2. Posta ile yapılacak başvuruların son başvuru tarihine kadar başvuru yapılacak birime ulaşması gerekmektedir.
3. Postadaki gecikmelerden Üniversitemiz sorumlu değildir.
4. Süresi içinde yapılmayan başvurular ve eksik belgeli dosyalar değerlendirmeye alınmayacaktır.
 

PROFESÖR VE DOÇENT KADROLARI
BAŞVURU YAPILACAK BİRİMADRESİ
Personel Daire BaşkanlığıBingöl Üniversitesi Rektörlüğü Personel Daire Başkanlığı / Selahaddin-i Eyyubi Mah. Üniversite Cad. No:1 Merkez/Bingöl
DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ KADROLARI
BAŞVURU YAPILACAK BİRİMADRESİ
Bingöl Teknik Bilimler MYOBingöl Üniversitesi Rektörlüğü Bingöl Teknik Bilimler MYO Müdürlüğü / Selahaddin-i Eyyubi Mah. Ayhan Çiftci Cad. 1502. Sokak Merkez/Bingöl
Genç MYOBingöl  Üniversitesi  Rektörlüğü  Genç  MYO  Müdürlüğü  Kültür  Mah.  Genç  Sanayi  Sitesi  Yanı Genç/Bingöl
Bingöl Sosyal Bilimler MYOBingöl Üniversitesi Rektörlüğü Bingöl Sosyal Bilimler MYO Müdürlüğü / Selahaddin-i Eyyubi Mah. Ayhan Çiftci Cad. 1502. Sokak Merkez/Bingöl
Diş Hekimliği FakültesiBingöl Üniversitesi Rektörlüğü Diş Hekimliği Fakültesi Dekanlığı / Selahaddin-i Eyyubi Mah. Ayhan Çiftci Cad. 1502. Sokak Merkez/Bingöl
Fen-Edebiyat FakültesiBingöl  Üniversitesi  Rektörlüğü  Fen-Edebiyat  Fakültesi  Dekanlığı  /  Selahaddin-i  Eyyubi  Mah. Üniversite Cad. No:1 Merkez/Bingöl
İktisadi ve İdari Bilimler FakültesiBingöl Üniversitesi Rektörlüğü İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığı / Selahaddin-i Eyyubi Mah. Üniversite Cad. No:1 Merkez/Bingöl
İslami İlimler FakültesiBingöl  Üniversitesi  Rektörlüğü  İslami  İlimler  Fakültesi  Dekanlığı  /  Selahaddin-i  Eyyubi  Mah. Üniversite Cad. No:1 Merkez/Bingöl
Mühendislik-Mimarlık FakültesiBingöl  Üniversitesi  Rektörlüğü  Mühendislik-Mimarlık  Fakültesi  Dekanlığı  /  Selahaddin-i  Eyyubi Mah. Üniversite Cad. No:1 Merkez/Bingöl
Sağlık Bilimleri FakültesiBingöl  Üniversitesi  Rektörlüğü  Sağlık  Bilimleri  Fakültesi  Dekanlığı  /  Selahaddin-i  Eyyubi  Mah. Üniversite Cad. No:1 Merkez/Bingöl
Sağlık Hizmetleri MYOBingöl  Üniversitesi  Rektörlüğü  Sağlık  Hizmetleri  MYO  Müdürlüğü  /  Selahaddin-i  Eyyubi  Mah. Ayhan Çiftci Cad. 1502. Sokak Merkez/Bingöl
Veteriner FakültesiBingöl Üniversitesi Rektörlüğü Veteriner Fakültesi Dekanlığı / Selahaddin-i Eyyubi Mah. Üniversite Cad. No:1 Merkez/Bingöl
Ziraat FakültesiBingöl Üniversitesi Rektörlüğü Ziraat Fakültesi Dekanlığı / Selahaddin-i Eyyubi Mah. Üniversite Cad. No:1 Merkez/Bingöl

Kaynak:ogretmenler.net

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kafkas Üniversitesi 109 Akademik Personel Alım İlanıÖnceki Haber

Kafkas Üniversitesi 109 Akademik Persone...

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi 12 Öğretim Elemanı ve 54 Öğretim Üyesi Alım İlanıSonraki Haber

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi 12...

Yorum Yazın

8-9 Nisan tarihlerinde okul yöneticileri izinli sayılacak mı?
Koruyucu Giyim Yardımı Hakkı Elimizden Alınamaz
Banka Maaş Promosyonlarının Günümüz Ekonomik Koşullarına Göre Güncellenmesi İçin Talepte Bulunduk
TEKNOFEST 2024 Çip Tasarım Yarışması Ön Tasarım Raporu Sonuçları Açıklanmıştır!
TEKNOFEST 2024 Dikey İnişli Roket Yarışması Ön Tasarım Raporu Sonuçları Açıklanmıştır!
Öğretici: Banka Promosyonu Adaletsizliği Son Bulmalıdır
Geleceğin Ekranı Projesi Gönüllü Öğretmenlerini Arıyor
Yurt Yedek Yerleştirme Sonuçları Açıklandı
Üniversite İdari Personelinin Nakil Sorunları Çözülsün
Akademisyenlerimizin Ekonomik Koşulları İyileştirilsin
Veli Randevu Sistemi Öğretmenlerin İnisiyatifinde Yürütülmelidir.
Devletin Sözü Havada Bırakılamaz; Mülakat Kalkacak!
Ağzı Olan Konuşmasın! Türkiye’de Memur Sayısı Yetersizdir.
1 Nisanda Okullar Tatil Ek Dersler Ödenecek İşte Resmi Yazı
28 Mart Perşembe önemli gündem başlıkları
60 saniyede bugün (27 Mart 2024) 60 saniyede Türkiye ve dünya gündemi
Talip Geylan'dan eğitim gündemine dair önemli açıklamalar
Toplu Sözleşme Hükümleri 3. Tarafların Beyanıyla Engellenemez
Geçmişten Günümüze Sayılarla Eğitim 
Deneyap Girişim Programı Başlıyor!