Bursa’da ’Her Yerde Matematik’

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bursa’da ’Her Yerde Matematik’
Abone ol
Millî Eğitim Bakanlığı, TÜBİTAK ve üniversiteler iş birliğinde hayata geçirilen Matematik dersinin öğrenimini günlük yaşam becerilerine uyarlayarak hem kolaylaştırmak hem de öğrencilerin bu dersi küçük yaştan itibaren sevmelerini sağlamak amacıyla başlatılan Matematik Seferberliği kapsamında Bursa’da çalışmalar devam ediyor.

Millî Eğitim Bakanlığı, TÜBİTAK ve üniversiteler iş birliğinde hayata geçirilen Matematik dersinin öğrenimini günlük yaşam becerilerine uyarlayarak hem kolaylaştırmak hem de öğrencilerin bu dersi küçük yaştan itibaren sevmelerini sağlamak amacıyla başlatılan Matematik Seferberliği kapsamında Bursa’da çalışmalar devam ediyor.

BURSA (İGFA)- Matematik Seferberliği çalışmaları kapsamında matematik ve sınıf öğretmenliği branşlarında görev yapan Bursa’daki öğretmenlere yönelik yapılan çalıştay ile STEM eğitimi yaklaşımı, yenilikçi öğrenme ortamlarında matematik eğitimi uygulamaları, öğrenme senaryoları geliştirme başlıklarında sunumlar, atölyeler, sergiler ve grup çalışmaları gerçekleştirildi.

Matematik Seferberliği kapsamında Bursa’da yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür, bakanlıkça hayata geçirilen ve “Her Yerde Matematik” anlayışıyla hazırlanan seferberlik programı ile öğrencilerde matematik önyargısının kırıldığını belirterek, matematiğin alan becerilerini günlük hayatla ilişkili hâle getirebilmek üzere başlatılan çalışmaya öğretmenlerden de güzel geri dönüşler aldıklarını söyledi.

Matematik Seferberliği kapsamında matematik atölyeleri ve okullarda matematik koridorları kurulmaya başlandığını ifade eden Müdür Gür, Bursa’da bu seferberlik kapsamında düzenlenen Kutup Bilim Merkezi Kurulum Atölyeleri oluşturduklarını ve burada farklı çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

"Bu atölyelerde, öğretmenlerimizin öğrencilerine kutup bilinci ve buna bağlı iklim değişikliği farkındalığı kazandırabilmeleri, kutup araştırmalarında matematiğin önemini anlamaları ve bu konuda Avrupa Birliği projeleri üreterek çalışmalarını yabancı ülkelerdeki ortaklarıyla paylaşmaları konusunda çalışmalar yürütüyoruz" diyen Müdür Gür, "Matematik Seferberliği kapsamında yapılan tüm çalışmalar bugünün çocuklarını yarınlara hazırlama noktasında önem teşkil ediyor. Başta Sayın Bakanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Matematik Seferberliği çalışmaları kapsamında Bakanlıkça hazırlanan “Matematik Dijital Eğitim Platformu”  ile öğretmen ve öğrencilere yönelik hazırlanan animasyon, video, etkileşimli içeriklerle matematiği keşfetme süreçleri; konu özetleri ve konu anlatım videolarıyla sınıf içi öğrenme süreçleri de destekleniyor.

Kaynak:IGFA

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Hatice Teyze’den Mehmetçik’i ısıtan hediyeÖnceki Haber

Hatice Teyze’den Mehmetçik’i ısıtan hedi...

Trabzon’da fiberleşme oranı yüzde 92’ye ulaştıSonraki Haber

Trabzon’da fiberleşme oranı yüzde 92’ye...

Yorum Yazın

20 Nisan Cumartesi önemli gündem başlıkları
60 saniyede bugün (19 Nisan 2024) 60 saniyede Türkiye ve dünya gündemi
4688 Sayılı Kanun’a İlişkin Hazırladığımız Rapor Seti
Devletimize, Milli Birliğimize Ve Ay Yıldızlı Bayrağımıza Yönelik Bu Hain Girişimleri Şiddet Ve Nefretle Kınıyoruz
Açık Öğretim Okulları 3. Dönem Sınavları İçin Kayıt Yenileme Duyurusu
Türkçe ve Dil Eğitiminde İyi Uygulamalar Konferansı Başvuru Sonuçları Açıklandı
OGM Materyal YKS Çıkmış Sorular Çözüm Videoları
Okul Sporları Duyuruları
GSB Medya Kampı Katılımcı Listesi
2023 Yılı Merkez ve Taşra Teşkilatı Memur, Şef, Sayman ve İl/İlçe Millî Eğitim Müdürlükleri Şube Müdürü Kadroları İçin Görevde Yükselme Suretiyle Atama Sonuçları
Can Ataklı'ya Karşı Hukuk Mücadelemiz Sürüyor
ÖRS:Ortak Ve Senaryolu Sınavlar Kaldırılmalı
BİLSEM'lerde Bireysel Değerlendirme Uygulamaları 27 Mayıs'ta Başlayacak
MEB’den Dört Beceride Türkçe Dil Sınavı
Toplu sözleşme ikramiyesi kanun teklifi bakana sunuldu
Yalçın toplu sözleşme ikramiyesi talebini Bakan Işıkhan'a iletti
Banka promosyon sözleşmesinin güncellenmesine dair Ombudsman’dan tavsiye kararı
19 Nisan Cuma önemli gündem başlıkları
60 saniyede bugün (18 Nisan 2024) 60 saniyede Türkiye ve dünya gündemi
e-YÖKDİL Başvuruları Alınıyor