Bursa’da ücretsiz bina risk tespitleri başlıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bursa’da ücretsiz bina risk tespitleri başlıyor
Abone ol
Bursa yerel yönetimler anlamında tamamen depreme odaklandı. Tüm ilçe belediyelerinin deprem bölgesinde bu güne kadar yaptıkları çalışmalar, Ramazan’da depremzedeler özelinde yapılması planlananlar ile kentsel dönüşümle ilgili yapılan ve planlanan çalışmalar, düzenlenen toplantıda masaya yatırıldı.

Bursa yerel yönetimler anlamında tamamen depreme odaklandı. Tüm ilçe belediyelerinin deprem bölgesinde bu güne kadar yaptıkları çalışmalar, Ramazan’da depremzedeler özelinde yapılması planlananlar ile kentsel dönüşümle ilgili yapılan ve planlanan çalışmalar, düzenlenen toplantıda masaya yatırıldı.

 Başta Bursa Büyükşehir Belediyesi olmak üzere tüm ilçe belediyeleri, depremin yaralarını sarmak için afet bölgelerinde önemli çalışmaları hayata geçirirken, bu güne kadar yapılan çalışmalar, AK Parti İl Başkanlığı’nın koordinasyonunda düzenlenen toplantıda ele alındı.

Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıya, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, AK Parti Bursa Milletvekilleri, AK Partili belediye başkanları ve partinin 17 ilçe başkanı katıldı.

Başta Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş olmak üzere, tüm ilçe belediye başkanları deprem bölgesinde hayata geçirdiği çalışmalar, sahadaki ekip ve araç sayıları hakkında bilgiler verdi. Toplantıda ayrıca Ramazan ayında ilçelerde bir ay boyunca düzenlenen iftar programları ve erzak yardımlarının gerek deprem bölgesi gerekse de Bursa’ya gelen depremzedeleri önceleyerek ele alınması kararlaştırıldı.

Öte yandan Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin olası depreme hazırlık, kentsel dönüşüm ve 1/100 bin ölçekli çevre düzeni planı ile ilgili yaptığı çalışmalar sunumla katılımcılara anlatıldı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, toplantıda depremin hemen ardından yaraların sarılması adına Bursa’nın yaptığı çalışmaların değerlendirildiğini belirterek, afet bölgelerinde büyük bir özveriyle çalışan tüm belediye başkanlarına teşekkür etti.

ÖNCELİKLİ ÜÇ MERKEZ İLÇE.. 17 İLÇEYİ DE KAPSAYACAK

Gerek toplanan yardımların bölgeye sevk edilmesi, gerek depremzedelerin Bursa’da misafir edilmesi gerekse de tüm belediyecilik hizmetlerinin deprem bölgesinde hayata geçirilmesi noktasında önemli bir çalışma sergilendiğini kaydeden Başkan Aktaş, “Bursa'nın da deprem kuşağı içerisinde yer alması ve bu noktada Bursa özelinde yapılması gereken çalışmaları da detaylı bir şekilde ele aldık. Öncelikle üç merkez ilçeden başlamak kaydıyla 17 ilçemizi de kapsayacak, gözlemsel bina risk tespit çalışmasını başlatıyoruz. Müracaat eden herkese bu hizmeti ücretsiz bir şekilde vereceğiz. Kesinlikle kaçak yapı ile alakalı duruşumuz asla değişmeyecek. Bu noktada hemşehrilerimiz asla ve asla kaçak yapıya tevessül etmemeli. Kaçak yapı insanlığa ve şehre yapılmış bir kötülüktür” dedi.

Kaynak:IGFA

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Hatay’daki Kocaeli Büyükşehir Hastanesi 6 Mart’ta açılıyorÖnceki Haber

Hatay’daki Kocaeli Büyükşehir Hastanesi...

Ortak İş Birliği Platformu’ndan üç kente yaşam merkezi kuruluyorSonraki Haber

Ortak İş Birliği Platformu’ndan üç kente...

Yorum Yazın

20 Nisan Cumartesi önemli gündem başlıkları
60 saniyede bugün (19 Nisan 2024) 60 saniyede Türkiye ve dünya gündemi
4688 Sayılı Kanun’a İlişkin Hazırladığımız Rapor Seti
Devletimize, Milli Birliğimize Ve Ay Yıldızlı Bayrağımıza Yönelik Bu Hain Girişimleri Şiddet Ve Nefretle Kınıyoruz
Açık Öğretim Okulları 3. Dönem Sınavları İçin Kayıt Yenileme Duyurusu
Türkçe ve Dil Eğitiminde İyi Uygulamalar Konferansı Başvuru Sonuçları Açıklandı
OGM Materyal YKS Çıkmış Sorular Çözüm Videoları
Okul Sporları Duyuruları
GSB Medya Kampı Katılımcı Listesi
2023 Yılı Merkez ve Taşra Teşkilatı Memur, Şef, Sayman ve İl/İlçe Millî Eğitim Müdürlükleri Şube Müdürü Kadroları İçin Görevde Yükselme Suretiyle Atama Sonuçları
Can Ataklı'ya Karşı Hukuk Mücadelemiz Sürüyor
ÖRS:Ortak Ve Senaryolu Sınavlar Kaldırılmalı
BİLSEM'lerde Bireysel Değerlendirme Uygulamaları 27 Mayıs'ta Başlayacak
MEB’den Dört Beceride Türkçe Dil Sınavı
Toplu sözleşme ikramiyesi kanun teklifi bakana sunuldu
Yalçın toplu sözleşme ikramiyesi talebini Bakan Işıkhan'a iletti
Banka promosyon sözleşmesinin güncellenmesine dair Ombudsman’dan tavsiye kararı
19 Nisan Cuma önemli gündem başlıkları
60 saniyede bugün (18 Nisan 2024) 60 saniyede Türkiye ve dünya gündemi
e-YÖKDİL Başvuruları Alınıyor