Cengiz Holding Adıyaman’a prefabrik kent kuruyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cengiz Holding Adıyaman’a prefabrik kent kuruyor
Abone ol
Deprem felaketi sonrasında bölge halkı için çalışmalarını sürdüren Cengiz Holding, Adıyaman’da bin 250 kişinin barınma ihtiyacını karşılayacak prefabrik kent kuruyor. Afetzedelerin, önümüzdeki haftadan itibaren aşamalı olarak yerleşmeye başlayacağı yapılar, mart ayının ikinci yarısında tamamlanacak.

İlki 6 Şubat’ta sabaha karşı Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen ve 10 kenti olumsuz etkileyen deprem nedeniyle yardım çalışmaları aralıksız devam ederken, Cengiz Holding barınma ihtiyacı için Adıyaman’da bin 250 kişilik prefabrik kentin yapımına başladı. Mart ayının ikinci yarısında tamamlanması hedeflenen kentte, 100 konteynır ve 120 prefabrik yapı, sosyalleşme alanları, çocuk oyun alanları ve yemekhane bulunacak.

 

 

Yerleşim gelecek hafta başlıyor

 

 

Yapılan açıklamaya göre, Adıyaman’da 40 bin metrekarelik alana kurulan prefabrik kent, büyüklükleri 21 metrekare ile 36 metrekare arasında değişen yapılardan oluşacak. 1+1 daire formunda tasarlanan yapılar, içinde banyo, tuvalet, mutfak da yer alacak şekilde ihtiyaçları karşılayacak. Önümüzdeki haftadan itibaren afetzedelerin, aşamalı olarak yerleşmeye başlayacağı yapılar, mart ayının ikinci yarısında tamamlanacak.

 

İlk günden beri sahada

 

 

Grup şirketleri Eti Bakır, Eti Alüminyum, Cengiz Enerji, Cengiz İnşaat ve iştirakleri Kalehan Enerji, İGA, Boğaziçi Elektrik Dağıtım (BEDAŞ), Çamlıbel Elektrik Dağıtım (ÇEDAŞ), Akdeniz Elektrik Dağıtım (AEDAŞ) ve Meram Elektrik Dağıtım (MEDAŞ) ile depremin ilk gününden bu yana maden işletmelerinde çalışan uzman ekipleri ve iş makineleriyle arama kurtarma çalışmalarına destek olan holding, içinde AFAD’ın açıkladığı ihtiyaç malzemelerinin yer aldığı 90 tırı deprem bölgesine ulaştırdı. Depremin ilk haftasından itibaren Gaziantep, Adıyaman, Malatya ve Kahramanmaraş’taki 5 biner kişilik yemek çadırlarında her gün toplam 20 bin kişiye sıcak yemek servisi yapan şirket, İslahiye ve Hatay’a ise 2 ekmek fabrikası desteği sağladı. AFAD ve AHBAP’a toplamda 3 milyar liralık nakdi destekte bulunan Cengiz Holding, makine satın alarak kendi dikmeye başladığı çadırlarla da geçici barınma ihtiyacına çözüm üretmeye çalışıyor.

 

Cengiz Holding Adıyaman’a prefabrik kent kuruyor

Kaynak:İHA

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kartal’da, yıkım kararı alınan yapılarda “asbest” denetimiÖnceki Haber

Kartal’da, yıkım kararı alınan yapılarda...

Hatay’da 96 konteynerden oluşan 54 yataklı hastanenin yapımı tamamlandıSonraki Haber

Hatay’da 96 konteynerden oluşan 54 yatak...

Yorum Yazın

Deprem nedeniyle eğitime ara verilen günlerde hangi ek ders ücretleri ödenir?
Memura Refah Zammı Verilmelidir
Sosyal Araştırmalar ve Yenilik Enstitüsü Protokolü YÖK’te imzalandı
AES: MEB becayiş uygulamasını hayata geçirmelidir
Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’na katıldık
Rehber Öğretmenlerin Normu Bulunmayan Okullara İkinci Görev Niteliğinde Görevlendirilme Uygulamasına Dava Açtık
Afet bölgesi eğitim faaliyetleri hakkında bakanlıktan açıklama
Öğretici: Torba Kanuna Çalışanların Sorunları Da Eklenmelidir
TEKNOFEST 2023 Çevre ve Enerji Teknolojileri Yarışması Proje Detay Raporu Sonuçları Açıklandı!
TEKNOFEST 2023 2204-D Lise Öğrencileri İklim Değişikliği Araştırma Projeleri Yarışması Ön Değerlendirme Sonuçları Açıklandı!
TEKNOFEST 2023 2204-C Lise Öğrencileri Kutup Araştırma Projeleri Yarışması Ön Değerlendirme Sonuçları Açıklandı!
TEKNOFEST 2023 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Ön Değerlendirme Sonuçları Açıklandı!
Torba kanunla eksiklikler tamamlanmalıdır
Evliya Çelebi Öğrenci Değişim Programını Başvuru Sonuçları Açıklandı
Meclis Kapanmadan Kamu Çalişanlarinin Sorunlari Torba Yasaya Girmeli!
2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı 16 Haziran'da Tamamlanacak, Uzatma Yapılmayacak
Gaziantep’te deprem nedeniyle idari izinli sayılan öğretmenlere ek ders ücreti ödenir mi?
Kamu yönetiminin, liyakat ve ehliyet yerine, mensubiyetler üzerinden tanzim edilmesi, doğrudan KUL HAKKI YEMEKTİR!
Avrupa Kupası Şampiyonu: Aybüke KILINÇ!
Afet ve acil durumlarda psikososyal destek hizmeti eğitimleri eğitimi uzaktan eğitim kapısında paylaşıma açıldı