Cinci hoca hakkında 22,5 yıla kadar hapis istemi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cinci hoca hakkında 22,5 yıla kadar hapis istemi
Abone ol
Başkentte ’cin çıkarma’ seansının ardından Özge Nur Tekin’in (30) hayatını kaybetmesiyle ilgili tutuksuz 6 sanığın yargılandığı davada mütalaasını açıklayan savcı, sanık sözde cinci hoca Erdal Kaya ile Tekin’in eşi sanık Selçuk Tekin’in, ‘kasten yaralama sonucu ölüme neden olma’ suçundan 13,5 yıldan 22,5 yıla kadar, sanıklar Zöhre Tekin, Cemal Efe ve Hatun Efe’nin, ‘suçu bildirmeme’ suçundan 1 yıla kadar hapisle cezalandırılmalarını talep etti. Savcı, hacamat yapan sanık Sevim Özbaş’ın ise beraatini istedi.

’Mütalaa açıklandı’

 

 

Ankara 1’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya sanıklar ile taraf avukatları katıldı. Mahkeme heyeti, sanık ve tanık beyanlarının tamamlandığını belirterek, esas hakkındaki mütalaasını sunması için Cumhuriyet Savcısına söz verdi. Savcı mütalaasında, sanık Erdal Kaya’nın yönlendirmesiyle sanık Selçuk Tekin’in, eşinin vücuduna oklava ile 100 kez vurduğunu, yine Kaya’nın yönlendirmesiyle yaralı haldeki Tekin’e hacamat yaptırıldığını ve genç kadının 1 gün sonra fenalaşarak kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdiğini belirtti. Savcı, sanıklar Erdal Kaya ile Selçuk Tekin’in, ‘kasten yaralama sonucu ölüme neden olma’ suçundan 13,5 yıldan 22,5 yıla kadar hapisle cezalandırılmalarını talep etti. Savcı, sanıklar Zöhre Tekin, Cemal Efe ile Hatun Efe hakkında ‘netice sebebiyle ağırlaştırılmış yaralama’ suçundan dava açılmış ise de, bu sanıkların suça iştirak etmediklerini, olaya tanık olduklarını belirterek, ‘suçu yetkili makamlara bildirmemek’ suçundan 1 yıla kadar hapisle cezalandırılmalarını talep etti. Savcı, yapılan hacamat ile Tekin’in ölümü arasında illiyet bağı bulunduğuna dair kesin delil bulunmadığı gerekçesiyle de sanık Sevim Özbaş’ın beraatine karar verilmesini talep etti. Mahkeme, sanık avukatlarının mütalaaya karşı savunma için süre taleplerini kabul ederek, duruşmayı erteledi.

 

Olayın geçmişi

 

 

Maktul Özge Nur Tekin, kurban kesimi sırasında bayıldığı gerekçesiyle kaldırıldığı Yenimahalle Onkoloji Hastanesi’nde 8 Mart 2021’de hayatını kaybetti. Olayla ilgili başlatılan soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan Tekin’in eşi Selçuk Tekin, psikolojik sorunları sebebiyle eşine sözde ’cinci hoca’ Erdal Kaya’nın yönlendirmesi ile ’cin çıkarma’ seansı düzenlediklerini ve eşinin sırtına 100 kez oklava ile vurduğunu ardından da hacamat yaptırdıklarını söyledi. Tekin, 1 gün sonra kurban kesimi sırasında fenalaşan eşini, kaldırdıkları hastanede kaybettiklerini aktardı. Alınan ifadeler doğrultusunda genç kadının eşi Selçuk Tekin, babası Cemal Efe, annesi Hatun Efe, eşinin annesi Zöhre Tekin, hacamat yapan Sevim Özbaş ile sözde ’cinci hoca’ Erdal Kaya gözaltına alındı. Adli kontrol uygulanarak serbest bırakılan 6 kişi hakkında ‘kasten yaralama neticesinde ölüme neden olma’ ve ’bu suça iştirak etme’ suçlarından 12 yıldan 18 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

 

Kaynak:İHA

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Genç kadın özel hastanede doğum yaptıktan 12 gün sonra hayatını kaybetti.Önceki Haber

Genç kadın özel hastanede doğum yaptıkta...

Avukatlardan isimlerini kullanan dolandırıcılara tepkiSonraki Haber

Avukatlardan isimlerini kullanan dolandı...

Yorum Yazın

29 Mart Cuma önemli gündem başlıkları
60 saniyede bugün (28 Mart 2024) 60 saniyede Türkiye ve dünya gündemi
8-9 Nisan tarihlerinde okul yöneticileri izinli sayılacak mı?
Koruyucu Giyim Yardımı Hakkı Elimizden Alınamaz
Banka Maaş Promosyonlarının Günümüz Ekonomik Koşullarına Göre Güncellenmesi İçin Talepte Bulunduk
TEKNOFEST 2024 Çip Tasarım Yarışması Ön Tasarım Raporu Sonuçları Açıklanmıştır!
TEKNOFEST 2024 Dikey İnişli Roket Yarışması Ön Tasarım Raporu Sonuçları Açıklanmıştır!
Öğretici: Banka Promosyonu Adaletsizliği Son Bulmalıdır
Geleceğin Ekranı Projesi Gönüllü Öğretmenlerini Arıyor
Yurt Yedek Yerleştirme Sonuçları Açıklandı
Üniversite İdari Personelinin Nakil Sorunları Çözülsün
Akademisyenlerimizin Ekonomik Koşulları İyileştirilsin
Veli Randevu Sistemi Öğretmenlerin İnisiyatifinde Yürütülmelidir.
Devletin Sözü Havada Bırakılamaz; Mülakat Kalkacak!
Ağzı Olan Konuşmasın! Türkiye’de Memur Sayısı Yetersizdir.
1 Nisanda Okullar Tatil Ek Dersler Ödenecek İşte Resmi Yazı
28 Mart Perşembe önemli gündem başlıkları
60 saniyede bugün (27 Mart 2024) 60 saniyede Türkiye ve dünya gündemi
Talip Geylan'dan eğitim gündemine dair önemli açıklamalar
Toplu Sözleşme Hükümleri 3. Tarafların Beyanıyla Engellenemez