Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metrosu Açılış Töreni’nde konuştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metrosu Açılış Töreni’nde konuştu
Abone ol
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metrosu Açılış Töreni’nde konuştu.

Erdoğan’ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

”Metro hattımızın şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Günde 800 bin yolcu kapasiteli bu metro hattı sayesinde Kağıthane’den İstanbul Havalimanı’na 24 dakikada ulaşılabilecek.

 Metro hattımızı söz verdiğimiz şekilde İstanbul’un hizmetine bir an önce sunabilmek için aynı anda 10 tünel delme makinesi birden kullandık. Türkiye bu projeyle metro inşası konusundaki gücünü ve kabiliyetini tüm dünyaya kanıtlamıştır. 

İstanbul dünyada en fazla raylı sistem yapılan şehirlerin başında geliyor. İstanbul’un trafik sorununu raylı sistemlerle çözme sözümüz adım adım yerine getiriyoruz. Devam eden projeler tamamlandığında da İstanbul’un raylı sistem hattını 380 kilometrenin üstüne çıkarmış olacağız.

Bu şehri her alanda hak ettiği seviyeye çıkartmak için gece gündüz çalıştık. Bu şehrin her meselesiyle yakından ilgilendik, hangi belediyenin kimde olduğuna bakmadan Fatih’in emaneti bu şehrin her sıkıntısına çözüm aradık, bu şehri kimsenin insafına bırakamayız. Kağıthane’ye ’Kağıttepe’ diyenlerden, Paris’i bildikleri kadar İstanbul’u bilmeyenlerden fazla bir şey beklemiyoruz.

İstanbul’u Türkiye yüzyılına hazırlayacak yatırımlar yaptık, şehrin geleceğini inşa edecek projeler ürettik. 10 tane sürücüsüz metro adımını biz attık. Asrın Projesi olan Marmaray ve Avrasya Tüneli ile başlattığımız ulaşım atılımlarını kesintisiz yürüttük. İstanbul Havalimanı bugün Avrupa’nın en yoğun, dünyanın en iyi havalimanları arasında ilk sırada.

Biz İstanbul’un trafik sorununu raylı sistemlerle çözme vaadimizi adım adım yerine getiriyoruz.

Hangi belediyenin kimde olduğuna bakmadan şehre hizmet verecek eserleri birer birer faaliyete geçirdik. Bu şehri kimsenin insafına bırakamayız. Bunun için önemli projelerimizin merkezine hep İstanbul’u yerleştirdik.

Ulaşım atılımlarını kesintisiz sürdürüyoruz. Bunlar, Boğaz’ın altından Marmaray’ı geçirebilirler miydi ya? Biz 10 adet sürücüsü metro adımını attık ama bunların haberi yok.

Paris’te metroda damdan sular akıyor, bizimkisi tertemiz haberleri yok. Havalimanının Yeşilköy’den bugünkü bulunduğu yere taşınması da bu kapsamda attığımız adımlardan bir tanesidir. Devletimizin kasasından bir kuruş çıkmadan yapılan bugünkü havalimanı bugün Avrupa’nın en yoğun çalışan havalimanları arasında yer alıyor.

İGA’yı böyle yaptık, Yavuz Sultan Selim ve Osmangazi Köprüsü’nü böyle yaptık. İstanbul’un raylı sistemlerle ulaşılamayan hiçbir köşesi kalmayacak. Günde 800 bin yolcu kapasiteli bu metro hattı sayesinde Kağıthane’den İstanbul Havalimanı’na 24 dakikada ulaşılabilecek.

Kanal İstanbul’u da bu şekilde hayata geçireceğiz. 20 yıl önce ülkeyi yönetme görevini devraldığımızda ‘Yeter söz milletindir’ diyerek bu gidişata dur dedik.Ekonomimizi mahvetme yolunda adımlar attılar ancak bunu başaramadılar. Başaramayacaklar.

İstanbul için aşkla çalışmaya devam edeceğiz. Kanal İstanbul projesiyle şehrimize yeni bir soluk boğazı açarak hem Boğaz’ın yükünü hafifletecek hem de İstanbul’un marka değerini yükselteceğiz. Kanal İstanbul’u er geç ülkemize kazandırmakta kararlıyız. 1994’ten beri çalışmalarımızı engellemek isteyenleri dinlemedik.

Geçtiğimiz 20 yılda İstanbul’a kazandırdığımız her hizmeti, Türkiye Yüzyılının önsözü, altyapısı olarak görüyoruz. Bu yatırımları Türkiye Yüzyılının girizgahı olarak görüyoruz. Cumhuriyet tarihimiz boyunca kalkınma hamlelerinde ihanet gafletle karşılaştık, yılmadık. Milletimizin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine halel getirmek isteyenlere izin vermedik, milli iradeyi devre dışı bırakmak isteyenlere fırsat vermedik.

Metro hattı 1 ay süreyle ücretsiz olarak istifade edilecek. Bu devletin bütçesi sizler için, bu milli bütçe sizler için. Bizler de sizler için mücdaelemizi sürdürüyoruz.”

Hibya Haber Ajansı

Kaynak:HIBYA


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Türk Eğitim Sen: En az ücretli öğretmen sayısı kadar öğretmen  atanmalıdır!Önceki Haber

Türk Eğitim Sen: En az ücretli öğretme...

İBB Teknoloji Atölyeleri 2022 mezunlarının hedefi Dünya Robot YarışlarıSonraki Haber

İBB Teknoloji Atölyeleri 2022 mezunların...

Yorum Yazın