Denizli’de deve güreşi şöleni

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Denizli’de deve güreşi şöleni
Abone ol
Denizli Büyükşehir Belediyesi, Yörük kültürünün önemli bir geleneği olan geçtiğimiz yıl ilkini gerçekleştirdiği deve güreşlerinin ikincisini düzenliyor.

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Yörük kültürünün önemli bir geleneği olan geçtiğimiz yıl ilkini gerçekleştirdiği deve güreşlerinin ikincisini düzenliyor.

Denizli’de hayata geçirdiği fiziki yatırımların yanında sosyal ve kültürel projelere de büyük önem veren Denizli Büyükşehir Belediyesi, Yörük kültürünün önemli bir geleneği olan, geçtiğimiz yıl ilkini gerçekleştirdiği deve güreşlerinin ikincisini düzenliyor. Yörük kültürünü yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla, 15 Ocak 2023 Pazar günü Büyükşehir Belediyesi Geleneksel Türk Spor Oyunları Kompleksi'nde (Albayrak Meydanı altı) deve güreşi heyecanı yaşanacak. Denizli'nin yanı sıra Aydın ve Muğla başta olmak üzere çevre illerden gelecek 120 pehlivan deve Geleneksel Türk Spor Oyunları Kompleksi'nde kıyasıya mücadele edecek. Denizli ve Ege Bölgesi’nde Yörükler başta olmak üzere bölge halkının en büyük eğlencelerinden olan, tarihi ve kültürel öğelerin yaşatıldığı deve güreşlerine katılım ücretsiz olacak.

15 Ocak 2023 Pazar günü Denizli Büyükşehir Belediyesi Geleneksel Türk Spor Oyunları Kompleksi'nde ikincisi gerçekleştirilecek deve güreşlerine katılımın ücretsiz olduğunu belirten Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, bu özel organizasyona tüm hemşehrilerini davet etti. Türkiye’de tribün sisteminde izlenebilen tek özel deve güreşi organizasyonu olduğunu dile getiren Başkan Zolan, “Yörük kültürümüzün önemli bir geleneği olan deve güreşlerinin kültürel zenginliklerimizin bir parçası olduğundan hareketle değerlerimize sahip çıkmaya devam ediyoruz. Katılımın ücretsiz olacağı bu güzel organizasyon için tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Şehrimiz ve çevre illerden tüm güreş severleri Pazar günü Denizli’mize bekliyoruz” dedi.

Kaynak:IGFA

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Türk bilim insanları, kanser tedavisinde yeni molekül belirlediÖnceki Haber

Türk bilim insanları, kanser tedavisinde...

Balıkesir’de öğrenciler şoktaSonraki Haber

Balıkesir’de öğrenciler şokta

Yorum Yazın

Enflasyon Farkı Sıfır Zam Demektir, Memuru Enflasyona Ezdirmemek İçin Refah Payı Verilmelidir
Eğitim-Bir-Sen'den Alan Değişikliği Müjdesi
7 Aralık Perşembe önemli gündem başlıkları
60 saniyede bugün (06 Aralık 2023) Türkiye ve dünya gündeminin 60 saniyelik özeti
Epale Projesi İyi Uygulama Örnekleri Yarışması
PISA 2022 Sonuçlarını Başarı Olarak Değerlendirmek Mümkün Değildir!
1.Dereceye 3600 Ek Gösterge, Bir An Önce Meclise Dilekçe Eylemi
Öğretici PİSA Sonuçları Başarı Değil, Alınması Gereken Tedbirlerin Karnesidir
Doğal Afet Nedeniyle Kariyer Basamakları Sınavına Giremeyen Öğretmenlerimizin Mağduriyeti Giderilsin
10 Bin Atama Hangi Derde Çare Olacak?
Sınavsız Şube Müdürü Atamalarının Yürütmesini Durduran Karar İptal Edildi
Ulusal Ajans ERASMUS Projeleri Hakkında MEB’i Uyardı
İkili eğitim yapan ortaöğretim kurumlarında ders saati süresi otuz dakikaya düşürülebilir mi?
Okullarda sınıf annesi görevlendirilebilir mi?
Memurlar ocakta yüzde kaç zam alacak?
6 Aralık Çarşamba önemli gündem başlıkları
60 saniyede bugün (05 Aralık 2023) Türkiye ve dünya gündeminin 60 saniyelik özeti
Ek Ücret, Refah Payı, 3600 Ek Gösterge Ve Diğer Taleplerimizi TBMM’ye Taşıdık
Siyonizmin sponsorları da bedelini ödeyecek
Anayasa Mahkemesi Önünde Mum Işığında Adalet Aradık! (2.Hafta)