Deprem bölgesine 50 TIR’lık yardım malzemesi yola çıkıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Deprem bölgesine 50 TIR’lık yardım malzemesi yola çıkıyor
Abone ol
Kahramanmaraş merkezli 11 etkileyen depremlerin ardından Delta Holding Yönetim Kurulu Başkanı Seyithan İzsiz, afet bölgesine 300 bin erzak koli ve 50 TIR yardım malzemesi göndereceklerini açıkladı.

Kahramanmaraş merkezli 11 etkileyen depremlerin ardından Delta Holding Yönetim Kurulu Başkanı Seyithan İzsiz, afet bölgesine 300 bin erzak koli ve 50 TIR yardım malzemesi göndereceklerini açıkladı ve “Şimdiye kadar 5 milyon lira yardımda bulunduk, bu yardımlarımızı sene boyunca sürdüreceğiz. 250 kişilik bir kadro ile 5 Mart’ta bölgede olacağız. Yaraları hep birlikte saracağız” dedi.

Afet bölgesine ilişkin yardımlarının sürekli hale geleceğini ve 250 kişilik bir ekiple çalıştıklarını vurgulayan İzsiz, “Bu çalışmamızı Ramazan ayında da devam ettireceğiz. Bunu önümüzdeki süreçte sürekli hale getireceğiz. Toplamda 300 bin erzak koli yardımımızı gerçekleştirmiş olacağız. Gün kardeşlik günü ve de rabbimizin bizlere ikram ettiklerinin muhasebesini yapma günüdür” diye konuştu.

Olağanüstü bir afet yaşadık

Türkiye’nin büyük bir afet yaşadığını belirten İzsiz, “Memleketimiz büyük bir afet yaşadı. 500 kilometreyi bulan 3 tane şehrimizin ana merkezlerinde, etrafındaki ilçeleri de etkileyen bir deprem yaşadık. Olağanüstü bir afet yaşadık. Vefat edenlere rabbimizden rahmet diliyorum, hayatta kalanlara sabırlar diliyorum. Hakikaten yakınlarını kaybeden dostlarımızın derin bir acısı var ve bunu tarif etmek çok zor. Hepsine tek tek sabırlar diliyorum. Yaralılarımız da var. Onlara da rabbimizden acil şifalar diliyorum” dedi.

Herkesin yoğun bir çaba gösterdiğini gördük

Depremin üçüncü gününde afet bölgesine ulaştıklarını ve gördükleri manzara karşısında büyük bir üzüntüye kapıldıklarını aktaran Seyithan İzsiz, “Biz depremin üçüncü gününde bölgeye gittik. Tabii oraya gitmemizin iki amacı vardı. Bir tanesi karınca kararınca katkımız olması ama nakdi olarak ama birtakım götürmüş olduğumuz başta temel ihtiyaç malzemelerini teslim etmekti. Ama asıl amacımız şuydu; bir defa bir durum tespiti yapmak istedik. Yani bölgede ne ihtiyaç var nasıl bir zamana yayılması lazım bunu anlamak istedik. İlk günlerde en önemli ihtiyaç çadırdı ve gıda ve diğer malzemelerdi. İlk günlerde ama yurt içinden ama yurt dışından insanlar gerçekten çok yoğun bir gayretle oraya bir yardım sevk ettiler. Biz hatta çok sayıda malzemenin heba olduğuna bile tanıklık ettik. Çadır geçici bir korunak ama ihtiyaç vardı. Bu nedenle biz herkesin yoğun bir çaba gösterdiğini gördük” diye konuştu.

1 yıl boyunca katkı vereceğiz

Afet bölgesine 1 yıl boyunca katkı vereceklerini kaydeden İzsiz, “Benim gördüğüm fotoğraf şu ki 1 yıl içerisinde oraya temel ihtiyaç bağlamında katkıyı sürekli hale getirmek lazım. Bu itibarla da biz arkadaşlarımızla birlikte bir hazırlık aşamasındayız. Onun için o bölgede dağıtılması üzerine hazırlığımızın ilk bölümünü tamamladık. Bugün yaklaşık 67 bin erzak kolimizi dağıtacağız. Toplamda da 300 bin koliye ulaşacağız. Bunlar benim muhtar arkadaşlarımdan, dernek başkalarından ricam şudur; başta depreme maruz kalmış, buraya gelmiş kardeşlerimizin merkeze koyulması koşulu ile malzemelerin ihtiyaç sahiplerine dağıtılmasıdır. Sizlerden ricam lütfen seri hareket ediniz” açıklamasını yaptı.

 

Kaynak:HIBYA

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İngilizce Bilmeyen Direksiyona GeçemeyecekÖnceki Haber

İngilizce Bilmeyen Direksiyona Geçemeyec...

En yaşlı Filistinli 17 yıl sonra özgürSonraki Haber

En yaşlı Filistinli 17 yıl sonra özgür

Yorum Yazın

Bakan Tekin, Yeni Müfredat Taslağının Yarın Askıya Çıkarılacağını Açıkladı
Öğrencilerin geliştirdiği bu proje ile binalar 8 şiddetindeki depreme dayanıyor
Ara Elaman Teminindeki Sıkıntının Sebebi Egitim-İstihdam İlişkisinin Sağlıklı Kurulamamasıdır
Ücretli öğretmenlere kadro gündemde değil
68 bin öğretmen açığı olması "68 bin atama olacak." anlamını taşımıyor
Yusuf Tekin'den Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda yapılacak değişikliklerle ilgili açıklama
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, tv100 canlı yayınında eğitim gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu, soruları cevapladı
3 Adım Deneme Sınavları
İşte MEB Kurum İdari Kurulu Toplantısında Gündeme Getirilinenler
YÖK’ten Uluslararası Araştırma Projeleri Başvuru Süresi uzatılmıştır
Artırımlı Ek Ders Ödenmemesi Sorununun Çözümü İçin Yasal Düzenleme Yapılması Talebimizi İlettik
Okul Sporları Duyuruları
Ermeni soykırımı yoktur!
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde Samsun’dayız
1 Mayıs Emek Ve Dayanışma Gününde İzmir'deyiz
Bu akşam, atama bekleyen öğretmenlerimiz için bir MÜJDE çıkar mı?
Ülke Geneli Ortak Yazılı Sınavlar (Mazeret) Soru Kitapçıkları Ve Cevap Anahtarları Yayımlandı
2024 Yılı Bilsem Öğretmen Alımı Kapsamında Bölge Sözlü Sınav Randevu Bilgisi
Gazete Çocuk Yayında
Fen ve sosyal bilimler liselerimizde Yaratıcı Yazarlık Atölyesi çalışmaları yürütülüyor