‘Deprem Suçları Soruşturma Bürosu’ kuruldu.

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
‘Deprem Suçları Soruşturma Bürosu’ kuruldu.
Abone ol
Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde 7,6 büyüklüğündeki depremin ardından yıkılan ve ölümlerin yaşandığı binalarla ilgili soruşturmalar çerçevesinde, kentte 60’ın üzerinde kişi hakkında arama, yakalama ve gözaltı kararı verilmesine ilişkin işlemlerin sürdüğü öğrenildi.

Asrın felaketi sonrasında Elbistan Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturmalar titizlikle sürdürülüyor. Yıkılan binalara ilişkin soruşturmalar çerçevesinde teknik bilirkişi heyetleri görevlendirildi. Heyetler kentte yıkılan binalarda incelemelerine başlayarak karot örnekleri aldı. Elbistan Adliyesi’nde de cumhuriyet savcıları nezaretinde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Büro Amirliği ekiplerinin çalıştığı ‘Deprem Suçları Soruşturma Bürosu’ kuruldu.

Elbistan Cumhuriyet Başsavcılığı, yıkılan binalarda hayatını kaybeden ve yaralanan kişi sayısı gözetilerek sorumluluğu tespit edilenler hakkında gerekli soruşturma işlemlerini ivedilikle yapıyor. Bu çerçevede yaklaşık 15 kamyonet dolusu imar dosyaları, Elbistan Belediyesi hizmet binasından alındı ve mühürlenerek muhafaza altında tutuluyor. Soruşturma açılan müteahhit, fenni mesul ve diğer görevlilerle ilgili dosyaların tasnifi cumhuriyet savcılarının talebi doğrultusunda KOM ekipleri tarafından yapılıyor. Depremde yıkılan ve ölüm yaşanan binaların ada-parsel gibi adres bilgilerinden yola çıkılarak dosyalar tek tek inceleniyor.

Elbistan Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yürütülen soruşturmalara ilişkin olarak alınan bilgilere göre, ölümlerin meydana geldiği parsellerdeki binalardaki sorumlulukları bulunanların kaçma ve delil karatma ihtimaline karşı gerekli koruma tedbirlerine tereddütsüz başvurulduğu belirtildi. Elbistan’da bugüne kadar 60’ın üzerinde kişi hakkında gözaltı, arama ve yakalama kararı çıkarılmasına ilişkin çalışma sürdürüldüğü vurgulandı. Titizlikle sürdürülen soruşturmalarda; özellikle Güneşli Mahallesi’nde yıkılan binaların birçoğunun vatandaşlar tarafından inşa edildiği ve kendileri ile aile fertlerinden bazılarının da depremde hayatlarını kaybettiklerinin belirlendiğine işaret edildi. Hakkında yakalama kararı çıkarılan 2 müteahhidin deprem öncesinde yurt dışına çıktığının ve firari konumda olduğunun bilgisine yer verilen açıklamada, 1 müteahhidin de deprem öncesinde öldüğü ifade edildi. 3 şüpheliye yurt dışına çıkış yasağı konulduğuna işaret edilen açıklamada, daha önceden adli kontrol kararı verilen şüpheliler için de yeniden gözaltı kararı çıkarıldığının altı çizildi. Bazı şüphelilerin de depremden hemen sonra kenti terk ettiği anımsatılırken; bu kişilere yönelik de arama-yakalama kararları olduğu öğrenildi.

 

 

Elbistan Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, binaların yapımını üstlenen ve sonradan binalarda imara aykırı şekilde değişiklik yaparak yıkılmasına neden olan sorumlu kişiler yönünden gerekli tedbir durumları değerlendirdiği; soruşturmayı konunun hassasiyeti de gözetilerek titizlikle ve tüm detaylarıyla sürdüreceği bildirildi.

 

Elbistan’da Deprem Suçları Soruşturma Bürosu harekete geçti

Elbistan’da Deprem Suçları Soruşturma Bürosu harekete geçti

Kaynak:İHA

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
1114 yılında tarihe "Karamaraş" olarak geçen depremÖnceki Haber

1114 yılında tarihe "Karamaraş" olarak g...

Üsküdar’da anaokulunda kaynar su 3 buçuk yaşındaki çocuğunun üzerine döküldüSonraki Haber

Üsküdar’da anaokulunda kaynar su 3 buçuk...

Yorum Yazın

20 Nisan Cumartesi önemli gündem başlıkları
60 saniyede bugün (19 Nisan 2024) 60 saniyede Türkiye ve dünya gündemi
4688 Sayılı Kanun’a İlişkin Hazırladığımız Rapor Seti
Devletimize, Milli Birliğimize Ve Ay Yıldızlı Bayrağımıza Yönelik Bu Hain Girişimleri Şiddet Ve Nefretle Kınıyoruz
Açık Öğretim Okulları 3. Dönem Sınavları İçin Kayıt Yenileme Duyurusu
Türkçe ve Dil Eğitiminde İyi Uygulamalar Konferansı Başvuru Sonuçları Açıklandı
OGM Materyal YKS Çıkmış Sorular Çözüm Videoları
Okul Sporları Duyuruları
GSB Medya Kampı Katılımcı Listesi
2023 Yılı Merkez ve Taşra Teşkilatı Memur, Şef, Sayman ve İl/İlçe Millî Eğitim Müdürlükleri Şube Müdürü Kadroları İçin Görevde Yükselme Suretiyle Atama Sonuçları
Can Ataklı'ya Karşı Hukuk Mücadelemiz Sürüyor
ÖRS:Ortak Ve Senaryolu Sınavlar Kaldırılmalı
BİLSEM'lerde Bireysel Değerlendirme Uygulamaları 27 Mayıs'ta Başlayacak
MEB’den Dört Beceride Türkçe Dil Sınavı
Toplu sözleşme ikramiyesi kanun teklifi bakana sunuldu
Yalçın toplu sözleşme ikramiyesi talebini Bakan Işıkhan'a iletti
Banka promosyon sözleşmesinin güncellenmesine dair Ombudsman’dan tavsiye kararı
19 Nisan Cuma önemli gündem başlıkları
60 saniyede bugün (18 Nisan 2024) 60 saniyede Türkiye ve dünya gündemi
e-YÖKDİL Başvuruları Alınıyor