Depremde evi yıkılan askerlik arkadaşının yardımına koştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Depremde evi yıkılan askerlik arkadaşının yardımına koştu
Abone ol
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Yangın ve Acil Müdahale Şube Müdürlüğü personeli Mutlu Odabaş, 26 yıl önce birlikte askerlik yaptığı arkadaşı Ahmet Aydınlı ve ailesinin Hatay’daki evinin depremde yıkılmasının ardından duygu yüklü bir mesaiye katıldı. Aydınlı ailesinin köydeki evinin bahçesine çadır kuran Odabaş, “Hatay merkezden çok uzak, kimsenin uğramadığı bir köyde İzmir Büyükşehir Belediyemizin bir yarayı sarması bizleri de duygulandırdı” dedi.İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in depremin ardından çizdiği yol haritası kapsamında Hatay’da görev alan İtfaiye Dairesi Başkanlığı Yangın ve Acil Müdahale Şube Müdürlüğü’nün personeli Mutlu Odabaş, asker arkadaşı ile ailesinin yardımına koştu. Mutlu Odabaş, 1997’de askerliği birlikte yaptığı Ahmet Aydınlı ile eşi Seza Aydınlı’nın depremde evinin yıkılması üzerine ekip arkadaşlarıyla ailenin köydeki evinin bahçesine çadır kurdu.“Bizi de duygulandırdı”Odabaş, “Şırnak’ta birlikte görev yaptığım asker arkadaşımın Antakya merkezde bulunan evinin yıkılmış ve aile yakınlarından, tanıdıklarından kayıplarının olduğunu öğrendim. Yayladağ Turfanda Köyü’nde evinin bahçesinde kendi imkanlarıyla oluşturduğu barakada akrabalarıyla müthiş bir dayanışma içinde olduklarını gördük. Elimizdeki çadırı köydeki evlerinin bahçesine kurduğumuzda çocukların ve ev halkının mutluluğu tarif edilemez. Elbette 26 yıl sonra çok sevdiğim asker arkadaşımla başka şartlarda karşılaşmak isterdim. Hatay merkezden çok uzak, kimsenin uğramadığı bir köyde İzmir Büyükşehir Belediyemizin bir yarayı sarması bizleri de duygulandırdı. İzmir halkına minnet duyduklarını belirttiler. Bugünlerin geride kalacağını ve akıllarda güzel anı olarak sadece yardımlaşma ruhunun kalacağını söylediler. Bu bölgede hayat normale dönene k adar Tunç Başkanımızın dediği gibi tüm birimlerimizle nerede ihtiyaç varsa canla başla insanlarımızın yanında olacağız” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Yangın ve Acil Müdahale Şube Müdürlüğü personeli Mutlu Odabaş, 26 yıl önce birlikte askerlik yaptığı arkadaşı Ahmet Aydınlı ve ailesinin Hatay’daki evinin depremde yıkılmasının ardından duygu yüklü bir mesaiye katıldı. Aydınlı ailesinin köydeki evinin bahçesine çadır kuran Odabaş, “Hatay merkezden çok uzak, kimsenin uğramadığı bir köyde İzmir Büyükşehir Belediyemizin bir yarayı sarması bizleri de duygulandırdı” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in depremin ardından çizdiği yol haritası kapsamında Hatay’da görev alan İtfaiye Dairesi Başkanlığı Yangın ve Acil Müdahale Şube Müdürlüğü’nün personeli Mutlu Odabaş, asker arkadaşı ile ailesinin yardımına koştu. Mutlu Odabaş, 1997’de askerliği birlikte yaptığı Ahmet Aydınlı ile eşi Seza Aydınlı’nın depremde evinin yıkılması üzerine ekip arkadaşlarıyla ailenin köydeki evinin bahçesine çadır kurdu.

“Bizi de duygulandırdı”
Odabaş, “Şırnak’ta birlikte görev yaptığım asker arkadaşımın Antakya merkezde bulunan evinin yıkılmış ve aile yakınlarından, tanıdıklarından kayıplarının olduğunu öğrendim. Yayladağ Turfanda Köyü’nde evinin bahçesinde kendi imkanlarıyla oluşturduğu barakada akrabalarıyla müthiş bir dayanışma içinde olduklarını gördük. Elimizdeki çadırı köydeki evlerinin bahçesine kurduğumuzda çocukların ve ev halkının mutluluğu tarif edilemez. Elbette 26 yıl sonra çok sevdiğim asker arkadaşımla başka şartlarda karşılaşmak isterdim. Hatay merkezden çok uzak, kimsenin uğramadığı bir köyde İzmir Büyükşehir Belediyemizin bir yarayı sarması bizleri de duygulandırdı. İzmir halkına minnet duyduklarını belirttiler. Bugünlerin geride kalacağını ve akıllarda güzel anı olarak sadece yardımlaşma ruhunun kalacağını söylediler. Bu bölgede hayat normale dönene k adar Tunç Başkanımızın dediği gibi tüm birimlerimizle nerede ihtiyaç varsa canla başla insanlarımızın yanında olacağız” dedi.


 

Kaynak:BYZHA

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Elazığ’da aşırı yağış sonrası şelale coştuÖnceki Haber

Elazığ’da aşırı yağış sonrası şelale coş...

Canik Belediyesi’nden Öğrencilere Deprem Bölgesinde Saha TecrübesiSonraki Haber

Canik Belediyesi’nden Öğrencilere Deprem...

Yorum Yazın

YÖK mesnetsiz bazı ifade ve paylaşımlar dolayısıyla açıklama yapma gereği duyulmuştur
Emeklilik Sistemi Yeniden Ele Alınmalıdır. 1 Gün Geç Başlamanın Bedeli 17 Yıl Olamaz!
BT Rehber Öğretmenlerine Görevleri Dışında Verilen Görevler Karşılığında Ek Ders Ücreti Ödenmesiyle İlgili Yürütmeyi Durdurma Kararı
Geçici görevle il dışında görevlendirilenler öğretmenevlerinden nasıl yararlandırılır?
Vakıf üniversiteleri tarafından verilen "Kantin İşletmeciliği Eğitim Belgesi" ile okul kantini kiralanabilir mi?
İşimiz Sayın Mehmet Şimşek‘e kalmışsa; eyvah ki eyvah!
Savaşan İHA Yarışması Teknik Yeterlilik Formu Sonuçları Açıklandı!
Model Uydu Yarışması Planlama ve Organizasyon Şeması Raporu Sonuçları Açıklandı!
​Kimyasal Silahların Yasaklanması Teşkilatı (KSYT) eğitim etkinlikleri düzenlenecektir
2023 Yılı Sağlık ve Güvenlik Hizmetleri Değerlendirme Raporu
Cumhuriyetin 100. Yılına Özel Gerçekleştirilen Faaliyetler Özet Kitapçığı Yayımlandı
Aile Eğitimi Kitap Seti'nin İlki Olan "Zihin Yetersizliği Aile Eğitimi Kitap Seti" Yayında
İşte kendinizi geliştirmeniz için online eğitimler
Demirel: "Maaşlar 48 Saat İçinde Bitiyor."
Açık Öğretim Kurumları 2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı 2. Dönem Sınav Sonuçları Açıklanmıştır
Okul Sporları Duyuruları
Bakan Tekin'den "öğretmen ataması" açıklaması
Proje Okulu Olmaktan Çıkarılan Okulların Yönetici Kadroları, İlk Defa Yönetici Atama Başvurularına Açılmalıdır
LGS için örnek sorular yayımlandı
2024-YKS Sınavında Engelli Bireylere Ek Süre Verilecek mi? İşte OMBUDSMAN’ın Tavsiye Kararı