Depremden Etkilenen İllerde Halk Eğitimi Merkezi Ve Olgunlaşma Enstitüsü Bünyesindeki Kurslara Yaklaşık 21 Bin Kişi Katılıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Depremden Etkilenen İllerde Halk Eğitimi Merkezi Ve Olgunlaşma Enstitüsü Bünyesindeki Kurslara Yaklaşık 21 Bin Kişi Katılıyor
Abone ol
Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği illerde yaşayanların sosyal ve kültürel çalışmalarda bulunması için halk eğitimi merkezleri ve olgunlaşma enstitüleri bünyesindeki ücretsiz kursların aktif hâle getirildiğini bildirdi.

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yaptığı açıklamada depremlerden etkilenen ve olağanüstü hâl ilan edilen on ilde 6 Şubat tarihi sonrasında örgün ve yaygın eğitime ara verildiğini hatırlattı.

Kilis, Diyarbakır ve Şanlıurfa'da 1 Mart; Adana, Osmaniye ve Gaziantep'te 13 Mart'ta okulların ve hayat boyu öğrenme kurumlarının açıldığını dile getiren Özer, depremden en çok etkilenen ve 27 Mart'a kadar eğitime ara verilen Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Malatya'da da hayat boyu öğrenme faaliyetlerine katılım yönündeki talepler üzerine halk eğitimi merkezleri ve olgunlaşma enstitülerindeki kursların faaliyete geçirildiğini kaydetti.

Deprem bölgesinde her yaş grubuna yönelik eğitim hizmetinin sürdürüldüğünü belirten Özer, şöyle devam etti:

"Kurslarımız, bir araya gelen ve üretime katkı sunan vatandaşlarımızın bu süreci atlatabilmelerine destek oluyor. Bu nedenle biz de depremzede vatandaşlarımızın sosyal ve kültürel çalışmalarda bulunması için halk eğitimi merkezleri ve olgunlaşma enstitülerimiz bünyesindeki kursların tamamını aktif hâle getirdik. Bölgede kurulan çadır kent ve konteyner kentlerde, Hayat Boyu Öğrenme Koordinasyon ve Destek Merkezleri oluşturduk. 13 Mart itibarıyla açılan 1.560 ücretsiz kursumuza 20 bin 745 vatandaşımız katılım sağlıyor." dedi.

Bakan Özer; hâlihazırda Adana'daki 145 kursta 2 bin 16, Adıyaman'daki 4 kursta 49, Diyarbakır'daki 168 kursta 2 bin 83, Gaziantep'teki 78 kursta 1225, Kilis'teki 335 kursta 4 bin 84, Malatya'daki 6 kursta 74, Osmaniye'deki 644 kursta 8 bin 161 ve Şanlıurfa'daki 180 kursta 3 bin 53 kursiyerin eğitim aldığını kaydetti.

On ilde açılan ücretsiz kurslardan "Veliler için Aile Okulu", "37-72 Aylık Çocuklar İçin Oyun Odası", "Matematiksel Yetkinlik ile Fen ve Teknolojideki Temel Yeterlilikler" ve  "Kur'an-ı Kerim Okuma" kursları en çok tercih edilenler arasında yer aldı.

Özer, konuya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı videolu paylaşımda "Sosyal ve kültürel çalışmalarda bulunmak için halk eğitimi merkezleri ve olgunlaşma enstitüleri kurslarımıza 21 bin depremzede vatandaşımız katılıyor. Kursiyerimizin 'Günler sonra içimize bir heyecan, sevgi geldi.' sözü, bizim en büyük motivasyonumuz..." ifadelerini kullandı.

Kaynak:ogretmenler.net

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Özel Eğitim Meslek Okulu Öğrencileri Deprem Yaralarını Sarmak İçin Tek Yürek OlduÖnceki Haber

Özel Eğitim Meslek Okulu Öğrencileri Dep...

Meslek Liseliler Depremzede Öğrenciler İçin Konteyner Sınıf ÜretiyorSonraki Haber

Meslek Liseliler Depremzede Öğrenciler İ...

Yorum Yazın

Dersler Cepte, Uygulama Marketleri Eğitim Kategorisinde En Çok İndirilen Uygulamalar Arasında Yerini Aldı
2022 Yılı Eğitim, Koordinasyon ve Proje Faaliyet Raporu Yayımlandı!
Depremzede Öğrenciler, LGS ve YKS'ye "Yüzen Okul"da Hazırlanacak
Lisansüstü Öğrenim Gören İdarecilerin Artırımlı Ek Ders Ücreti Mağduriyeti İçin Dava Açtık
İşte Depremle ilgili yalan haberler ve gerçekler
Cumhurbaşkanı Erdoğan'da Emekli aylığı açıklaması!
Kamu Sen Heyeti Tarafından Kamu Çalışanlarının Acil Olarak Çözüm Bekleyen Sorunları Hakkındaki Rapor Vedat Bilgin’e Sunuldu
Depremde Hayatını Kaybeden Eğitim Çalışanlarımız Hakkari/Çukurca'da Dualarla Anıldı
TEKNOFEST 2023 Turizm Teknolojileri Yarışması Proje Detay Raporu Sonuçları Açıklandı!
Türkiye’nin Festivali TEKNOFEST’ten Eğitime Destek
Öğretici: Deprem Bölgesinde Eğitimin Sağlıklı Sürdürülebilmesi İçin Gerekli Tedbirler Alınmalıdır
Eğitim-Bir-Sen 7. Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi
Memur-Sen Kadınlar Komisyonu Deprem Bölgesinde
Depremden En Çok Etkilenen 4 İlde Eğitim Öğretime Kademeli Olarak Başlanacak
Ortaokul Öğretmenlerine Dersinin En Az Olduğu Güne Nöbet Görevi Verilemez Sedat DEĞER Açıklık Getirdi
E-Sınav görevlileri yüz tanıma sistemi ile sisteme giriş yapacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 45 Bin Öğretmen Atama Müjdesi
4 İldeki Özel Takviye Kursları Da Bugünden İtibaren Açılabilecek
Bakan Özer: Deprem Bölgesinde 500 Çelik Konstrüksiyon Yeni Okul Yapılacak
12. Sınıfların stajları hakkında bakanlık görüş yayınladı