Depremzede çocuklar Denizli’de anneleriyle buluşturuldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Depremzede çocuklar Denizli’de anneleriyle buluşturuldu
Abone ol
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Kahramanmaraş’taki depremde enkazdan yaralı olarak çıkarılan 5 yaşındaki Muhammed ve 13 yaşındaki Hüda’yı Ankara’daki tedavilerinin tamamlanmasının ardından Denizli’ye götürerek anneleri Ahlem Misto ile buluşturdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Ahlem Misto, Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem felaketinde binalarının yıkılması sonucu eşi ve çocukları ile enkaz altında kaldı. Enkaz altından anne Misto ile çocukları 5 yaşındaki Muhammed ve 13 yaşındaki Hüda yaralı kurtuldu. Eşi ise hayatını kaybetti. Enkazdan çıkarılan anne Ahlem Misto, Mersin Şehir Hastanesinde tedavi altına alınırken, çocukları ise tedavi amacıyla Ankara Bilkent Şehir Hastanesine getirildi.

Çocukların sağlık durumlarının iyiye gitmesi üzerine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından aile yakınları ile iletişime geçilerek, kimlik tespitleri yapıldı. Daha sonra bakanlığın ilgili meslek elemanlarınca yapılan sosyal inceleme sonucunda çocukların, Mersin’deki tedavisinin ardından Denizli’deki kardeşinin yanına yerleşen annelerine teslim edilmesi uygun görüldü.

Hastanede tedavisi tamamlanan Muhammed ve Hüda kardeşler Ankara Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü görevlileri tarafından hastanedeki taburculuk işlemlerinin ardından teslim alınarak annelerine kavuşturulmaları için Denizli’ye götürüldü. Depremin ardından günler sonra kavuşan anne ve çocukları birbirlerine sarılarak hasret giderdi.

Aile bundan sonraki süreçte bakanlığın “Çocuklar Güvende” programı kapsamında görevli meslek elemanları ve ASDEP personellerinden oluşturulan ekipler tarafından takip edilecek ve aileye psikososyal destek sağlanacak.

Ankara Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bekir Koçyiğit, Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem sonucu refakatçisi olamayan depremzede çocukların ailelerine teslim çalışmalarına ilişkin bilgi verdi.

Koçyiğit, Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem sonucu refakatsiz çocuk olarak tespit edilen 112 Acil Servisle Ankara Bilkent Şehir Hastanesi’ne getirilen çocukların güven içerisinde olduğunu belirterek, çocukların ailelerinin tespit çalışmalarının bakanlığın hastanede görev yapan meslek elemanları tarafından yapıldığını anlattı. İl Müdürü Koçyiğit, Muhammed ve Hüda Misto kardeşlerin ailelerinin tespit çalışmalarının SOYBİS, MERNİS ve Milli Eğitim Bakanlığının sistemi üzerinden yürütüldüğünü belirterek, kayıtların ve çocukların ifadelerinin eşleştirilmesi sonucu anneleriyle buluşturulacağını ifade etti.

 

Kaynak:HIBYA

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Nurdağı’nda ağır hasarlı binaların yıkımı sürüyorÖnceki Haber

Nurdağı’nda ağır hasarlı binaların yıkım...

Aksaray / Niğde Merkezli 5,2 Deprem!Sonraki Haber

Aksaray / Niğde Merkezli 5,2 Deprem!

Yorum Yazın

24 Nisan Çarşamba önemli gündem başlıkları
60 saniyede bugün (23 Nisan 2024) Türkiye ve dünya gündeminin 60 saniyelik özeti
Gazete Çocuk Yayında
Fen ve sosyal bilimler liselerimizde Yaratıcı Yazarlık Atölyesi çalışmaları yürütülüyor
Liselerde Bilim Uygulamaları Sempozyumu
Dört Dörtlük Konu Pekiştirme Testleri
Günümüz Ekonomik Şartlarıyla Örtüşmeyen Giyim Yardımı Tutarlarını Mahkemeye Taşıdık.
DENEYAP Teknoloji Atölyeleri, Ülkemizin Geleceğini İnşaa Edecek Eğitmenler Arıyor!
On Binlerce Öğrencinin Performanslarını Sergilediği "Mesleki Yarışmalar" Bölge Finalleri Başlıyor...
İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavının Soru Kitapçıkları ve Cevap Anahtarları
MEB Çorum'da Ödüle Layık Bir Eğitim Çalışanı Bulamadı Mı?
İşte haftanın yalan haberleri
Okul Sporları Duyuruları
Teknofest Çeşitli Kategorilerdeki Yarışma Sonuçları Açıklandı!
Türk Eğitim-Sen Yüksek Lisans ve Doktora Yapan Yönetici ve Öğretmenlere Ek Ders Ücretinin Artırımlı Ödenmesi Talepli Dava Açtı
Öğretici: İlçede Tek Ödül Alan Kişinin İlçe Müdürü Olması Nasıl Açıklanabilir?
Şube Müdürlerinin 2024 Yılı Yer Değiştirme Kılavuzu Yayımlandı
Halk Eğitim Merkezleri Spor Programları Tanıtımı
Türkçemizin hazinelerini keşfetmeye devam ediyoruz
2024-ALES/1 Sınavı Temel Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarı Yayımlandı