Depremzedeler için otel konforunda konaklama

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Depremzedeler için otel konforunda konaklama
Abone ol
Hilvan Kaymakamlığı tarafından 200 kapasiteli öğrenci yurdu depremzede aileler için hazırlanarak misafir edilmeye başlanıldı.

Merkez üstü Kahramanmaraş’ın Elbistan ve Pazarcık ilçeleri olan depremler sonrasında evi yıkılan veya hasar gören birçok vatandaş spor salonları, taziye evleri, okullar ve sağlam yapılara yerleştirilirken, Hilvan Kaymakamlığı tarafından 200 kişilik öğrenci yurdu depremzedelere tahsis edilerek, misafir kabulüne başladı. Çocuk kreşinden, sosyal alanlara, sağlık merkezinden, sıcak su ve üç öğün yemeğe kadar birçok hizmete verecek olan yurt, depremzedeler istedikleri kadar kalabilecek.

 

 

 

 

Yapılan hazırlıkları yerinde inceleyen ve yetkililerden bilgi alan Hilvan Kaymakamı Coşkun Doğan, yurdun depremzedelere otel konforunda hizmet vereceğini belirtti. Doğan, ”Geçtiğimiz hafta merkez üstü Kahramanmaraş’ın Elbistan ve Pazarcık olan 2 büyük depremi beraber yaşadık. Ben buradan bir daha tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimiz gönderiyor, cenabı Hak’tan bizleri bir daha böyle bir afetle imtihan etmemesini diliyorum. Hilvan Kaymakamlığı olarak depremin ilk gününden, meydana gelen olumsuzlukları ortadan kaldırmak için var gücümüzle çalışıyoruz. 30 binin üzerinde çorba dağıtımı ve ekmek dağıtımı gerçekleştirdik. Vatandaşlarımızın konaklayabilmesi için 16 alternatif mekân oluşturduk. Bunların içerisinde taziye evleri, okullarımız, camilerimiz, gençlik merkezimizin spor salonu bulunmaktaydı. Biz depremin yaralarının uzun vadeli sarılacağını görmememiz üzerine vatandaşlarımızın daha rahat ve konforlu yerleri tahsis etmemiz gerektiğine karar verdik ve 200 kapasiteli bu yurdu vatandaşlarımızın hizmetine açtık” dedi.

 

 

 

 

"Otel konforunda hizmet verecek"

 

 

 

Vatandaşlarımıza daha konforlu yaşam alanı oluşturmaya karar verdiklerini belirten Kaymakam Coşkun Doğan, ”Depremzedelere tahsis ettiğimiz Hilvan Anadolu Lisemizin pansiyonu 200 kişilik kapasiteye sahiptir. Pansiyonumuzda vatandaşlarımızın çocukları için zaman geçirecekleri çocuk odası ve kreş mevcuttur, ayrıca vatandaşlarımız pansiyonda televizyon salonunda, hep beraber televizyon izleyebilecek, sohbet ederek, çeşitli sosyal aktivitelere katılabilecek. Odalarımız dört kişilik yatağa sahiptir, bu odalarımızda ısınma imkanı mevcut olup, bir sıkıntı yaşamayacaklardır, ayrıcı vatandaşlarımızın insani ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılayabilecekleri banyo, tuvalet gibi ihtiyaçları da karşıladık. Pansiyonumuzda kalacak depremzedelere sabah kahvaltısıyla birlikte, öğle ve akşam yemekleri verilecektir, ayrıca deprem dolaysıyla psikolojisi bozulanlara psikoloğumuz hizmet verecektir. Burada kalan vatandaşlarımızdan herhangi birinin çıkabilecek sağlık sorunu için ilk müdahalede bulunulabilmesi için hemşiremiz, tam teşekküllü odasında 7 gün 24 saat hizmet verecektir. Bugünden itibaren depremzedelerimizi pansiyonumuza kabulünü gerçekleştireceğiz. Burada vatandaşlarımız tıpkı kendi evlerinde olduğu gibi, sıcak bir ortamda hayatını sürdürebilirler” dedi.

 

 

 

Evleri hasar görmeyenler evlerine geri dönsün

 

 

 

Hilvan ilçesinin depremde fazla hasar görmediğine dikkat çeken Doğan, ”Buradan Hilvan halkına seslenmek istiyorum, depremde evi hasar görmemiş ya da az hasarlı olan vatandaşlarımız evlerine geri dönebilirler. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin, bizleri böyle bir afetle bir daha imtihan etmesin inşallah” dedi

 

 

 

Şanlıurfa’da depremden dolayı evi hasar gören esi ve 3 çocuğuyla yurda yerleşen Hüseyin Bülent, ”Bugün gelerek pansiyona yerleştim, eski kaldığımız yerden çok iyi ve güzel, Urfa’dan buraya geldik, evimiz depremde hasar görmüştü, ne yapacağımızı bilemiyoruz. Şimdi yerimiz iyi ama bundan sonra ne yapacağımızı bizde bilemiyoruz” diye konuştu.

 

 

 

 

Kaynak:İHA

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Deprem Bölgesindeki Kamu Görevlileri İçin Düzenleme Yapılması GerekiyorÖnceki Haber

Deprem Bölgesindeki Kamu Görevlileri İçi...

NATO Savunma Bakanlarından Türkiye için 1 dakikalık saygı duruşuSonraki Haber

NATO Savunma Bakanlarından Türkiye için...

Yorum Yazın

4688 Sayılı Kanun’a İlişkin Hazırladığımız Rapor Seti
Devletimize, Milli Birliğimize Ve Ay Yıldızlı Bayrağımıza Yönelik Bu Hain Girişimleri Şiddet Ve Nefretle Kınıyoruz
Açık Öğretim Okulları 3. Dönem Sınavları İçin Kayıt Yenileme Duyurusu
Türkçe ve Dil Eğitiminde İyi Uygulamalar Konferansı Başvuru Sonuçları Açıklandı
OGM Materyal YKS Çıkmış Sorular Çözüm Videoları
Okul Sporları Duyuruları
GSB Medya Kampı Katılımcı Listesi
2023 Yılı Merkez ve Taşra Teşkilatı Memur, Şef, Sayman ve İl/İlçe Millî Eğitim Müdürlükleri Şube Müdürü Kadroları İçin Görevde Yükselme Suretiyle Atama Sonuçları
Can Ataklı'ya Karşı Hukuk Mücadelemiz Sürüyor
ÖRS:Ortak Ve Senaryolu Sınavlar Kaldırılmalı
BİLSEM'lerde Bireysel Değerlendirme Uygulamaları 27 Mayıs'ta Başlayacak
MEB’den Dört Beceride Türkçe Dil Sınavı
Toplu sözleşme ikramiyesi kanun teklifi bakana sunuldu
Yalçın toplu sözleşme ikramiyesi talebini Bakan Işıkhan'a iletti
Banka promosyon sözleşmesinin güncellenmesine dair Ombudsman’dan tavsiye kararı
19 Nisan Cuma önemli gündem başlıkları
60 saniyede bugün (18 Nisan 2024) 60 saniyede Türkiye ve dünya gündemi
e-YÖKDİL Başvuruları Alınıyor
Gençler Kadim Şehirlerde Buluşuyor
İşte MEB'de 2023 Yılında Ödül Alan 22226 Personelin Listesi