Depremzedelere göz sağlığı desteği

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Depremzedelere göz sağlığı desteği
Abone ol
Mersin Büyükşehir Belediyesi, deprem nedeni ile göz sağlığında sorun yaşayan veya gözlüğüne erişemeyen depremzedeler için Mersin 8. Bölge Gözlükçüler ve Optisyenler Odası ile iş birliği yaparak, Geçici Barınma Alanlarında kalan vatandaşlar için göz sağlığı taraması gerçekleştirdi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, deprem nedeni ile göz sağlığında sorun yaşayan veya gözlüğüne erişemeyen depremzedeler için Mersin 8. Bölge Gözlükçüler ve Optisyenler Odası ile iş birliği yaparak, Geçici Barınma Alanlarında kalan vatandaşlar için göz sağlığı taraması gerçekleştirdi.

Yaşanan deprem felaketinin ardından tüm imkanları ile depremzedelerin yardımına koşan Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin 8. Bölge Gözlükçüler ve Optisyenler Odası ile birlikte Mersin’de ki barınma merkezlerine yerleştirilen ve görme sorunu yaşayan depremzedelere göz sağlığı taraması gerçekleştirdi.

Çalışma hakkında bilgi veren Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Halk Sağlığı Şube Müdürü Dr. Bahar Gülcay Çat Bakır, deprem sonrasında yaşanan sıkıntılardan birisinin de kişilerin sürekli kullanmak zorunda oldukları gözlüklerinin kırılmış, kaybolmuş ya da evlerinde kalmış olması nedeniyle yaşanan sıkıntılar olduğuna dikkat çekerek “Biz de depremzedelerimizin bu sorunlarını çözmek için Mersin 8. Bölge Gözlükçüler ve Optisyenler Odası ile işbirliği yaptık ve onların bu mağduriyetini gidermek adına, depremzedelere ücretsiz gözlük ve çerçeve desteği sağladık” dedi.

Oda yetkililerinin, gözlük ihtiyacı olan ve deprem öncesinde reçeteli gözlükleri olan kişilere yardımcı olabilecekleri bilgisini verdikten sonra Geçici Barınma Alanlarında gözlük taraması yaptıklarını belirten Çat Bakır “Kişiler bu taramaları yaparken ciddi anlamda ilk başta fark etmediklerini ancak sonrasında görme problemlerinin de onlar için çok önemli olduğunu ifade ettiler. Bu konuda da onları desteklediğimiz için özellikle tanımadıkları bir şehirde, bilmedikleri bir şehirde böyle bir konuda yardımcı olduğumuz için de teşekkürlerini ilettiler” diye konuştu.

Mersin 8. Bölge Gözlükçüler ve Optisyenler Odası Başkanı Serkan Yakan ise afetin başladığı ilk günden itibaren Mersin bölgesinde bütün ilçeler dahil olmak üzere afetzedelere ücretsiz numaralı gözlük verme, aynı zamanda görme kusuru ile alakalı reçetesi olmayan vatandaşların da göz hekimleri sayesinde muayenelerini yaptırarak gözlük ihtiyaçlarını karşıladıklarını belirterek “O günden bugüne yaklaşık olarak 10-12 bin civarında afetzede kardeşlerimize yetiştik” ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediyesi’nden de konu hakkında yardım istediklerini ifade eden Yakan , “Görme kusuru ile alakalı olan insanlar belirlendi. Diğer bölgelerdeki Büyükşehir’e bağlı olan kısımlarda da değerlendirmelerimizi yapacağız. Bütün hastalarımıza, görme kusuru olan insanlara erişip işlemimizi tamamlayacağız” dedi.

Kaynak:IGFA

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ortak İş Birliği Platformu’ndan üç kente yaşam merkezi kuruluyorÖnceki Haber

Ortak İş Birliği Platformu’ndan üç kente...

Depremzede çocuklara Hacivat Karagöz sürpriziSonraki Haber

Depremzede çocuklara Hacivat Karagöz sür...

Yorum Yazın

Deprem nedeniyle eğitime ara verilen günlerde hangi ek ders ücretleri ödenir?
Memura Refah Zammı Verilmelidir
Sosyal Araştırmalar ve Yenilik Enstitüsü Protokolü YÖK’te imzalandı
AES: MEB becayiş uygulamasını hayata geçirmelidir
Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’na katıldık
Rehber Öğretmenlerin Normu Bulunmayan Okullara İkinci Görev Niteliğinde Görevlendirilme Uygulamasına Dava Açtık
Afet bölgesi eğitim faaliyetleri hakkında bakanlıktan açıklama
Öğretici: Torba Kanuna Çalışanların Sorunları Da Eklenmelidir
TEKNOFEST 2023 Çevre ve Enerji Teknolojileri Yarışması Proje Detay Raporu Sonuçları Açıklandı!
TEKNOFEST 2023 2204-D Lise Öğrencileri İklim Değişikliği Araştırma Projeleri Yarışması Ön Değerlendirme Sonuçları Açıklandı!
TEKNOFEST 2023 2204-C Lise Öğrencileri Kutup Araştırma Projeleri Yarışması Ön Değerlendirme Sonuçları Açıklandı!
TEKNOFEST 2023 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Ön Değerlendirme Sonuçları Açıklandı!
Torba kanunla eksiklikler tamamlanmalıdır
Evliya Çelebi Öğrenci Değişim Programını Başvuru Sonuçları Açıklandı
Meclis Kapanmadan Kamu Çalişanlarinin Sorunlari Torba Yasaya Girmeli!
2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı 16 Haziran'da Tamamlanacak, Uzatma Yapılmayacak
Gaziantep’te deprem nedeniyle idari izinli sayılan öğretmenlere ek ders ücreti ödenir mi?
Kamu yönetiminin, liyakat ve ehliyet yerine, mensubiyetler üzerinden tanzim edilmesi, doğrudan KUL HAKKI YEMEKTİR!
Avrupa Kupası Şampiyonu: Aybüke KILINÇ!
Afet ve acil durumlarda psikososyal destek hizmeti eğitimleri eğitimi uzaktan eğitim kapısında paylaşıma açıldı