Dermatoloji Uzmanı Dr. Bostancı: ”Sigarayı bırak genç kal”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dermatoloji Uzmanı Dr. Bostancı: ”Sigarayı bırak genç kal”
Abone ol
Dermatoloji Uzmanı Dr. Ümit Bostancı, yaşlanma her ne kadar doğal bir süreç olsa da, bu süreci en çok sigaranın hızlandırdığını ileri sürdü.

 

 

Bilimsel verilerin kesin ve net olarak sigara içmenin deri yaşlanmasına sebep olduğunu tespit ettiğini Medicana Bursa Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Dr. Ümit Bostancı, “Güneş ışınları, sigara, alkol, hava kirliliği ve beslenme bozukluğu cilt yaşlanmasının başlıca sebeplerindendir. Sigara ve deri yaşlanması arasındaki bağlantı 150 yıldan fazla bir süreden beri incelenmektedir.

 

 

Yakın zamanda yapılan bilimsel çalışmalarda elde edilen bulgulara göre sürekli sigara içenlerde, ‘sigara içici yüzü veya sigara derisi’ olarak adlandırılan bir cilt görünümü ortaya çıkmaktadır. Sigara içici yüzünde deride oluşan başlıca belirtiler ise, kırışıklıklarda artma, solukluk, kırmızı ve mor görünüm, kuru cilt ve saçlarda erken beyazlama olarak sıralanabilir. Uzun süreden beri sigara içenlerde çoğunlukla vaktinden önce yaşlı bir görünüm ortaya çıkar. Ayrıca şunu da unutmamak gerekir ki sigara dudak ve ağız içi kanserlerde çok önemli bir etkendir” dedi.

 

 

Sigara içindeki nikotin idrar söktürücü etkisiyle derinin nem içeriğinin azalmasına sebep olduğunu da belirten Bostancı, “Yine derideki kılcal damarlar daralır, kan akımı yavaşlar ve deride toksik atıklar birikir. Deriye yeterli oksijen ve gıda ulaşamaz. Sigara yara iyileşmesini de geciktirir. Yara iyileşmesini hızlandırmak için cerrahî veya kozmetik işlemlerden en az bir ay önce sigara bırakılmalıdır.

 

 

Kozmetik hastaları, güneş ışınları ve sigaranın kişinin genç görünmek uğruna yaptıkları işlemler için yasak olduğunu bilmelidirler. Yani sigara cildinizin ve vücudunuzun dostu değildir” şeklinde uyardı.

 

Kaynak:İHA

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
14 Mayıs sonrası iktisat politikası yenilenmeli, öncelik döviz olmalıÖnceki Haber

14 Mayıs sonrası iktisat politikası yeni...

Kastamonu’da nesli tehlike altında olan ’yediuyur’ görüldüSonraki Haber

Kastamonu’da nesli tehlike altında olan...

Yorum Yazın

Talip Geylan'dan ülke ve çalışma hayatı gündemine ilişkin değerlendirmeler
Deprem Tazminatı Ödemelerine Dahil Edilmeyen İlçeler İçin Cumhurbaşkanlığına Başvurduk
Değişen Ödül Yönetmeliği Hakkında Değerlendirme
Öğretmen Çocukları, Bursluluk sınavına depremden etkilen öğrenci kontenjanından başvuru yapamıyor
2023 YKS’ye girecek depremzede adayları ilgilendiren yeni gelişme
Millî Teknoloji Meslek Lisesi, çok özellikleri olan bir meslek lisesi olacak
Milli Eğitim Bakanlığından deprem bölgesindeki okul birincilerine dair yeni düzenleme
Bursluluk sınavına girecek öğrenciler hangi konulardan sorumlu olacaklar?
Haziran ayı mesleki çalışmalarının detayları belli oldu
Deneyap Kart Akademi Eğitimleri - 3 Başlıyor!
Bu okullarımıza artık köy yaşam merkezi diyoruz
Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Kapsamında Sıkça Sorulan Soruların Cevapları Yayımlandı
Uzman Öğretmenlik Ve Başöğretmenlik Eğitim Programı İçin Başvurular Başladı
İşte haftanın yalan haberleri
2023 İlköğretim Ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Başvuruları Alınmaya Başlandı
MEB’de Görevde Yükselme Sınavı İçin Yazılı Sınav İnternet Başvuru Ve Onay Süreci Başladı
2023 DGS Başvuru Kılavuzu Yayımlandı
Bilim ve sanat merkezlerimiz, TÜBİTAK'a damgasını vurmaya devam ediyor
Mesleki Ve Teknik Eğitimde Fikri Ve Sınai Mülkiyet Atılımı
Bakan Özer'den Müjde: Her Okula Rehber Öğretmen Atanacak