Dokuz Eylül’den üniversite-sanayi iş birliğine katkı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dokuz Eylül’den üniversite-sanayi iş birliğine katkı
Abone ol
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), üniversite-sanayi iş birlikleri kapsamındaki girişimlerini sürdürüyor.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), üniversite-sanayi iş birlikleri kapsamındaki girişimlerini sürdürüyor.

Türkiye’nin saygın yükseköğretim kurumlarından Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), eğitim ve araştırma faaliyetlerinin yanı sıra üniversite-sanayi iş birliklerine verdiği önemle de dikkat çekiyor.

DEÜ Sürekli Eğitim Merkezi (DESEM) bünyesinde istihdamı artırmaya ve nitelikli insan gücü ihtiyacını karşılamaya yönelik mesleki eğitim programları oluşturan DEÜ, sanayici ile üniversiteyi buluşturan etkinliklerinin ilkini Kemalpaşa’da gerçekleştirdi.

Kemalpaşa RamadaOtel’de, istihdamı ve eğitimi amaçlayan projelerin tanıtımının yapıldığı toplantıya; Kemalpaşa Kaymakamı Musa Sarı, DEÜ Rektör YardımcılarıProf. Dr. Fatma Duygu Özel Demiralp, Prof. Dr. Esra Bukova Güzel ile Prof. Dr. Hasan Murat Tanarslan, Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi (KOSBİ) Yönetim Kurulu Başkanı Erol Diren, KOSBİ Bölge Müdürü Mükremin Zulkadiroğlu, DESEM Müdürü Prof. Dr. Gülüzar Kurt Gümüş vesanayiciler katıldı.

AR-GE VE İNOVASYONU ÖNEMSİYORUZ

Projelere yönelik tanıtım etkinliğinde konuşan DEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatma Duygu Özel Demiralp, Araştırma-Geliştirme (AR-GE) faaliyetleri ve inovasyona oldukça değer verdiklerini belirterek, “DEÜ olarak ülkemizin önemli kurumları ile imzaladığımız protokoller ile üniversite-sanayi iş birliklerini önemli bir noktaya taşımayı hedefliyoruz” dedi. DEPARK bünyesinde faaliyet gösteren şirketlerin projelerinden de bahseden Prof. Dr. Demiralp, etkinliğe katılan sanayicilere DEÜ’nün birimlerini tanıtarak;KOBİ’lere patentleme ve istihdama yönelik sunabilecekleri eğitimler hakkında bilgi verdi.

KAYMAKAM SARI’DAN TEŞEKKÜR

Kemalpaşa Kaymakamı Musa Sarı ise, etkinlikte yaptığı konuşmasında şunları kaydetti:

“Tüm küresel dalgalanmalara rağmen Kemalpaşa ilçemiz, ekonomik anlamda da sanayi anlamında da İzmir’in lokomotifi olma yolunda hızla ilerliyor. Geçtiğimiz aylarda ülkemizin saygın yükseköğretim kurumlarından Dokuz Eylül Üniversitesi ile bir iş birliği protokolü imzalamıştık. Protokolü imzaladığımız günden bu yana hızla bir takım girişimler oldu. Bu noktada öncelikle katkıları için DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar'a teşekkür ediyoruz. Bugün burada DEÜ’nün kıymetli hocaları, sektör ve bizler için neler yapabileceklerini anlattı, önemli bilgilendirmelerde bulundu. Kendilerine şahsım, ilçemiz ve sanayicilerimiz adınateşekkür ediyorum.”

Üniversite-sanayi işbirliğine her zaman önem verdiklerini kaydeden Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi (KOSBİ) Yönetim Kurulu Başkanı Erol Diren ise, programda yaptığı konuşmasında,teknolojinin gelişmesine bağlı olarak enerjiye duyulan ihtiyaç ve talebin arttığına dikkat çekti. Programın sonunda, sektör temsilcilerinden gelen sorular, DEÜ’lü akademisyenler tarafından yanıtlandı.

Kaynak:IGFA

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Merkez Bankası’ndan ’deprem’ vurgusuÖnceki Haber

Merkez Bankası’ndan ’deprem’ vurgusu

Fettahoğlu, 81 ilimizin Hayat Boyu Öğrenmeden sorumlu yöneticileri ile çevrim içi toplantı yaptıSonraki Haber

Fettahoğlu, 81 ilimizin Hayat Boyu Öğren...

Yorum Yazın

LGS Kapsamındaki Merkezi Sınava İlişkin Yapılan Hazırlıkları Açıkladı
Doğru Soru Hangisi? Milli Eğitim Bakanı Kim Olmalı? Milli Eğitim Bakanı Nasıl Birisi Olmalı?
Devletimizi Türkiye Yüzyılına Taşıyacak Bir Kamu Personel Rejimi Mutlaka Hayata Geçirilmeli
“Kervan Yolda Dizilir” Mantığı Gelişmiş Bir Ülkenin Refleksi Olamaz. TBMM Açılır Açılmaz ÖMK ile İlgili Düzenlemeler Hayata Geçirilmelidir
Öğretici: Milli Eğitim Bakanı Muhakkak Eğitimci Olmalıdır
Genel Başkanı Talip Geylan Türk Eğitim- Sen 242.262 üyesiyle eğitim çalışanlarının güven kapısı olduğunu bir kez daha gösterdi
TBMM Açıldığında ilçe milli eğitim müdürleri ve şube müdürlerinin ücret düzenlemesi yapılmalıdır
Akademisyenlerimiz Geçim Derdinden Kurtarılmalıdır!
Talip Geylan'dan ülke ve çalışma hayatı gündemine ilişkin değerlendirmeler
Deprem Tazminatı Ödemelerine Dahil Edilmeyen İlçeler İçin Cumhurbaşkanlığına Başvurduk
Değişen Ödül Yönetmeliği Hakkında Değerlendirme
Öğretmen Çocukları, Bursluluk sınavına depremden etkilen öğrenci kontenjanından başvuru yapamıyor
2023 YKS’ye girecek depremzede adayları ilgilendiren yeni gelişme
Millî Teknoloji Meslek Lisesi, çok özellikleri olan bir meslek lisesi olacak
Milli Eğitim Bakanlığından deprem bölgesindeki okul birincilerine dair yeni düzenleme
Bursluluk sınavına girecek öğrenciler hangi konulardan sorumlu olacaklar?
Haziran ayı mesleki çalışmalarının detayları belli oldu
Deneyap Kart Akademi Eğitimleri - 3 Başlıyor!
Bu okullarımıza artık köy yaşam merkezi diyoruz
Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Kapsamında Sıkça Sorulan Soruların Cevapları Yayımlandı