DSP Genel Başkanı Aksakal: “Cumhur İttifakı’na katılma durumumuz söz konusu değil”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
DSP Genel Başkanı Aksakal: “Cumhur İttifakı’na katılma durumumuz söz konusu değil”
Abone ol
Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, Cumhur İttifakı’na katılma konusuna ilişkin “Bu bir söylenti. Bizimle bugüne kadar herhangi bir görüşme noktasında randevu talebi ya da görüşme talebi olmadığı için böyle bir husus şu anda söz konusu değil” dedi.

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, Cumhur İttifakı’na geçecekleri doğrultusundaki söylemler ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in 6’lı masadan ayrılmasının ardından Kemal Kılıçdaroğlu’nun Halil İbrahim Sofrasına çağrıda bulunması konularını İHA muhabirine değerlendirdi. Cumhur İttifakı’na geçeceği yönündeki söylemlerin ardından bu durumun bir söylenti olduğunun altını çizen Aksakal şu ifadeleri kullandı:

 

 

“Bu bir söylenti. Bizimle bugüne kadar herhangi bir görüşme noktasında randevu talebi ya da görüşme talebi olmadığı için böyle bir husus şu anda söz konusu değil. Bugün DSP meclisi toplandı. Bildiğiniz gibi dün Cumhurbaşkanı Anayasa’nın kendisine verdiği yetkiler çerçevesinde seçimlerin öne alınması kararını verdi ve aynı gün Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında bu yayınlandı ve yürürlüğe girdi. Dolayısıyla görev artık bu saatten sonra Yüksek Seçim Kurulundaydı. Yüksek Seçim Kurulu da dün itibariyle yine ivedi bir şekilde seçimlerde aday olacak olan yurttaşların kamu görevi yapan yurttaşların istifa edecekleri tarihleri belirledi. Muhtemelen yarın seçimlere katılacak partilerin ilanını yapar. Hafta başında da seçim takvimi başlamış olur. Bu hızlı süreçte de DSP olarak biz yasal gereklilikler çerçevesinde parti meclisimizi topladık ve seçimlere katılma kararımızı aldık. Seçimlerde milletvekili adaylarımızı merkez yoklamasıyla belirleyeceğimize dair kararımızı aldık. Olası ittifak görüşmelerinde bu görüşmeleri sürdürmek, gerekli protokolleri oluşturmak adına da hem dün başkanlık kurulumuz hem de bugün parti meclisimiz genel başkan olarak tam yetkilendirildi. Umarım ülkemize 2023 seçimleri hayırlı sonuçlar getirir.”

 

“Halil İbrahim Sofrası devletin imkanlarından nasıl yararlanılabileceğine dair bir çağrı”

 

 

6’lı masa ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Halil İbrahim Sofrasına çağrıda bulunmasına ilişkin değerlendirmeler yapan Aksakal, “İki kavram ortadaydı. Birisi 6’lı masa kavramıydı. 6’lı masanın içeriğini parlamentodaki milletvekili dağılımının paylaşılması olarak biz algıladık. Her ne kadar biz güçlendirilmiş parlamenter sistem anlayışı oluşturulması için kurulmuş ise de sonucu itibariyle ‘masa’ kavramı orada oturan 6 partinin parlamentoda hangi güçle yer alacağına dair bir çalışmaydı. Anlaşılıyor ki bu bir noktaya taşınmış bundan sonra ki aşaması bu Halil İbrahim Sofrası aşaması devlet yönetirken herkesin o devletin imkanlarından ne kadar nasıl yararlanabileceğine dair bir çağrı. DSP devletin imkanlarından herhangi bir manada yararlanma hevesinde olan bir parti değil. Devletin imkanlarından millet ve devlet istifade edebilir. Dolayısıyla seçimlerin sonucunda artık ne olup olmayacağını birlikte göreceğiz. Ona göre de ülkemizi uluslararası alanda en güçlü konuma taşımaya çalışacağız” dedi.

 

Kaynak:İHA

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
4 siyasi partiden oluşan Ata İttifakı kurulduÖnceki Haber

4 siyasi partiden oluşan Ata İttifakı ku...

Prof. Dr. Ahmet Ercan: ”Alaşehir’de 6.2 ile 7 büyüklüğünde bir deprem tahmin ediyoruz”Sonraki Haber

Prof. Dr. Ahmet Ercan: ”Alaşehir’de 6.2...

Yorum Yazın

25 Nisan Perşembe önemli gündem başlıkları
60 saniyede bugün (24 Nisan 2024) Türkiye ve dünya gündeminin 60 saniyelik özeti
Ücretli öğretmenlere kadro gündemde değil
68 bin öğretmen açığı olması "68 bin atama olacak." anlamını taşımıyor
Yusuf Tekin'den Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda yapılacak değişikliklerle ilgili açıklama
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, tv100 canlı yayınında eğitim gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu, soruları cevapladı
3 Adım Deneme Sınavları
İşte MEB Kurum İdari Kurulu Toplantısında Gündeme Getirilinenler
YÖK’ten Uluslararası Araştırma Projeleri Başvuru Süresi uzatılmıştır
Artırımlı Ek Ders Ödenmemesi Sorununun Çözümü İçin Yasal Düzenleme Yapılması Talebimizi İlettik
Okul Sporları Duyuruları
Ermeni soykırımı yoktur!
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde Samsun’dayız
1 Mayıs Emek Ve Dayanışma Gününde İzmir'deyiz
Bu akşam, atama bekleyen öğretmenlerimiz için bir MÜJDE çıkar mı?
Ülke Geneli Ortak Yazılı Sınavlar (Mazeret) Soru Kitapçıkları Ve Cevap Anahtarları Yayımlandı
2024 Yılı Bilsem Öğretmen Alımı Kapsamında Bölge Sözlü Sınav Randevu Bilgisi
Gazete Çocuk Yayında
Fen ve sosyal bilimler liselerimizde Yaratıcı Yazarlık Atölyesi çalışmaları yürütülüyor
Liselerde Bilim Uygulamaları Sempozyumu