Edirne Belediyesi’nde Örnek Toplu Sözleşme

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Edirne Belediyesi’nde Örnek Toplu Sözleşme
Abone ol
Edirne Belediyesi ile Tüm Yerel-Sen arasında imzalanan sosyal denge sözleşmesinin imza töreni, Edirne Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuvarı’nda Belediye Başkanı Recep Gürkan, Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Genel Sekreteri Mehmet Koç, Tüm Yerel-Sen Genel Sekreteri Savaş Çerkez ve Tüm Yerel-Sen Edirne Şube Başkanı Mümin Tolgahan Arıcanlı ile belediye personelinin katımı ile gerçekleştirildi.

Tüm Yerel-Sen Edirne Şube Başkanı Mümin Tolgahan Arıcanlı, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın sosyal denge tazminatını en üst limitten imzalayarak, bir kez daha emeğin ve emekçinin yanında olduğunu gösterdiğini söyledi. Recep Gürkan’a tüm emekçiler adına teşekkür eden Tüm Yerel-Sen Edirne Şube Başkanı Arıcanlı, “Emekçiler olarak bizleri destekleyen, zor günlerimizde yanımızda olan Belediye Başkanımızı asla unutmayacağız. Hepimizin yaşadığı ve ortak paydası olarak Edirne’miz için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Tüm Yerel-Sen Genel Sekreteri Savaş Çerkez de “Biz bu masadan hep mutlu ayrıldık. Yine mutlu bir günde beraberiz. Göreve geldiği günden bu yana emekten ve emekçiden yana olan Belediye Başkanımız Recep Gürkan’a teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Birleşik Kamu İş Genel Sekreteri Mehmet Koç da memura ve emekliye verilen yüzde 30’luk zammın yeterli olmadığına değindi. En düşük memur maaşının asgari ücret seviyelerine gerilediğini belirten Koç, “En düşük memur maaşı asgari ücretin 2010 yılında 2.2 katı, 2015 yılında 1.9 katı, 2022 yılında 1,5 katına kadar gerilemiştir. Ekonomik yönden zor günler geçirdiğimiz bu günlerde biz kamu emekçileri için bu sözleşme bir can simidi niteliğindedir. Son bir yılda elektriğe yüzde 96, doğalgaza yüzde 152, süt ve süt ürünlerine yüzde 150, ekmeğe yüzde 166, ayçiçek yağına yüzde 125, tüm vergilere yüzde 122 oranında zam gelmişken kamu çalışanlarına ve emekliye yüzde 30 zam reva görülmüştür. Aslında burada sorun asgari ücretin çok artması değil, buradaki sorun kamu çalışanlarının ve emeklilerin maaşlarına gerçek enflasyonun çok altında zam yapılmasıdır” diye konuştu.

Kendisinin Türkiye’de memur sendikacılığının başlamasındaki ilk isimlerinden birisi olduğunu belirten Belediye Başkanı Recep Gürkan, sendikacılığın önemine dikkat çekti. Sözleşme masasında bulunan Birleşik Kamu İş Genel Sekreteri ve Tüm Yerel-Sen Genel Sekreteri’nin aynı zamanda Edirne Belediyesi personeli olmasının da kendisine ayrı bir mutluluk verdiğini belirten Gürkan şöyle konuştu:

 

“Bütün yaşamını emek mücadelesi ile geçirmiş bir yöneticiniz olarak ben de bundan mutluyum. Çalışanın emeğinin karşılığını alması kadar yöneticiye keyif veren başka bir şey yok. 2022 ekonomik açıdan kötü bir yıl oldu. Cumhuriyet tarihinin en kötü ekonomik yılında bir belediyenin yapabileceği en büyük yatırım olan altyapıya yakalandık. Fiyatlar 7 kat arttı. Buna rağmen 2022’de belediye tarihinin en büyük gelirine de ulaştık. 2022’de tam 742 milyon TL gelirimiz oldu. Bu Belediye tarihinin en yüksek geliri ama gider de ona göre oldu. Sosyal Denge Tazminatı ek bir yük olacak ama vicdanen de bunu vermekten rahatsız değilim. Hepinize hayırlı, uğurlu olsun.”

İmzalanan sözleşme ile Edirne Belediyesi’ndeki 396 memur ve sözleşmeli personele maaşlarına yansıyacak şekilde aylık brüt 5 bin lira sosyal denge ve aylık net 816 lira yemek ücreti ödenecek.

                                                   Merkez Yönetim Kurulu

savaş

edirne

edirne belediyesi

edirne belediyesi

edirne belediyesi

edirne belediyesi

edirne belediyesi

edirne belediyesi

edirne belediyesi

Kaynak:ogretmenler.net

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Üniversite Öncesi Eğitim Verecek İlk Atom Atölyesi AçıldıÖnceki Haber

Üniversite Öncesi Eğitim Verecek İlk Ato...

“Rakamlar yalan, yoksulluk gerçek! #AçlıkSınırındaYaşıyoruz!”Sonraki Haber

“Rakamlar yalan, yoksulluk gerçek! #Açlı...

Yorum Yazın

29 Mart Cuma önemli gündem başlıkları
60 saniyede bugün (28 Mart 2024) 60 saniyede Türkiye ve dünya gündemi
8-9 Nisan tarihlerinde okul yöneticileri izinli sayılacak mı?
Koruyucu Giyim Yardımı Hakkı Elimizden Alınamaz
Banka Maaş Promosyonlarının Günümüz Ekonomik Koşullarına Göre Güncellenmesi İçin Talepte Bulunduk
TEKNOFEST 2024 Çip Tasarım Yarışması Ön Tasarım Raporu Sonuçları Açıklanmıştır!
TEKNOFEST 2024 Dikey İnişli Roket Yarışması Ön Tasarım Raporu Sonuçları Açıklanmıştır!
Öğretici: Banka Promosyonu Adaletsizliği Son Bulmalıdır
Geleceğin Ekranı Projesi Gönüllü Öğretmenlerini Arıyor
Yurt Yedek Yerleştirme Sonuçları Açıklandı
Üniversite İdari Personelinin Nakil Sorunları Çözülsün
Akademisyenlerimizin Ekonomik Koşulları İyileştirilsin
Veli Randevu Sistemi Öğretmenlerin İnisiyatifinde Yürütülmelidir.
Devletin Sözü Havada Bırakılamaz; Mülakat Kalkacak!
Ağzı Olan Konuşmasın! Türkiye’de Memur Sayısı Yetersizdir.
1 Nisanda Okullar Tatil Ek Dersler Ödenecek İşte Resmi Yazı
28 Mart Perşembe önemli gündem başlıkları
60 saniyede bugün (27 Mart 2024) 60 saniyede Türkiye ve dünya gündemi
Talip Geylan'dan eğitim gündemine dair önemli açıklamalar
Toplu Sözleşme Hükümleri 3. Tarafların Beyanıyla Engellenemez