Egeli akademisyenlerden dezavantajlı bölgelerde eğitim alan öğrencileri bilimle buluşturan proje

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Egeli akademisyenlerden dezavantajlı bölgelerde eğitim alan öğrencileri bilimle buluşturan proje
Abone ol
Ege Üniversiteli bilim insanlarının araştırmacı ve eğitmen olarak görev aldığı “Bilime Sihirli Yolculuk” başlıklı proje TÜBİTAK Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları programı kapsamında destek almaya hak kazandı.

Ege Üniversiteli bilim insanlarının araştırmacı ve eğitmen olarak görev aldığı  “Bilime Sihirli Yolculuk” başlıklı proje TÜBİTAK Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları programı kapsamında destek almaya hak kazandı. Yürütücülüğünü Uzman Öğretmen Serap Üstün Kütahya’nın yaptığı proje,  İzmir’in dezavantajlı bölgelerinde eğitim – öğretim gören ve bilime ilgi duyan öğrencileri bilimle buluşturmayı, öğrencilerin bilimsel süreçlerde görev almalarını sağlayarak özgüvenlerinin gelişmesine katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Proje; Ege Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Bornova Belediyesi Mevlâna Toplum ve Bilim Merkezi / Genç Kâşifler Bilim Evi, İzmir Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde gerçekleştirildi.

Multidisipliner bir anlayışla hazırlan proje; Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesinden Prof. Dr. Hülya Yılmaz,   Doç. Dr. Duygu Metin Peten, Arş. Gör. Begümay Tümer,  Spor Bilimleri Fakültesinden Doç. Dr. Olcay Kiremitci ve  Arş. Gör. Berkcan yer aldı.

Projenin amacı ile ilgili bilgi veren Ege Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi  Doç. Dr. Olcay Kiremitci, “İzmir’in dezavantajlı bölgelerinde eğitim – öğretim gören ve bilime ilgi duyan öğrencileri bilimle buluşturmak, bilimsel süreçlerde görev almalarını sağlayarak özgüvenlerinin gelişmesine katkıda bulunmaktır. Öğrenciler, kendi bölgelerindeki eğitim kurumlarında laboratuvar uygulamaları destekli fen eğitiminden yararlanamadıkları için öğrencilerin bu alandaki eksikliklerini gidermek, farklı bakış açıları kazandırmak hedeflenmiştir. Bu kapsamda, öğrencilerin karşılaşacakları etkinliklerle eğlenirken öğrenmesi, olayları sorgulaması ve farkındalık yaşaması amaçlanmıştır. Proje kapsamındaki etkinliklerde, öğrencilerin fen bilgisi dersindeki kazanımlar doğrultusunda edindikleri temel beceriler laboratuvar ve doğadaki uygulamalar ile desteklenmiştir” dedi.

Proje kapsamında; “Bilim Show”, “Oyunlarla Tanışma-Buz Kırma Etkinliği”, “Mikroskop Kullanımı”, “Sen Ben Aynası”, “”Değerlendirme Etkinliği”,  “Bilimsel Süreç Becerilerini Öğreniyorum-Gözlem”, “Bilimsel Süreç Becerilerini Öğreniyorum-Ölçme”, “Bilimsel Süreç Becerilerini Öğreniyorum-Deney Tasarlama” “ Oyuncaklarla Fizik Deneyleri”, “Çevremizin Kimyası Bozuluyor”, “Kimyanın Renkli Dünyası”, “Kimyacının Kibriti”,  “pH Metre- Fosil Bilim Gezisi”, “Manyetik Labirent- Fosil Bilim Gezisi”, “Bilişsel Aktivite ile Bütünleştirilmiş Dijital Oryantiring” “Enerji Dönüşüm Atölyesi”, “Biraz Matematik Biraz Kimya: Kemometri”, “Galileo Sınıfta”, “Çilek DNA İzolasyon Deneyi”, “Kendi Hücre Modelimi Tasarlıyorum”, “Moleküllerin Kimyası”, “Elektriğimi Üretiyorum”, “Proje Değerlendirme Etkinliği” ve “Kapanış” etkinlikleri gerçekleştirildi.

Kaynak:BYZHA

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çukurova Belediyesi Robotik Kodlamayla EğitiyorÖnceki Haber

Çukurova Belediyesi Robotik Kodlamayla E...

Anayasa Mahkemesinden HDP kararı!Sonraki Haber

Anayasa Mahkemesinden HDP kararı!

Yorum Yazın

8-9 Nisan tarihlerinde okul yöneticileri izinli sayılacak mı?
Koruyucu Giyim Yardımı Hakkı Elimizden Alınamaz
Banka Maaş Promosyonlarının Günümüz Ekonomik Koşullarına Göre Güncellenmesi İçin Talepte Bulunduk
TEKNOFEST 2024 Çip Tasarım Yarışması Ön Tasarım Raporu Sonuçları Açıklanmıştır!
TEKNOFEST 2024 Dikey İnişli Roket Yarışması Ön Tasarım Raporu Sonuçları Açıklanmıştır!
Öğretici: Banka Promosyonu Adaletsizliği Son Bulmalıdır
Geleceğin Ekranı Projesi Gönüllü Öğretmenlerini Arıyor
Yurt Yedek Yerleştirme Sonuçları Açıklandı
Üniversite İdari Personelinin Nakil Sorunları Çözülsün
Akademisyenlerimizin Ekonomik Koşulları İyileştirilsin
Veli Randevu Sistemi Öğretmenlerin İnisiyatifinde Yürütülmelidir.
Devletin Sözü Havada Bırakılamaz; Mülakat Kalkacak!
Ağzı Olan Konuşmasın! Türkiye’de Memur Sayısı Yetersizdir.
1 Nisanda Okullar Tatil Ek Dersler Ödenecek İşte Resmi Yazı
28 Mart Perşembe önemli gündem başlıkları
60 saniyede bugün (27 Mart 2024) 60 saniyede Türkiye ve dünya gündemi
Talip Geylan'dan eğitim gündemine dair önemli açıklamalar
Toplu Sözleşme Hükümleri 3. Tarafların Beyanıyla Engellenemez
Geçmişten Günümüze Sayılarla Eğitim 
Deneyap Girişim Programı Başlıyor!