Eğitim çalışanlarının sorunları bir an evvel çözüme kavuşturulmalıdır

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Eğitim çalışanlarının sorunları bir an evvel çözüme kavuşturulmalıdır
Abone ol
Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Batman Şubesi’nin il divan toplantısına katıldı. Eğitim gündemi hakkında değerlendirmelerin, sorunların çözümüne ilişkin önerilerin görüşüldüğü toplantıda konuşan Ali Yalçın, 3600 ek gösterge başta olmak üzere, birçok kazanıma imza attıklarını belirterek, “Temel hak ve özgürlükleri savunan, mali, sosyal ve özlük haklarını artıran, sağladığı 103 kazanımla eğitim çalışanlarının hakkının, itibarının, emeğinin, alın terinin teminatı olan bir sendikayız. Mevcut sorunların çözümünü sağlayacak olan da biziz.

Toplu sözleşme hakkını alan, eksiklerine rağmen Öğretmenlik Meslek Kanunu için adım atılmasını sağlayan, 3600 ek göstergenin mimarı olan bir teşkilatız. Sözleşmelilerin kadroya geçirilmesini, nöbet görevine ücret ödenmesini sağlayan, öğretmen ve öğretim elemanlarının ek ödemelerini artıran, geliştirme ödeneğinin ödenmesine devam edilmesini, jüri üyelerine ücret verilmesini, sınıf öğretmenlerine haftada iki saat ilave ek ders ücreti ödenmesini, üniversite disiplin kurullarında sendika temsilcisinin yer almasını, toplu sözleşme ikramiyesi ile örgütlülüğü anlamlı kılan ve üyeye kazanç sağlayan da biziz” dedi.

Acilen çözüme kavuşturulması gereken sorunlara dikkat çeken Yalçın, “Yıllardır, yardımcı hizmetlilerin genel idare hizmetleri sınıfına geçirilmesi için uğraş veriyor, emek harcıyoruz. Sonuç alıncaya kadar da mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Biz doğruları söylemeye, sorunlara çözüm bulunması için çalışmaya, girişimlerde bulunmaya, mücadele etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Yasal düzenlemeler yapılırken, yeni mağduriyetlere neden olunmaması için özen gösterilmesi çağrısında bulunan Yalçın, şef, tekniker başta olmak üzere, 1. dereceye yükselen memurların da 3600 ek göstergeden faydalanmasının sağlanması gerektiğini söyledi.

Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili beklentilerin karşılanması, eksik ve aksayan yönlerin tamamlanması gerektiğini dile getiren Yalçın, “7354 sayılı Öğretmenlik Meslek Kanunu, beklentileri tam olarak karşılayamamıştır. Kanun, mevcut hâliyle bir milyonu aşkın öğretmenin hak, yetki, görev ve sorumlulukları noktasında bir meslek kanununda olması gerekenleri kapsamamakta, ilave düzenlemelere ihtiyaç duymaktadır. Meslek kanunu, öğretmenliği bütün boyutlarıyla ele almalı, her açıdan yapılandırmalıdır. Sendika olarak, bu konuda üzerimize düşeni yapacak, meslek kanununun beklentileri karşılayacak bir içeriğe kavuşması için çalışacağız” şeklinde konuştu.

Şube müdürü ve araştırmacı kadrosuna çekilen yetişmiş personelin binbir emekle elde ettikleri makamları bırakarak ‘Yönetici Atama Yönetmeliği’nde istekleri dâhilinde okul yöneticisi olabilme hakkı talep etmelerinin, yaşadıkları sorunun büyüklüğünü gösterdiğini vurgulayan Yalçın, “Bu yetişmiş personelin küstürülmemesi için özen gösterilmeli, sorunlarının çözülmesi, durumlarının iyileştirilmesi için gerekenler bir an önce yapılmalıdır” diye konuştu.

Kaynak:ogretmenler.net

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü E-Bülteni YayındaÖnceki Haber

Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü E-Bült...

Uluslararası ve Karşılaştırmalı Eğitim Yüksek Lisansı Kısmi Bursluluk ve Araştırma Destek ProgramıSonraki Haber

Uluslararası ve Karşılaştırmalı Eğitim Y...

Yorum Yazın

Can Ataklı'ya Karşı Hukuk Mücadelemiz Sürüyor
ÖRS:Ortak Ve Senaryolu Sınavlar Kaldırılmalı
BİLSEM'lerde Bireysel Değerlendirme Uygulamaları 27 Mayıs'ta Başlayacak
MEB’den Dört Beceride Türkçe Dil Sınavı
Toplu sözleşme ikramiyesi kanun teklifi bakana sunuldu
Yalçın toplu sözleşme ikramiyesi talebini Bakan Işıkhan'a iletti
Banka promosyon sözleşmesinin güncellenmesine dair Ombudsman’dan tavsiye kararı
19 Nisan Cuma önemli gündem başlıkları
60 saniyede bugün (18 Nisan 2024) 60 saniyede Türkiye ve dünya gündemi
e-YÖKDİL Başvuruları Alınıyor
Gençler Kadim Şehirlerde Buluşuyor
Okul Sporları Duyuruları
İşte MEB'de 2023 Yılında Ödül Alan 22226 Personelin Listesi
BİLSEM Öğrenci Tanılama Sonuçları Açıklandı
İstiklal Marşı bağımsızlığımızın, devletimizin kurucusu ve kurucu değerleri de milletimizin birliğinin timsalidir.
Türk Robotik Takımları, 2024 Fırst Robotıcs Competıtıon Dünya Şampiyonasında
YÖK mesnetsiz bazı ifade ve paylaşımlar dolayısıyla açıklama yapma gereği duyulmuştur
Emeklilik Sistemi Yeniden Ele Alınmalıdır. 1 Gün Geç Başlamanın Bedeli 17 Yıl Olamaz!
BT Rehber Öğretmenlerine Görevleri Dışında Verilen Görevler Karşılığında Ek Ders Ücreti Ödenmesiyle İlgili Yürütmeyi Durdurma Kararı
Geçici görevle il dışında görevlendirilenler öğretmenevlerinden nasıl yararlandırılır?