Eğitim çalışanlarının sorunları bir an evvel çözüme kavuşturulmalıdır

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Eğitim çalışanlarının sorunları bir an evvel çözüme kavuşturulmalıdır
Abone ol
Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Batman Şubesi’nin il divan toplantısına katıldı. Eğitim gündemi hakkında değerlendirmelerin, sorunların çözümüne ilişkin önerilerin görüşüldüğü toplantıda konuşan Ali Yalçın, 3600 ek gösterge başta olmak üzere, birçok kazanıma imza attıklarını belirterek, “Temel hak ve özgürlükleri savunan, mali, sosyal ve özlük haklarını artıran, sağladığı 103 kazanımla eğitim çalışanlarının hakkının, itibarının, emeğinin, alın terinin teminatı olan bir sendikayız. Mevcut sorunların çözümünü sağlayacak olan da biziz.

Toplu sözleşme hakkını alan, eksiklerine rağmen Öğretmenlik Meslek Kanunu için adım atılmasını sağlayan, 3600 ek göstergenin mimarı olan bir teşkilatız. Sözleşmelilerin kadroya geçirilmesini, nöbet görevine ücret ödenmesini sağlayan, öğretmen ve öğretim elemanlarının ek ödemelerini artıran, geliştirme ödeneğinin ödenmesine devam edilmesini, jüri üyelerine ücret verilmesini, sınıf öğretmenlerine haftada iki saat ilave ek ders ücreti ödenmesini, üniversite disiplin kurullarında sendika temsilcisinin yer almasını, toplu sözleşme ikramiyesi ile örgütlülüğü anlamlı kılan ve üyeye kazanç sağlayan da biziz” dedi.

Acilen çözüme kavuşturulması gereken sorunlara dikkat çeken Yalçın, “Yıllardır, yardımcı hizmetlilerin genel idare hizmetleri sınıfına geçirilmesi için uğraş veriyor, emek harcıyoruz. Sonuç alıncaya kadar da mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Biz doğruları söylemeye, sorunlara çözüm bulunması için çalışmaya, girişimlerde bulunmaya, mücadele etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Yasal düzenlemeler yapılırken, yeni mağduriyetlere neden olunmaması için özen gösterilmesi çağrısında bulunan Yalçın, şef, tekniker başta olmak üzere, 1. dereceye yükselen memurların da 3600 ek göstergeden faydalanmasının sağlanması gerektiğini söyledi.

Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili beklentilerin karşılanması, eksik ve aksayan yönlerin tamamlanması gerektiğini dile getiren Yalçın, “7354 sayılı Öğretmenlik Meslek Kanunu, beklentileri tam olarak karşılayamamıştır. Kanun, mevcut hâliyle bir milyonu aşkın öğretmenin hak, yetki, görev ve sorumlulukları noktasında bir meslek kanununda olması gerekenleri kapsamamakta, ilave düzenlemelere ihtiyaç duymaktadır. Meslek kanunu, öğretmenliği bütün boyutlarıyla ele almalı, her açıdan yapılandırmalıdır. Sendika olarak, bu konuda üzerimize düşeni yapacak, meslek kanununun beklentileri karşılayacak bir içeriğe kavuşması için çalışacağız” şeklinde konuştu.

Şube müdürü ve araştırmacı kadrosuna çekilen yetişmiş personelin binbir emekle elde ettikleri makamları bırakarak ‘Yönetici Atama Yönetmeliği’nde istekleri dâhilinde okul yöneticisi olabilme hakkı talep etmelerinin, yaşadıkları sorunun büyüklüğünü gösterdiğini vurgulayan Yalçın, “Bu yetişmiş personelin küstürülmemesi için özen gösterilmeli, sorunlarının çözülmesi, durumlarının iyileştirilmesi için gerekenler bir an önce yapılmalıdır” diye konuştu.

Kaynak:ogretmenler.net

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü E-Bülteni YayındaÖnceki Haber

Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü E-Bült...

Uluslararası ve Karşılaştırmalı Eğitim Yüksek Lisansı Kısmi Bursluluk ve Araştırma Destek ProgramıSonraki Haber

Uluslararası ve Karşılaştırmalı Eğitim Y...

Yorum Yazın

Bakanlık alan değişikliği bekleyen meslektaşlarımızı daha ne kadar bekletecek?
Deprem Sonrasında MEB Tarafından Atılan Politika Adımları
MTSK Direksiyon eğitimi dersi uygulama sınavları ertelendi
Deprem Bölgesinden Diğer İllere Nakil Olan 14 Bin 73 Öğrenci, Kendi İllerine Geri Döndü
TEKNOFEST 2023 Roket Yarışması Kritik Tasarım Rapor Sonuçları Açıklandı!
İşte Depremle ilgili yalan haberler ve gerçekler
TEKNOFEST İstanbul Spotter Kule Başvuruları Başladı!
Deprem nedeniyle eğitime ara verilen günlerde hangi ek ders ücretleri ödenir?
Memura Refah Zammı Verilmelidir
Sosyal Araştırmalar ve Yenilik Enstitüsü Protokolü YÖK’te imzalandı
AES: MEB becayiş uygulamasını hayata geçirmelidir
Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’na katıldık
Rehber Öğretmenlerin Normu Bulunmayan Okullara İkinci Görev Niteliğinde Görevlendirilme Uygulamasına Dava Açtık
Afet bölgesi eğitim faaliyetleri hakkında bakanlıktan açıklama
Öğretici: Torba Kanuna Çalışanların Sorunları Da Eklenmelidir
TEKNOFEST 2023 Çevre ve Enerji Teknolojileri Yarışması Proje Detay Raporu Sonuçları Açıklandı!
TEKNOFEST 2023 2204-D Lise Öğrencileri İklim Değişikliği Araştırma Projeleri Yarışması Ön Değerlendirme Sonuçları Açıklandı!
TEKNOFEST 2023 2204-C Lise Öğrencileri Kutup Araştırma Projeleri Yarışması Ön Değerlendirme Sonuçları Açıklandı!
TEKNOFEST 2023 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Ön Değerlendirme Sonuçları Açıklandı!
Torba kanunla eksiklikler tamamlanmalıdır