Emeğin Açık Yaraları ve Çözüm Önerileri

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Emeğin Açık Yaraları ve Çözüm Önerileri
Abone ol
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nde, “Neoliberal politikalarla birlikte kamuda da güvencesiz istihdamın yaygınlaştığını görüyoruz. Parçalı istihdam, esnek performansa dayalı taşeron çalışma gibi birçok çalışma biçimi de hem gelir kaybı hem refah düzeyimizin azalması hem de iş güvencemizin ortadan kalkmasına neden oldu” dedi.

Bugünkü oturumda konuşan KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, emekçilerin istihdam güvencesinin ortadan kalktığını söyledi. Emekçiler üzerindeki vergi yükünün her geçen gün arttığına dikkat çeken Bozgeyik’in konuşmasının tamamı için tıklayınız.

https://youtu.be/greWdrXfgCc

Öne çıkan başlıklar şöyle:

“DEPREMDE YÖNETEMEME KRİZİ DAHA FAZLA AÇIĞA ÇIKTI: İçinde bulunduğumuz, çoklu kriz olarak ifade ettiğimiz ekonomik kriz, yönetememe krizi, siyasal kriz, aslında ülkemiz açısından bir kez daha yönetememe krizinin ne kadar derinleştiğini açıkça ortaya çıkardı. Yönetememe krizi nedeniyle bu depremde yaşamış olduğumuz ve hâlâ üzerinden 45 gün geçmesine rağmen bölgedeki depremzedelerin hâlâ yoklukla, rüzgarla, yağmurla boğuşuyor olması, yine hâlâ sağlıklı ve hijyen ortamında barınma, temiz suya erişim sorunlarının giderilmemiş olmasının, bu yaşamış olduğumuz yönetememe krizini daha fazla açığa çıkardığını gördük.

BUGÜN HÂLÂ HALKIMIZIN, BAŞINI SOKACAK ÇADIRA, TEMİZ SUYA ULAŞAMADIĞINI GÖRDÜK: Bugün açısından özelikle iflas eden bu yeni rejimin, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde sorumluların hâlâ bir hesap verme yerine bir kez daha, deprem bölgesindeki halkımızı 20 yıl borçlandırarak satacakları konutlar için bir yıl halkımızdan süre istemeye devam ettiklerini görüyoruz. Bugün hâlâ halkımızın, başını sokacak çadıra, temiz suya ulaşamadığını gördük.

SERMAYENİN VAR OLAN KÂRINI 2’YE, 3’E KATLAYARAK EMEK SÖMÜRÜSÜNÜ DERİNLEŞTİRDİĞİNİ SON 50 YILDA GÖRÜYORUZ: Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de hem kamu sınıfı hem işçilerin haklarının önemli ölçüde gasp edildiğini ve daha önce kazanılmış hakların son 20-30 yıl içinde ortadan kaldırıldığını görüyoruz.

İşçi, emekçi sınıflarının örgütlü olduğu merkezi kapitalist ülkelerde karşılaşılan engelleri aşmak ise üretimin çeşitli aşamaları ya da bazı sektörlerin bütünü, emeğin ucuz olduğu az gelişmiş ülkelere de kaydırılarak burada sermayenin var olan kârını 2’ye, 3’e katlayarak emek sömürüsünü derinleştirdiğini son 50 yılda gördüğümüzü ifade etmek istiyorum.

NEOLİBERAL POLİTİKALARLA BİRLİKTE KAMUDA DA GÜVENCESİZ İSTİHDAMIN YAYGINLAŞTIĞINI GÖRÜYORUZ: Bu kriz sürecinde bizler açısından da gelir vergisi başta olmak üzere vergi yükünün her geçen gün emekçiler üzerine yıkıldığını ve sermayenin de sürekli bir vergi muafiyetiyle karşı karşıya kaldığını ifade etmemiz gerekiyor. Neoliberal politikalarla birlikte kamuda da güvencesiz istihdamın yaygınlaştığını görüyoruz. Parçalı istihdam, esnek performansa dayalı taşeron çalışma gibi birçok çalışma biçimi de bu yaşamış olduğumuz hem gelir kaybı hem refah düzeyimizin azalması hem de iş güvencemizin ortadan kalkmasına neden olmuştur.”

Kaynak:ogretmenler.net

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sürekli İşçi (1 Engelli, 1 Eski Hükümlü) Alım İlanı Sözlü SınavıÖnceki Haber

Sürekli İşçi (1 Engelli, 1 Eski Hükümlü)...

İskenderun'daki Depremzede Öğrenciler, Lgs Ve Yks'ye "Yüzen Okul"Da HazırlanacakSonraki Haber

İskenderun'daki Depremzede Öğrenciler, L...

Yorum Yazın

8-9 Nisan tarihlerinde okul yöneticileri izinli sayılacak mı?
Koruyucu Giyim Yardımı Hakkı Elimizden Alınamaz
Banka Maaş Promosyonlarının Günümüz Ekonomik Koşullarına Göre Güncellenmesi İçin Talepte Bulunduk
TEKNOFEST 2024 Çip Tasarım Yarışması Ön Tasarım Raporu Sonuçları Açıklanmıştır!
TEKNOFEST 2024 Dikey İnişli Roket Yarışması Ön Tasarım Raporu Sonuçları Açıklanmıştır!
Öğretici: Banka Promosyonu Adaletsizliği Son Bulmalıdır
Geleceğin Ekranı Projesi Gönüllü Öğretmenlerini Arıyor
Yurt Yedek Yerleştirme Sonuçları Açıklandı
Üniversite İdari Personelinin Nakil Sorunları Çözülsün
Akademisyenlerimizin Ekonomik Koşulları İyileştirilsin
Veli Randevu Sistemi Öğretmenlerin İnisiyatifinde Yürütülmelidir.
Devletin Sözü Havada Bırakılamaz; Mülakat Kalkacak!
Ağzı Olan Konuşmasın! Türkiye’de Memur Sayısı Yetersizdir.
1 Nisanda Okullar Tatil Ek Dersler Ödenecek İşte Resmi Yazı
28 Mart Perşembe önemli gündem başlıkları
60 saniyede bugün (27 Mart 2024) 60 saniyede Türkiye ve dünya gündemi
Talip Geylan'dan eğitim gündemine dair önemli açıklamalar
Toplu Sözleşme Hükümleri 3. Tarafların Beyanıyla Engellenemez
Geçmişten Günümüze Sayılarla Eğitim 
Deneyap Girişim Programı Başlıyor!