Emekli maaşında kademeli artış yapılacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Emekli maaşında kademeli artış yapılacak
Abone ol
Emekli zammı ile memur maaş zammı için Temmuz ayı yaklaşırken hesaplamalar yeniden şekil almaya başladı. En düşük emekli maaşı 7.500 TL olurken üzerinde aylık alanlar için 6 aylık enflasyon oranı ve refah payı ile kademeli bir artış söz konusu olacak. Temmuz'da en düşük memur maaşı 22 bin lira olacak.

Geçtiğimiz haftalarda kamu işçisinin en düşük maaşı 15 bin TL olurken 2023'ün ilk altı ayı için yüzde 45 ücret artışı alacakları Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanmıştı. Erdoğan, "Tüm vatandaşlarımızın gelirini artırarak refah seviyesini yükseltecek yeni düzenlemelerde yapacağız. Asgari ücret artışından memur ve emekli maaş zammına bu konuda yılbaşında gerçekleştirdiğimiz çalışmaların devamını getireceğiz. Temmuz ayı için bu doğrultuda enflasyon farkı ve refah payı esasına dayanan hazırlıklarımız var. Bilhassa memurlarımız müsterih olsunlar. Onların haklarını teslim etmek ayrıca bizim boynumuzun borcudur" ifadelerini kullandı.

Tüm bu gelişmeler sonucunda sendikaların memur ve emekli zammı görüşmelerinde bu rakamı baz alarak masaya oturacağı ifade ediliyor.

Emekliye 3 kademeli artış

En düşük emekli maaşının 7.500 TL olmasının ardından bu rakamın üstünde maaş alanlar için de kademeli bir artış için çalışma başlatılmıştı.

Dünya Gazetesi'nin haberine göre; seçimlerin ikinci turundan sonra Meclis'e getirilmesi planlanan yasal düzenlemeyle seyyanen zam oranları belirlenecek. 7.500 TL ile 10.000 TL arasındaki maaşlar 1. kademe, 10.000-15.000 TL arasındaki maaşlar 2. kademe, 15.000 TL'nin üzerindeki emekli maaşları ise 3. kademe olarak değerlendirilecek ve buna göre seyyanen artış gerçekleştirilecek.

Bu kapsamda 7.500 ila 10 bin lira arasında maaş alanlara yüzde 40, 10-15 bin TL arasında aylığı olanlara yüzde 35, 15-20 bin lira arasında maaş alanlara yüzde 30 oranında zam yapılması bekleniyor.

SSK ve Bağ-kur emeklilerinin zammı yüzde 15,21 oldu

Tüm bunların yanı sıra 6 aylık enflasyon rakamlarının netleşmesine sadece 2 veri kaldı. Bu kapsamda Nisan ayı enflasyonunun açıklanmasının ardından 4 aylık zam oranı belli oldu. 4 aylık verilere göre SSK ve Bağ-kur emeklilerinin zammı şimdiden yüzde 15,21 oldu.

Emekli Sandığı yani memur emeklileri için bu oran yüzde 13,08 olarak hesaplandı. Merkez Bankası Mayıs ayı Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre ise 6 aylık enflasyonun yüzde 20,92, refah payı hariç memur ve memur emeklisi zam oranının ise yüzde 18,68 olması bekleniyor.

Kamu işçisi zammı referans alındığında ise memur zam oranı yüzde 45 olursa ek zam yüzde 26,32 olacak.

Tüm memur maaşlarına kademeli olarak yansıyacak

Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş TRT Haber'de değişikliğin tüm memur maaşlarına kademeli olarak yansıyacağını söyledi.

"En düşük aylıktan sonra kademe kademe bütün memurların sınıflarına, görevlerine, unvanlarına göre ayrıca evli, çocuklu olup olmadığına göre oransal bazda yüksek oranda artışların olacağını söyleyebiliriz" diyen uzman isim, "Memur maaşlarına yapılacak zam oranı doğrudan doğruya memur emeklilerine de yansıyacaktır. Emekli olan memurun en düşük maaşı da yükselecektir" şeklinde değerlendirmede bulundu.

Kaynak:ogretmenler.net

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Memura kira desteği nasıl olacak?Önceki Haber

Memura kira desteği nasıl olacak?

60 saniyede bugünSonraki Haber

60 saniyede bugün

Yorum Yazın

Bu okullarımıza artık köy yaşam merkezi diyoruz
Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Kapsamında Sıkça Sorulan Soruların Cevapları Yayımlandı
Uzman Öğretmenlik Ve Başöğretmenlik Eğitim Programı İçin Başvurular Başladı
İşte haftanın yalan haberleri
2023 İlköğretim Ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Başvuruları Alınmaya Başlandı
MEB’de Görevde Yükselme Sınavı İçin Yazılı Sınav İnternet Başvuru Ve Onay Süreci Başladı
2023 DGS Başvuru Kılavuzu Yayımlandı
Bilim ve sanat merkezlerimiz, TÜBİTAK'a damgasını vurmaya devam ediyor
Mesleki Ve Teknik Eğitimde Fikri Ve Sınai Mülkiyet Atılımı
Bakan Özer'den Müjde: Her Okula Rehber Öğretmen Atanacak
Depremde annesi veya babası ya da vasisi vefat eden öğrencilere yardım yapılacak
2023-2024 Eğitim öğretim yılı rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri programı
İşte eğitim alanında yapılanlar
2023 Yılı Bilsem Öğretmen Alımı Kapsamında Bölge Sözlü Sınav Randevuları Yayınlandı
MEB, YSK’ye hazırlanacak meslek liselilere "akademik destek" programını başlatıyor
29 Mayıs pazartesi günü okullar tatil edildi
Millî Eğitim Bakanlığı Personeline Başarı, Üstün Başarı Belgesi ve Ödül Verilmesine Dair Yönergede Değişiklik Yapıldı
MEB Eğitim Platformları
TEÇ-SEN'den MEB 2023 GYS Sınavları Hazırlık İçin Dev 5 adım
Dünya Geleneksel El Sanatları kitabı