En büyük gücümüz gençliğimiz

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
En büyük gücümüz gençliğimiz
Abone ol
Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Muammer Karaman, okuyan, araştıran, toplumunun değerleriyle yoğrulmuş, dünyadaki gelişmelere vakıf, geleceği kuşanmış erdemli bir gençlik için emek harcadıklarını, projeler hazırlayıp hayata geçirdiklerini belirterek, “Yedi yıl önce, ‘İlim, irfan ve hikmet yolunda şuurlu gençlik’ sloganıyla başlattığımız ‘Bir Bilenle Bilge Nesil’ projesi de çocuklarımıza, gençlerimize yönelik yapmaya çalıştığımız işlerden biridir. Amacımız, ülkesi ve milleti için çalışan, ilimle ve bilimle beslenen bir nesil yetiştirmektir. Bu anlamda önemli bir mesafe katetmiş bulunmaktayız” dedi.

Muammer Karaman, Kayseri 1 No’lu Şube ve Genç Memur-Sen’in ‘Bir Bilenle Bilge Nesil’ projesi kapsamında düzenlediği okuma yarışması ödül törenine katıldı. Dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verildiği programda konuşan Karaman, okuyan, okuduğunu özümseyen ve onu hayatının felsefesi hâline getiren, geleceğimizin bilge neslini yetiştirmek için mücadele ettiklerini söyledi.

Gençlere iyi ve güzel bir gelecek bırakmak, eğitim çalışanlarının haklarının korunup geliştirilmesi, daha şartlara kavuşması, beklentilerinin karşılanması, sorunlarının çözüme kavuşturulması için ter döktüklerini kaydeden Karaman, şöyle devam etti: “Gençleri yetiştiren, geleceğe hazırlayan eğitim çalışanlarının yanı sıra, gençlere iyi bir gelecek, baskılardan ve darbelerden kurtulmuş, müreffeh bir ülke bırakmak için de çalışıyor, gayret sarf ediyoruz.”

İslam’ın, Müslüman olmanın, insan olmanın başlangıç noktasının bilgi olduğunun altını çizen Karaman, “Bunun yolu okumaktan geçer. İlk emri ‘oku’ olan bir dinin mensuplarıyız. Her başarının ardında büyük bir bilgi birikimi vardır. Bunun için eğitime, okumaya çok önem vermeli, okuma alışkanlığı kazanmalıyız” şeklinde konuştu.

Bilgi, ilim, bilim, hikmet ve idrak için fikir çilesi çekmek gerektiğini vurgulayan Karaman, “Zamana yenik düşmeyen, meydan okuyan eserler bırakmak için zahmet de emek de şarttır. Cüruf ile cevherin karıştığı bir çağda, cevherin değerini anlayacak sarraflar olabilmek gerek. Bu da bilgelikle mümkündür. Bilgelik, birikimin taşmasıdır. Bunun yolu da kitap okumaktan geçer” ifadelerini kullandı.

Karaman, organizasyonda emeği geçen Şube yönetimine, yarışmaya katılan öğrencilere, ödüle hak kazanan gençlere, adanmış öğretmenlere ve katkısı bulunan herkese teşekkür etti.

 

Eğitim-Bir-Sen Kayseri 1 No’lu Şube Başkanı Mehmet Emin Aslantürk, insanlık tarihinin birikimini, medeniyetimizin mirasını sahiplenecek nesillerin yetiştirilmesine katkıda bulunmayı amaçladıklarını dile getirdi. 110 lisede 110 koordinatör öğretmen ile bin 100 öğrencinin yarışmaya katıldığını söyleyen Aslantürk, “Gücünü medeniyet birikiminden alan bilge bir nesil için bizler de elimizi taşın altına koyduk, koymaya da devam edeceğiz. Yedi yıl önce başlattığımız bu proje dalga dalga büyüyor. İnanıyorum ki emperyalizmin küresel istilasına dur diyecek yeni beyinler, hakikati haykıracak gençler aramızdan çıkacaktır” diye konuştu.

 

İl Millî Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse ve Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın da birer konuşma yaptılar.

Kaynak:ogretmenler.net

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Memur-Sen'den Bakan Işıkhan'a Hayırlı Olsun ZiyaretiÖnceki Haber

Memur-Sen'den Bakan Işıkhan'a Hayırlı Ol...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Seçilen Kurtulmuş'u KutladıSonraki Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Seçi...

Yorum Yazın

24 Nisan Çarşamba önemli gündem başlıkları
60 saniyede bugün (23 Nisan 2024) Türkiye ve dünya gündeminin 60 saniyelik özeti
Gazete Çocuk Yayında
Fen ve sosyal bilimler liselerimizde Yaratıcı Yazarlık Atölyesi çalışmaları yürütülüyor
Liselerde Bilim Uygulamaları Sempozyumu
Dört Dörtlük Konu Pekiştirme Testleri
Günümüz Ekonomik Şartlarıyla Örtüşmeyen Giyim Yardımı Tutarlarını Mahkemeye Taşıdık.
DENEYAP Teknoloji Atölyeleri, Ülkemizin Geleceğini İnşaa Edecek Eğitmenler Arıyor!
On Binlerce Öğrencinin Performanslarını Sergilediği "Mesleki Yarışmalar" Bölge Finalleri Başlıyor...
İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavının Soru Kitapçıkları ve Cevap Anahtarları
MEB Çorum'da Ödüle Layık Bir Eğitim Çalışanı Bulamadı Mı?
İşte haftanın yalan haberleri
Okul Sporları Duyuruları
Teknofest Çeşitli Kategorilerdeki Yarışma Sonuçları Açıklandı!
Türk Eğitim-Sen Yüksek Lisans ve Doktora Yapan Yönetici ve Öğretmenlere Ek Ders Ücretinin Artırımlı Ödenmesi Talepli Dava Açtı
Öğretici: İlçede Tek Ödül Alan Kişinin İlçe Müdürü Olması Nasıl Açıklanabilir?
Şube Müdürlerinin 2024 Yılı Yer Değiştirme Kılavuzu Yayımlandı
Halk Eğitim Merkezleri Spor Programları Tanıtımı
Türkçemizin hazinelerini keşfetmeye devam ediyoruz
2024-ALES/1 Sınavı Temel Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarı Yayımlandı