Eşinin ters çevirdiği bazayla kızı kurtuldu, ikizleri hayatını kaybetti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Eşinin ters çevirdiği bazayla kızı kurtuldu, ikizleri hayatını kaybetti
Abone ol
Depreme Hatay’ın İskenderun ilçesinde evinde yakalanan Fatih Aslan, ikiz olan 7 yaşlarında iki erkek çocuğuyla birlikte birlikte eşini kaybetti. Depremden 1.5 yaşındaki kızıyla birlikte sağ kurtulmayı başaran baba Fatih Aslan, "O an çok aciz olduğunu hissediyorsun. 1 metrekare alanda eşin sesleniyor yardımcı olamıyorsun, yan binada çığlıklar duyuyorsun sadece benim oturduğum mu yoksa akrabalarımın da depreme yakalandı mı diye düşündüm" dedi.

 

 

Deprem sonrası Antalya’nın Serik ilçesinde yaşayan ablasının yanına yerleşen Fatih Aslan’ın Kahmamanmaraş merkezli depremlerde oturduğu apartmanın 5. katında kalan Aslan ailesinin evi deprem anında 15 saniyede yıkıldı. Aynı odada kalan ailenin ikiz çocukları 7 yaşındaki Adnan Oğuz Aslan ve Mehmet Buğra Aslan enkaz altında, anne Başak Kübra Aslan (29) enkazdan çıkarıldıktan 20 dakika da sonra hayatını kaybetti. Sadece 1.5 yaşındaki kızı ile hayatta kalan baba Fatih Aslan, "ben hareketsiz kaldığım için elimden sadece ağlamak geliyordu. İkiz çocuklarımın öldüğünü eşimin haykırışlarından anlayabiliyordum" ifadesini kullandı.

 

 

 

Enkazdan askerler ve kardeşleri çıkardı

 

 

 

Depremden sonra enkazdan kardeşlerinin ve askerlerin kendisini kurtardığını belirten baba Fatih Aslan, "İkizlerim ve bir kızım vardı. Eşimle beraber aynı odada kalıyorduk. Deprem oluyor denildikten sonra kalktım, kapıya yanaştım, elimi uzattım 15 saniyede apartman çöktü. Enkazın altında kaldık. Ailemden ikizlerim ve eşim hayatını kaybetti. O an çok aciz olduğunu hissediyorsun. 1 metrekare alanda eşin sesleniyor yardımcı olamıyorsun, yan binada çığlıklar duyuyordum sadece benim oturduğum mu yoksa akrabalarımın da depreme yakalandı mı diye düşünüyordum. O an ambulans sesleri geliyor ama baygınsın hatırlamıyorsun. Dakika başına artçı depremler oluyor. İnanılmaz bir şekilde böyle bir depremle karşılaştık. Deprem anında çocuklarım kalkamadı, korkmayın sarılın dedim. O an yan evin çöktüğünü gördüm. Çocuklardan ses gelmediğini eşimden öğrendim. Kızım bir kere anne, baba dedi ve hiç ses çıkmadı. Sadece eşimin sesi geliyordu ve ben hareketsiz kaldığım için sadece ağlamak geliyordu elimden. İkiz çocuklarımın öldüğünü eşimin haykırışlarından anlayabiliyordum. İlk beni enkazdan çıkardılar sonra eşimi de çıkardıklarında sağdı fakat enkazın altından çıkarıldıktan 20 dakika sonra iç kanamadan hayatını kaybetti" dedi.

 

 

 

Kardeşlerim 3 saat beni çıkarmak için uğraştı

 

 

 

Deprem sonrası AFAD yardımıyla Antalya’da yaşayan ablasının yanına yerleştiklerini anlatan Fatih Aslan, " Deprem sonrası afad yardımıyla Serik’te zabıta olarak görev yapan ablamın yanına geldik. Serik belediye başkanı Enver Aputkan destek oldu sağ olsun. 3 gün Serik Devlet Hastanesinde tedavi gördük. Enkazın altından kurtulmak büyük şans. Kızım şu an 1.5 yaşında Allah korudu. Deprem yerinde bebeklerin hepsi Allah tarafından korundu. Kardeşlerimin aracılığıyla kurtulduk. Onlar belki 15 dakika gelmeseydi bende ölmüş olabilirdim. Çünkü nefes alacak durumum yoktu. Kardeşlerim 3 saat boyunca üstümdekileri kaldırmak için uğraş verdiler" diye konuştu.

 

 

 

Kızım annesinin bazayı ters çevirmesiyle kurtuldu

 

 

 

Kızının annesinin sayesinde hayatta kaldığını anlatan Aslan, "Kızım, annesinin yanında yatarken eşim bazayı ters çeviriyor o şekilde kurtuluyor. Kardeşlerim ve olay yerine gelen askerler beton kırıcı ile kolonları kırarak beni ve ailemi çıkartıyor. Allah’ım kimseye göstermesin çünkü böyle bir durumu ne devletimiz ne hükümet bir daha ki sefere zor üstesinden gelir. Yetkililerden tek isteğim kaçak yapılaşmaya izin vermesinler. Buna göz yummasınlar. Orada kaybedilen hayatlar o kadar ucuz değil. Benim düne kadar evim vardı, eşim çocuklarım vardı. Şu an bir şeyim yok. Biz deprem sonrası zenginlerle beraber yemek için sıraya giriyoruz. Büyüklük sadece Allah’ındır" şeklinde konuştu.

 

 

 

Eşinin ters çevirdiği bazayla kızı kurtuldu, ikizleri hayatını kaybetti

Eşinin ters çevirdiği bazayla kızı kurtuldu, ikizleri hayatını kaybetti

Eşinin ters çevirdiği bazayla kızı kurtuldu, ikizleri hayatını kaybetti

 

Kaynak:İHA

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Deprem korkusu, çadır ve uyku tulumuna talebi artırdıÖnceki Haber

Deprem korkusu, çadır ve uyku tulumuna t...

FETÖ/PDY terör örgütü üyesi firari öğretmen yakalandıSonraki Haber

FETÖ/PDY terör örgütü üyesi firari öğret...

Yorum Yazın

8-9 Nisan tarihlerinde okul yöneticileri izinli sayılacak mı?
Koruyucu Giyim Yardımı Hakkı Elimizden Alınamaz
Banka Maaş Promosyonlarının Günümüz Ekonomik Koşullarına Göre Güncellenmesi İçin Talepte Bulunduk
TEKNOFEST 2024 Çip Tasarım Yarışması Ön Tasarım Raporu Sonuçları Açıklanmıştır!
TEKNOFEST 2024 Dikey İnişli Roket Yarışması Ön Tasarım Raporu Sonuçları Açıklanmıştır!
Öğretici: Banka Promosyonu Adaletsizliği Son Bulmalıdır
Geleceğin Ekranı Projesi Gönüllü Öğretmenlerini Arıyor
Yurt Yedek Yerleştirme Sonuçları Açıklandı
Üniversite İdari Personelinin Nakil Sorunları Çözülsün
Akademisyenlerimizin Ekonomik Koşulları İyileştirilsin
Veli Randevu Sistemi Öğretmenlerin İnisiyatifinde Yürütülmelidir.
Devletin Sözü Havada Bırakılamaz; Mülakat Kalkacak!
Ağzı Olan Konuşmasın! Türkiye’de Memur Sayısı Yetersizdir.
1 Nisanda Okullar Tatil Ek Dersler Ödenecek İşte Resmi Yazı
28 Mart Perşembe önemli gündem başlıkları
60 saniyede bugün (27 Mart 2024) 60 saniyede Türkiye ve dünya gündemi
Talip Geylan'dan eğitim gündemine dair önemli açıklamalar
Toplu Sözleşme Hükümleri 3. Tarafların Beyanıyla Engellenemez
Geçmişten Günümüze Sayılarla Eğitim 
Deneyap Girişim Programı Başlıyor!