Eski Devlet Bakanı Adnan Kahveci, vefatının 30’uncu yıl dönümünde Kartal’da anıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Eski Devlet Bakanı Adnan Kahveci, vefatının 30’uncu yıl dönümünde Kartal’da anıldı
Abone ol
Türk siyasi tarihinin önemli isimlerinden; devlet, maliye ve gümrük bakanlığı görevlerinde bulunmuş olan ve 5 Şubat 1993 tarihinde ailesi ile beraber geçirdiği elim bir trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Adnan Kahveci, vefatının 30. yıl dönümünde Kartal Yakacık Mezarlığı’ndaki kabri başında anıldı.

Kartal Belediyesi, Trabzon Köprübaşı Kültür ve Yardımlaşma Derneği ile Adnan Kahveci Vakfı; Türk siyasetinin iz bırakan isimlerinden Adnan Kahveci için mezarı başında bir anma töreni düzenledi.

 

 

Görev yaptığı sürece toplumun her kesimi tarafından çok sevilen, zekâsı ve ürettiği yeni fikirlerle de Türk siyasetinin iz bırakan isimlerinden Adnan Kahveci’nin Kartal Yakacık’taki mezarı başında düzenlenen anma törenine; Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel ve Adnan Kahveci’nin oğlu Cihan Kahveci’nin yanı sıra; İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanvekili Akın Gürkan, CHP Kartal İlçe Başkanı Süleyman Uzunok, İYİ Parti Kartal İlçe Başkanı İbrahim Ateş, Kartal Belediyesi eski başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Trabzon Köprübaşı Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Osman Karamehmetoğlu, çok sayıda siyasi parti temsilcisi ve sivil toplum örgütü katıldı.

 

 

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Kartal Belediyesinin Adnan Kahveci’nin ismini her zaman yaşatacağını kaydederek, “Bir 5 Şubat günü daha, merhum bakanımız Adnan Kahveci’nin mezarı başındayız. Devlet adamı, devlet insanı tabirine en uygun kişilerden bir tanesi olan merhum bakanımızı burada anıyoruz. Tabii sadece hemşehrilerinin değil, tüm Türkiye’ye mal olmuş, örnek gösterilen bir kişilik ve aynı zamanda Kartal’da yaşayan, Kartal’da ayak izleri olan ve Kartal’ın birçok noktasında iyi hatıralar biriktirmiş, iyilik tohumları ekmiş bir devlet adamından bahsediyoruz. Kartal Belediyesi olarak biz de bu sorumluluğu taşıyoruz. Önceki yıllarda anma törenimize başladık. Bu anma törenini başlattığımızda belediye başkanımız olan sevgili Altınok Öz başkanımız da burada. Kıymetli dernek başkanlarımızla birlikte bu sorumluluğu başlatıp bizlerin de devam ettirdiği ve yeni nesillere de aktardığımız, iyi devlet adamlarının anıldığı, iyi insanların anıldığı bu sorumluluğu taşımaya devam edeceğiz. Bir kez daha merhum Adnan Kahveci’yi ve ailesini rahmetle anıyorum” dedi.

 

 

Konuşmaların ardından, Adnan Kahveci’nin ruhuna Kur’an-ı Kerim okunarak dua edildi. Törenin sonunda tüm katılımcılar, Adnan Kahveci’nin kabrine karanfil bıraktı.

 

Eski Devlet Bakanı Adnan Kahveci, vefatının 30’uncu yıl dönümünde Kartal’da anıldı

Eski Devlet Bakanı Adnan Kahveci, vefatının 30’uncu yıl dönümünde Kartal’da anıldı

 

Kaynak:İHA

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
TBMM Başkanı Şentop: “Bunların Türkiye’ye karşı bir operasyon olduğu kanaatindeyim”Önceki Haber

TBMM Başkanı Şentop: “Bunların Türkiye’y...

İstanbul’da ilkleri yaşadılarSonraki Haber

İstanbul’da ilkleri yaşadılar

Yorum Yazın

Akademisyenlerimiz Geçim Derdinden Kurtarılmalıdır!
Talip Geylan'dan ülke ve çalışma hayatı gündemine ilişkin değerlendirmeler
Deprem Tazminatı Ödemelerine Dahil Edilmeyen İlçeler İçin Cumhurbaşkanlığına Başvurduk
Değişen Ödül Yönetmeliği Hakkında Değerlendirme
Öğretmen Çocukları, Bursluluk sınavına depremden etkilen öğrenci kontenjanından başvuru yapamıyor
2023 YKS’ye girecek depremzede adayları ilgilendiren yeni gelişme
Millî Teknoloji Meslek Lisesi, çok özellikleri olan bir meslek lisesi olacak
Milli Eğitim Bakanlığından deprem bölgesindeki okul birincilerine dair yeni düzenleme
Bursluluk sınavına girecek öğrenciler hangi konulardan sorumlu olacaklar?
Haziran ayı mesleki çalışmalarının detayları belli oldu
Deneyap Kart Akademi Eğitimleri - 3 Başlıyor!
Bu okullarımıza artık köy yaşam merkezi diyoruz
Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Kapsamında Sıkça Sorulan Soruların Cevapları Yayımlandı
Uzman Öğretmenlik Ve Başöğretmenlik Eğitim Programı İçin Başvurular Başladı
İşte haftanın yalan haberleri
2023 İlköğretim Ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Başvuruları Alınmaya Başlandı
MEB’de Görevde Yükselme Sınavı İçin Yazılı Sınav İnternet Başvuru Ve Onay Süreci Başladı
2023 DGS Başvuru Kılavuzu Yayımlandı
Bilim ve sanat merkezlerimiz, TÜBİTAK'a damgasını vurmaya devam ediyor
Mesleki Ve Teknik Eğitimde Fikri Ve Sınai Mülkiyet Atılımı