Gelir Dağılımında Adalet İstiyoruz

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gelir Dağılımında Adalet İstiyoruz
Abone ol
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Trabzon İl Temsilciliğinin düzenlediği il divan toplantısında kamu görevlilerinin alım gücünün düştüğüne ve kamudaki ücret dengesinin bozulduğuna dikkat çekerek seyyanen zam için harekete geçilmesi çağrısında bulundu.

Memur-Sen Trabzon İl Temsilciliğinin düzenlediği il divan toplantısı Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, şube yönetimleri ile çok sayıda teşkilat mensubunun katılımıyla gerçekleşti.

Trabzondaki programda kamu işçilerine yönelik ücret artışına değinen Yalçın, emekçilerin enflasyona ezdirilmemesi açısından düzenlemenin olumlu bir adım olduğunu ancak kamu görevlilerinin bu ücret yelpazesinde geride kaldığını belirterek seyyanen zam çağrısında bulundu. Enflasyonun sabit gelirliler olarak kamu görevlilerini etkilediğini söyleyen Yalçın, “Bu konuda acilen bir adım atılması gerekir, kamu görevlilerinin alım gücünün yükseltilmesi gerekir” dedi.

yalcintrabzon2Türkiye’nin bugüne kadar önemli gelişmeler kaydettiğini, demokratikleşme yönünde ilerlediğini ve ekonomik olarak kayda değer projelere imza atıldığının altını çizen Yalçın, “Ülkenin kalkınması noktasında atılan adımların her zaman yanında olduk, sonuna kadar destek verdik. İstiyoruz ki ülke kalkınsın, orta gelir tuzağından çıkılsın. Ama gelir dağılımı kısmına gelince söyleyeceğimiz cümleler var. Hiç kimse alınmayacak, hiç kimse darılmayacak. Bugün en düşük devlet memuru maaşının 10 bin 450 lir ile -11 bin lira olduğu yerde, memur hizmetli maaşının 11 bin 11 bin 500 arasında bulunduğu bir yerde, öğretmenin ek ders alamıyorsa 13 bin 16 lira aldığı yerde, hemşirenin, imamın, mühendisin benzer şartlarda çalıştığı yerde hiç kimse bunları görmezden gelemez” ifadelerini kullandı.

Kamu işçilerine yönelik yapılan %45’lik ücret artışının emekçiler açısından olumlu olduğunu dile getiren Yalçın, bununla beraber kamuda bir ücret dengesizliği oluştuğuna ve bunun da iş barışını zedelediğine dikkat çekerek “Kamu işçileri için bir ücret artışı sağlandı. Bunu çok olumlu ve değerli buluyoruz. Emekçiye verilen her türlü değeri kıymetli buluruz. Ama emekçiler arasında oluşan makası asla doğru bulmayız. Bu çalışma barışını bozar. Bu, insanları küstürür ve yıldırır. Bu yüzden adım atılması gerekir” diye konuştu.

yalcintrabzon3Memur-Sen olarak gelir dağılımında adalet konusunu ısrarla vurguladıklarını dile getiren Yalçın, çalışma barışının sağlanması için gelir adaletinin mutlaka sağlanması gerektiğini belirterek “Bu ülkede gelir dağılımında adalet sağlanmalı. Dün ülke 28 Şubat sürecine giderken ‘ne şeriat ne darbe’ diyerek toplumu manipüle ederek sokağa çektikleri aymazlıklarda, topuk selamı ile Atina'da yapılan Türk İş Konseyi'nde darbecilerden ihaleyi alan emek örgütlerinin sokağa milleti çekerken, Rahmetli Erbakan hoca %120 zam verdiğinde ‘bizi parayla mı alacaksın’ diyen emek örgütü liderleri gibi olmadık. Ama parayla insanları küstürmeyin diye de özellikle altını çiziyoruz. Bu nedenledir ki Temmuz ayı beklenmeden seyyanen zam yapılmalı ve kamu görevlilerinin bu talebi görülmelidir” şeklinde konuştu.

yalcintrabzon4Karaismailoğlu: Memur-Sen Türkiye’nin mücadelesinde önemli bir yere sahip

Trabzon il divan programında konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ise Memur-Sen’in emek mücadelesinde Türkiye’ye yeni bir soluk getirdiğini ifade ederek “Memur-Sen bizim demokratikleşme ve kalkınma mücadelemizde hep en önde rol üstlendi. Gezi kalkışmasında, 17-25 Aralık operasyonunda, 15 Temmuz’da bu milletin yanında olmuştur. Bu yüzden bu teşkilata teşekkür ediyorum ifadelerini kullandı.

Kamu görevlilerine seslenen Karaismailoğlu, ücret artışları konusunda adım atacaklarını ifade ederek “Sendikal haklar konusunda olsun, ücretlerdeki gelirlerin yükseltilmesi konusunda olsun Sayın Cumhurbaşkanımız her zaman çalışanın yanında olmuştur ve bundan sonra da çalışanın yanında mutlaka olacaktır. Süreci takip ediyordur. Eğer bir karar vermişse, ikinci adımını da mutlaka planlı yapmıştır. Ondan hiçbir endişeniz olmasın" diye konuştu.

Kaynak:ogretmenler.net

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
TEKNOFEST 2023 Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları Sıralamaları Açıklandı!Önceki Haber

TEKNOFEST 2023 Efficiency Challenge Elek...

Hakkaniyetli adımlar atılsın, memur maaşlarında iyileştirme yapılsınSonraki Haber

Hakkaniyetli adımlar atılsın, memur maaş...

Yorum Yazın

20 Nisan Cumartesi önemli gündem başlıkları
60 saniyede bugün (19 Nisan 2024) 60 saniyede Türkiye ve dünya gündemi
4688 Sayılı Kanun’a İlişkin Hazırladığımız Rapor Seti
Devletimize, Milli Birliğimize Ve Ay Yıldızlı Bayrağımıza Yönelik Bu Hain Girişimleri Şiddet Ve Nefretle Kınıyoruz
Açık Öğretim Okulları 3. Dönem Sınavları İçin Kayıt Yenileme Duyurusu
Türkçe ve Dil Eğitiminde İyi Uygulamalar Konferansı Başvuru Sonuçları Açıklandı
OGM Materyal YKS Çıkmış Sorular Çözüm Videoları
Okul Sporları Duyuruları
GSB Medya Kampı Katılımcı Listesi
2023 Yılı Merkez ve Taşra Teşkilatı Memur, Şef, Sayman ve İl/İlçe Millî Eğitim Müdürlükleri Şube Müdürü Kadroları İçin Görevde Yükselme Suretiyle Atama Sonuçları
Can Ataklı'ya Karşı Hukuk Mücadelemiz Sürüyor
ÖRS:Ortak Ve Senaryolu Sınavlar Kaldırılmalı
BİLSEM'lerde Bireysel Değerlendirme Uygulamaları 27 Mayıs'ta Başlayacak
MEB’den Dört Beceride Türkçe Dil Sınavı
Toplu sözleşme ikramiyesi kanun teklifi bakana sunuldu
Yalçın toplu sözleşme ikramiyesi talebini Bakan Işıkhan'a iletti
Banka promosyon sözleşmesinin güncellenmesine dair Ombudsman’dan tavsiye kararı
19 Nisan Cuma önemli gündem başlıkları
60 saniyede bugün (18 Nisan 2024) 60 saniyede Türkiye ve dünya gündemi
e-YÖKDİL Başvuruları Alınıyor