GKRY’de 25 yaşındaki Türk kızına saldıran 2 Rum tutuklandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
GKRY’de 25 yaşındaki Türk kızına saldıran 2 Rum tutuklandı
Abone ol
Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nde (GKRY) Kıbrıs Türkü 25 yaşındaki Asya Karaali’ye saldırarak darp eden 2 Rum tutuklandı. GKRY lideri Nikos Hristodulidis, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ı arayarak saldırıyı kınadı.

 

 

KKTC’de yaşayan 25 yaşındaki Asya Karaali, arkadaşlarıyla birlikte gittiği Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nde (GKRY) saldırıya uğradı. GKRY’nin Ayia Napa bölgesinde 2 Haziran’da 2 Rum tarafından taciz edildiğini ifade eden Karaali, Rumların Türk olduğunu anlayınca kendisine saldırdığını belirtti. Saldırganlardan birinin yüzüne yumruk attığını ifade eden Karaali, 2 saldırganın daha sonra kendisini 2 metre yüksekliğindeki duvardan aşağı attığını iddia etti. Karaali, sosyal medya hesabından saldırı anına ait olduğu iddia ettiği kısa bir video da paylaştı.

 

 

Olay anında bayıldığını ve gözünü Gazimağusa Rum Devlet Hastanesi’nde açtığını belirten Karaali, önemli bir şeyi olmadığı söylenerek hastaneden taburcu edildiğini ifade etti. Taburcu edildikten sonra GKRY polisine giderek şikayetçi olan Karaali, KKTC’ye geçer geçmez Gazimağusa Devlet Hastanesinde doktor kontrolünden geçti. Hastanede yapılan kontrolde dişinin ve parmağının kırık olduğu ortaya çıkan Karaali, saldırı GKRY’de yaşandığı için KKTC’de darp raporu alamadığını, bu nedenle mağdur olduğunu açıkladı.

 

 

 

2 zanlı tutuklandı

 

 

 

Saldırı KKTC’de ve GKRY’de büyük infiale neden olurken, GKRY polis sözcüsü Steve Theodoulou, Karaali’ye saldıran 22 ve 30 yaşlarındaki 2 zanlının gözaltına alındığını açıkladı. Olayın cumartesi günü sabahın erken saatlerinde meydana geldiğini, zanlılar ile Karaali arasında tartışma çıktığını aktaran Theodoulou, tartışmanın neden çıktığına dair araştırma yaptıklarını belirtti. Olayın ardından genç kadının Gazimağusa Rum Devlet Hastanesine kaldırıldığını belirten Theodoulou, dişinin kırıldığına ve vücudunun çeşitli yerlerinde morluk olduğuna dair tespit yapıldığını söyledi.

 

 

 

“Kabul edilemez”

 

 

 

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, GKRY’de uğradığı saldırı sonucu yaralanan Karaali ile telefonda görüşerek, geçmiş olsun dileklerini iletti. Cumhurbaşkanı Tatar yaptığı yazılı açıklamada, adadaki barış ortamına zarar veren bu gibi olayların kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, Cumhurbaşkanlığı Suç ve Suça İlişkin Konular Teknik Komitesi’ne Karaali’nin yaşadığı menfur saldırıyı bütün yönleriyle takip etmesine yönelik gerekli direktifi verdiğini aktardı. Tatar, yaşanan vahim olayın takipçisi olmaya devam edeceğini belirtti.

 

 

 

GKRY lideri Hristodulidis, Cumhurbaşkanı Tatar’ı aradı

 

 

 

GKRY lideri Nikos Hristodulidis’in Karaali’nin darp edilmesiyle ilgili Cumhurbaşkanı Tatar’ı aradığı bildirildi. GKRY basınında yer alan haberlerde, görüşmede Hristodulidis’in olayı kınadığı ve Tatar’a genç kızı darp edenlerin tutuklandığını ve adalete teslim edileceğini söylediği ifade edildi. Haberde Hristodulidis’in Tatar’a, darp olayının ırkçı bir saldırıya benzemediğini ancak kabul edilemez ve kınanması gereken bir durum olduğunu söylediği belirtildi.

 

 

 

“Irkçı Rum zihniyetinin yansıması”

 

 

 

KKTC Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise, “Adanın tek sahibi olduğu iddiasındaki hakimiyetçi ve ırkçı Rum zihniyetinin yansıması olarak, Rum tarafındaki ırkçı saldırıların her geçen gün arttığını basın haberlerinden de takip ediyoruz. Kıbrıs Adası’nda Kıbrıs Türkü’nü azınlık gören ve yaşam hakkı tanımayan ırkçı Rum zihniyetinin Güney Kıbrıs’a geçen vatandaşlarımıza yönelik sürdürdüğü ırkçı saldırılarının son kurbanı bir Türk kızı olmuştur. Vatandaşımız Asya Karaali, ziyaret amacıyla gittiği Güney Kıbrıs’ta önce tacize uğramış, konuşmasından Türk olduğu anlaşılınca da ciddi şekilde darp edilmiştir. Küstah saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Rum güvenlik makamlarından ırkçı saldırnın faillerini tez zamanda adalete teslim etmesini ve gereken cezanın verilmesini istiyoruz” denildi.

 

 

 

Kaynak:İHA

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kahramanmaraş’ta iki aile arasında silahlı kavga: 2 ölü, 7 yaralıÖnceki Haber

Kahramanmaraş’ta iki aile arasında silah...

Amasya’da otomobil alev alev yandıSonraki Haber

Amasya’da otomobil alev alev yandı

Yorum Yazın

24 Nisan Çarşamba önemli gündem başlıkları
60 saniyede bugün (23 Nisan 2024) Türkiye ve dünya gündeminin 60 saniyelik özeti
Gazete Çocuk Yayında
Fen ve sosyal bilimler liselerimizde Yaratıcı Yazarlık Atölyesi çalışmaları yürütülüyor
Liselerde Bilim Uygulamaları Sempozyumu
Dört Dörtlük Konu Pekiştirme Testleri
Günümüz Ekonomik Şartlarıyla Örtüşmeyen Giyim Yardımı Tutarlarını Mahkemeye Taşıdık.
DENEYAP Teknoloji Atölyeleri, Ülkemizin Geleceğini İnşaa Edecek Eğitmenler Arıyor!
On Binlerce Öğrencinin Performanslarını Sergilediği "Mesleki Yarışmalar" Bölge Finalleri Başlıyor...
İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavının Soru Kitapçıkları ve Cevap Anahtarları
MEB Çorum'da Ödüle Layık Bir Eğitim Çalışanı Bulamadı Mı?
İşte haftanın yalan haberleri
Okul Sporları Duyuruları
Teknofest Çeşitli Kategorilerdeki Yarışma Sonuçları Açıklandı!
Türk Eğitim-Sen Yüksek Lisans ve Doktora Yapan Yönetici ve Öğretmenlere Ek Ders Ücretinin Artırımlı Ödenmesi Talepli Dava Açtı
Öğretici: İlçede Tek Ödül Alan Kişinin İlçe Müdürü Olması Nasıl Açıklanabilir?
Şube Müdürlerinin 2024 Yılı Yer Değiştirme Kılavuzu Yayımlandı
Halk Eğitim Merkezleri Spor Programları Tanıtımı
Türkçemizin hazinelerini keşfetmeye devam ediyoruz
2024-ALES/1 Sınavı Temel Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarı Yayımlandı