Görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavları yapılmalıdır

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavları yapılmalıdır
Abone ol
Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavları için takvimin açıklanması çağrısında bulunarak, “Bütün kamu kurumlarında görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavları sürekli ve düzenli bir şekilde yapılmalı, beklenti karşılanmalıdır” dedi.

Ankara 6 No’lu Şube İşyeri Temsilcileri Toplantısı’nda konuşan Ali Yalçın, eğitim çalışanlarının çözüm bekleyen sorunlarına dikkat çekerek, şöyle devam etti: “Yıllardır dile getirdiğimiz, çözüm yolu bulunması için uğraş verdiğimiz birçok sorun bulunmaktadır. Bir kısmı, mücadelemiz ve girişimlerimiz sonucu çözüme kavuştu, ancak hâlâ çözüm konusunda adım atılmayı bekleyen sorunlar var ve bunlara artık hal çaresi bulunması gerekiyor. Sendika olarak, hak, emek ve özgürlükler için, eğitim çalışanlarının beklentilerinin karşılanması için, işinin başına sorunlarından arınmış bir şekilde gidebilmeleri için emek harcamaya, çaba göstermeye, ter akıtmaya devam edeceğiz.”

Alan değişikliği kalıcı bir usul ve esasa bağlanmalıdır

Alan değişikliği konusunda öğretmenlerin taleplerinin karşılandığı bir sürecin bir an evvel işletilmesi gerektiğini kaydeden Yalçın, alan değişikliğinin kalıcı bir usul ve esasa bağlanarak belirsizliğin giderilmesi gerektiğini söyledi.

 

Kamu personelinin mesleki ve kurumsal yükselme yolu açılmalıdır

“Kariyer ve liyakat ilkesinin zorunlu bir gereği olan görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavları, kurumların takdirine ve yöneticilerin keyfî kararlarına bırakılmamalıdır” diyen Yalçın, “Kariyer ve liyakat ilkeleri bağlamında kamu görevlilerinin memuriyetlerinde, görevlerinde, mesleklerinde veya bireysel kariyer tercihlerinde ilerlemeleri görevde yükselme ve unvan değişikliği süreciyle mümkündür. Ancak kurum uygulamaları arasında farklılık olmakla birlikte, düzenli ve sürekli bir şekilde yapılmayan sınavlar ve sınav sonuçlarını dikkate almayan keyfî atamalar nedeniyle görevde yükselme ve unvan değişikliği, etkin işleyen bir sistem değildir. Daha da vahimi, düzenli sınav yapan kurumlar dâhil hiçbir kamu kurumu, görevde yükselme ve unvan değişikliği sürecini, kurum içi personel politikasının bir unsuru olarak görmemekte, kurumsal personel politikalarında görevde yükselme ve unvan değişikliği sürecine, bu yolla personel istihdamına bir politika aracı veya planlama unsuru olarak yer vermemektedir. Kariyer ve liyakat ilkelerinin görevde yükselme ve unvan değişikliği işlemlerine yeterince yansıdığı söylenemez. Kapsamlı bir kariyer politikasına zemin hazırlamak üzere görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavları tüm kamu kurumlarında periyodik bir şekilde yapılmalıdır” ifadelerini kullandı.

Kamu personelinin mesleki ve kurumsal yükselme yollarının açılmasının zamanının geldiğini hatta geçtiğini belirten Yalçın, “Üniversiteler başta olmak üzere bütün kamu kurumlarında ‘görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavları’ geçmişte Kamu Personeli Danışma Kurulu’nda uzlaşıldığı üzere üç yılı aşmamak üzere zorunlu olmalıdır” şeklinde konuştu.

Yardımcı hizmetler sınıfı çalışanları, mali hakları iyileştirilerek genel idare hizmetleri sınıfına alınmalıdır

Yardımcı hizmetler sınıfının genel idare hizmetleri sınıfına alınması suretiyle kaldırılması gerektiğini ifade eden Yalçın, “Bu sınıfta yer alan kadrolar, mali hakları iyileştirilerek, genel idare hizmetleri sınıfına alınmalıdır” diye konuştu.

Ali Yalçın, hak, emek ve özgürlük mücadelelerini yeni zeminlere taşıyarak, eğitim çalışanlarının haklarının korunup geliştirilmesi ve emeğin saygınlığının artırılması için yerelden evrensele sendikal yürüyüşlerini kararlılıkla sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak:ogretmenler.net

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Prof. Dr. Selin Aradağ Çelebioğlu, Amerika’da ‘Associate Fellow’ seçildiÖnceki Haber

Prof. Dr. Selin Aradağ Çelebioğlu, Ameri...

Öğretici: Öğretmenlerin Ücretleri Yoksulluk Sınırının Üzerine ÇıkarılmalıdırSonraki Haber

Öğretici: Öğretmenlerin Ücretleri Yoksul...

Yorum Yazın

2023 Yılı Merkez ve Taşra Teşkilatı Memur, Şef, Sayman ve İl/İlçe Millî Eğitim Müdürlükleri Şube Müdürü Kadroları İçin Görevde Yükselme Suretiyle Atama Sonuçları
Can Ataklı'ya Karşı Hukuk Mücadelemiz Sürüyor
ÖRS:Ortak Ve Senaryolu Sınavlar Kaldırılmalı
BİLSEM'lerde Bireysel Değerlendirme Uygulamaları 27 Mayıs'ta Başlayacak
MEB’den Dört Beceride Türkçe Dil Sınavı
Toplu sözleşme ikramiyesi kanun teklifi bakana sunuldu
Yalçın toplu sözleşme ikramiyesi talebini Bakan Işıkhan'a iletti
Banka promosyon sözleşmesinin güncellenmesine dair Ombudsman’dan tavsiye kararı
19 Nisan Cuma önemli gündem başlıkları
60 saniyede bugün (18 Nisan 2024) 60 saniyede Türkiye ve dünya gündemi
e-YÖKDİL Başvuruları Alınıyor
Gençler Kadim Şehirlerde Buluşuyor
Okul Sporları Duyuruları
İşte MEB'de 2023 Yılında Ödül Alan 22226 Personelin Listesi
BİLSEM Öğrenci Tanılama Sonuçları Açıklandı
İstiklal Marşı bağımsızlığımızın, devletimizin kurucusu ve kurucu değerleri de milletimizin birliğinin timsalidir.
Türk Robotik Takımları, 2024 Fırst Robotıcs Competıtıon Dünya Şampiyonasında
YÖK mesnetsiz bazı ifade ve paylaşımlar dolayısıyla açıklama yapma gereği duyulmuştur
Emeklilik Sistemi Yeniden Ele Alınmalıdır. 1 Gün Geç Başlamanın Bedeli 17 Yıl Olamaz!
BT Rehber Öğretmenlerine Görevleri Dışında Verilen Görevler Karşılığında Ek Ders Ücreti Ödenmesiyle İlgili Yürütmeyi Durdurma Kararı