Gül, "İftarı Beklerken" Programında "Çocukların ve Gençlerin Dünyasında Ramazan"ı Anlattı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gül, "İftarı Beklerken" Programında "Çocukların ve Gençlerin Dünyasında Ramazan"ı Anlattı
Abone ol
Genel Müdürümüz Mehmet Nezir Gül, Diyanet TV'de Necip Karakaya'nın sunduğu İftarı Beklerken programına konuk oldu. Ankara Ahmet Akseki Cami'nden canlı olarak yayımlanan programda "Çocukların ve Gençlerin Dünyasında Ramazan" konusu değerlendirildi.

Çocuklar ve Ramazan

Çocuklarımızdaki masumiyetle Ramazan ayının rahmetinin ve manevi ziyafetinin birbirini tamamladığını ifade eden Gül, "Müslüman aile ve toplumların Ramazan ile birlikte İslam'ı yoğun bir şekilde yaşamaları çocukların dünyasında ramazan ayının kutsiyetine dair kutlu bir misafirin geldiğini hissediyorlar." dedi.

 

Ailenin Yaklaşımı

Çocukların çevrelerinde gördükleri gibi Ramazan sorumluluğunu yaşamak istediklerini belirten Gül, "Bazı aileler çocuklarını bu ağır sorumluluğun altına sokmak istemiyorlar. Çocuklarımızın Ramazanla, oruçla ve bu manevi iklimle olan bağını sürdürmek için yapılan işin mahiyetini anlatarak kısmi zamanlı oruç ameliyesinin devreye girmesi gerekiyor." dedi.

 

Çocuklarımızı eğitirken büyük bir sorumluluk alındığını dile getiren Gül, "Vahyin kılavuzluğunda, Peygamber Efendimiz'in örnekliğinde çocuklarımızı geliştirerek eğitmemiz gerekiyor." dedi.

 

Çocuklara Dini Anlatırken Dil, Üslup ve Anlayış

Çocuklarımızın küçük yaşta, temelden eğitilmesinin önemli olduğunu ifade eden Gül; bizim doğrular üzerinden süreci sağlıklı yürütmemiz ve iyi örnek olmamız en temel husustur. Bununla beraber iyiyi, doğruyu, güzeli, helali, haramı çocuklarımıza öğretmemiz gerek." dedi.

 

Çocuklara dinin gereklerini ve hassasiyetlerini anlatırken suçlayıcı bir dil kullanmamak ve emrivaki yapmamak gerektiğini dile getiren Gül, " Tüm ilişkilerimizde olduğu gibi çocuğumuza bilgi aktarımı yaparken de sevgiyi merkeze almamız gerekir. Çocuklarımızla usulünce, adabıyla iletişim kurmamız gerekir." dedi.

 

Gençlerin Farklı Görüşleri ve İletişim

Gençlerimizi; farklı görüşlerinden dolayı suçlamamamız, sorgulamamamız gerektiğini belirten Gül, "Nasıl ki çocuklukta yavrularımıza bazı hakikatleri anlatıyorsak gençlerimize de aynı hakikatleri anlatmalıyız. Tabiiki gençler bir noktaya geldikten sonra kendi yolunu kendisi çizmeye ve kendi zihniyetini inşa etmeye başlıyor. Biz bu seyirde gençlerle olan irtibatımızı sağlıklı bir şekilde sürdürdüğümüz takdirde bu heyecan dalgasını iyi bir şekilde yönlendirebiliriz." dedi.

 

Genel Müdürümüz konuşmasını şöyle sürdürdü: "Heyecanlı ve duygusal yönlerinden dolayı her güç, gençleri kendi safına çekmek için planlar yapıyor. Günümüzde gençlerin inanç ve ahlak yönünü yozlaştırmak için uluslararası pek çok sektör ve kurum çalışmalar yapmakta... Buna karşılık bizlerin hem temelden vereceğimiz eğitimlerle, hem sosyal medya alanındaki varlığımızla gençlerin inancını ve ahlakını korumak için birlikte hareket etmemiz gerekiyor. Bunu yaparken gençlerimize suçlayıcı bir dille yaklaşmamamız gerek."

 

Zihin Dünyasının İnşası

Genel Müdürümüz Gül konuşmasını "Biz, imam hatiplerimizde ve Din Öğretimi Genel Müdürlüğü çerçevesindeki programlarımızda çağımızın Bilâl-i Habeşî'lerini, Muâz bin Cebel'lerini, Mus'ab bin Umeyr'lerini, Hz. Zeynep'lerini, Hz, Fatıma'larını, Hz. Ali'lerini, geçmişin zulme karşı direnen insanlarını yetiştirmek amacıyla bir gayret içerisindeyiz. Gençlerimizi millî, insani, vicdani ve ahlaki değerlerle yetiştirmek istiyoruz." sözleriyle sonlandırdı.

 

Genel Müdürümüz Mehmet Nezir Gül'ün Diyanet TV'de konuk olduğu İftarı Beklerken programının diğer konuğu ise DİB Diyanet Akademisi İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Abdurrahman Akkuş oldu.

 

Programın tamamını izlemek için tıklayınız.

Kaynak:ogretmenler.net

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
023-2024 Ukrayna Hükümeti Bursu Mülakatı SonuçlarıÖnceki Haber

023-2024 Ukrayna Hükümeti Bursu Mülakatı...

ÖSYM Başkanlığı Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınav Sonuçları (31.03.2023)Sonraki Haber

ÖSYM Başkanlığı Görevde Yükselme ve Unva...

Yorum Yazın

Bakan Tekin, Yeni Müfredat Taslağının Yarın Askıya Çıkarılacağını Açıkladı
Öğrencilerin geliştirdiği bu proje ile binalar 8 şiddetindeki depreme dayanıyor
Ara Elaman Teminindeki Sıkıntının Sebebi Egitim-İstihdam İlişkisinin Sağlıklı Kurulamamasıdır
Ücretli öğretmenlere kadro gündemde değil
68 bin öğretmen açığı olması "68 bin atama olacak." anlamını taşımıyor
Yusuf Tekin'den Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda yapılacak değişikliklerle ilgili açıklama
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, tv100 canlı yayınında eğitim gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu, soruları cevapladı
3 Adım Deneme Sınavları
İşte MEB Kurum İdari Kurulu Toplantısında Gündeme Getirilinenler
YÖK’ten Uluslararası Araştırma Projeleri Başvuru Süresi uzatılmıştır
Artırımlı Ek Ders Ödenmemesi Sorununun Çözümü İçin Yasal Düzenleme Yapılması Talebimizi İlettik
Okul Sporları Duyuruları
Ermeni soykırımı yoktur!
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde Samsun’dayız
1 Mayıs Emek Ve Dayanışma Gününde İzmir'deyiz
Bu akşam, atama bekleyen öğretmenlerimiz için bir MÜJDE çıkar mı?
Ülke Geneli Ortak Yazılı Sınavlar (Mazeret) Soru Kitapçıkları Ve Cevap Anahtarları Yayımlandı
2024 Yılı Bilsem Öğretmen Alımı Kapsamında Bölge Sözlü Sınav Randevu Bilgisi
Gazete Çocuk Yayında
Fen ve sosyal bilimler liselerimizde Yaratıcı Yazarlık Atölyesi çalışmaları yürütülüyor