Harran Üniversitesi’nde Tarım Öğretiminin 177. Yılı Kutlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Harran Üniversitesi’nde Tarım Öğretiminin 177. Yılı Kutlandı
Abone ol
Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından ‘Tarım Öğretiminin 177. Yılı Etkinliği’ kapsamında bir kutlama programı düzenlendi.

Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından ‘Tarım Öğretiminin 177. Yılı Etkinliği’ kapsamında bir kutlama programı düzenlendi.

Osmanbey Yerleşkesi Ziraat Fakültesi Hüseyin Apan konferans salonunda yapılan etkinliğe, Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Çullu, Şanlıurfa İl Tarım Müdürü Dr. Murat Çakmaklı, Gap Bölge Kalkınma İdaresi Müdürü Hasan Kılıç, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkan Yardımcısı Dr. Nusret Mutlu, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yetim, Ziraat Mühendisleri Odası Şanlıurfa Şubesi Başkanı Abdullah Melik, dekanlar, kamu kurumları yöneticileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, akademisyenler, çiftçiler, 2002 Vakıflar İlkokulu öğrencileri ve üniversite öğrencileri katıldı.

Atatürk Anıtına çelenk sunumu ve saygı duruşu ile İstiklal Marşı’nın okumasıyla başlayan programda ilk olarak, Tema Vakfı Şanlıurfa Temsilcisi Prof. Dr. Ali Rıza Öztürkmen tarafından hazırlanan Kerim Özer Çağlar’ın 1940’lı yıllarda sözlerini yazdığı ve Ahmet Adnan Saygun’un bestelediği Ziraat Marşı eşliğinde tarım konulu  fotoğraf gösterimi yapıldı. Fotoğraf gösteriminin ardından açış konuşmalarına geçildi.

Programın açış konuşmalarında, Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Çullu ‘Ziraat Fakültelerinin Türkiye’deki Stratejileri’, Şanlıurfa İl Tarım Müdürü Dr. Murat Çakmaklı  ‘Tarım ve Küresel Isınma’, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkan Yardımcısı Dr. Nusret Mutlu ‘Çiftçilerin Doğru Ürüne Yönlendirilmesi’, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yetim ‘Tarım Ürünleri İhracatının Nasıl Yapılması Gerektiği’,  Ziraat Mühendisleri Odası Şanlıurfa Şubesi Başkanı Abdullah Melik ‘Ziraat Mühendislerinin Zorlukları ve Çalışma Koşulları’ ve Ziraat Fakültesi Öğrenci Temsilcisi ‘Öğrencilerin Yaşamış Oldukları Zorluklar’ konularında birer konuşma gerçekleştirdiler.

Açış konuşmalarının ardından Tarım Yazarı Ali Ekber Yıldırım’ın konuşmacı olarak katıldığı ‘Tarım ve Gıdada Güncel Gelişmeler’ konferansına geçildi.

Tarımın dünyada çok önemli olduğunu söyleyen Yazar Ali Ekber Yıldırım; “Türkiye gıda konusunda dünyada stratejik konumundadır. Bu yüzden tarım politikalarının doğru yapılması gerekmektedir. Ülkelerin mutlaka bir tarım politikaları olmalıdır. Bundan sonraki süreçte ülkelerin temel stratejileri petrol değil tarım olacaktır. İleriki zaman dilimlerinde tarım her zaman önde olacak. Bu yüzden tarıma çok ciddi yatırımlar yapmamız gerekiyor. Bunun yanında eğitimli kalifiye Ziraat Mühendisleri yetiştirmemiz gerekiyor. Bunları yaptığımız zaman başarıya ulaşacağız. Bu özel güne beni buraya davet eden Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Çullu ve Prof. Dr. Ali Rıza Öztürkmen’e çok teşekkür ediyor,  tarım öğretiminin 177. yılını kutluyorum’ diye konuştu.

Programda, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Çullu ve Ziraat Mühendisleri Odası Şanlıurfa Şubesi Başkanı Abdullah Melik tarafından günün önem ve anlamına binaen Tarım Yazarı Ali Ekber Yıldırım’a plaket takdim edildi.

Program, toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

 

Kaynak:BYZHA

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ceza İnfaz Kurumu Kütüphaneleri’ne Kütahya’dan kitap bağışıÖnceki Haber

Ceza İnfaz Kurumu Kütüphaneleri’ne Kütah...

’Alparslan Türkeş’ ismi Kütahya’da bulvara verildiSonraki Haber

’Alparslan Türkeş’ ismi Kütahya’da bulva...

Yorum Yazın

26 Nisan Cuma önemli gündem başlıkları
60 saniyede bugün (25 Nisan 2024) 60 saniyede Türkiye ve dünya gündemi
“Öğretim Programlarının Değerler Yönünden İncelenmesi: Tespit ve Öneriler” raporumuzu kamuoyuyla paylaştık
Dilimizde tüy bitti; Öğretmenle birlikte kaybettiğimiz, toplumun geleceğidir
Öğretmene yapılan bu zorbalığın hesabını soracağız
Müfredatta Ortak Akıl önerilerinizi bekliyoruz
42 farklı ilde, DENEYAP Teknoloji Atölyeleri tarafından düzenlenen Eğitmenlik Başvuru Alım Süreci Başladı!
3 Adım Soru Bankası
Boğazlardan Mostar’a 
Öğretmen Atamaları İhtiyaca Göre Belirlenmeli, Atamalarda Mülakat Uygulamasına Son Verilmelidir!
Memur-Sen, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nı Protesto Etti
Öğretici: İyi Öğretmenleri Öğrencileri İle Buluşturmanın Yolu Mülakat Olamaz!
Erken Çocukluk Aylık Aile Eğitim Bülteni Yayımlandı
Ülke Geneli Ortak Yazılı Sınavların Sonuçları Açıklandı
Açık Öğretim Kurumları 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı 3. Dönem Yazılı Sınav Duyurusu ile 3. Dönem e-Sınav Duyurusu
Okul Sporları Duyuruları
Üretken Yapay Zeka ile Etkili Ders Uygulamaları
Bakan Tekin, Yeni Müfredat Taslağının Yarın Askıya Çıkarılacağını Açıkladı
Öğrencilerin geliştirdiği bu proje ile binalar 8 şiddetindeki depreme dayanıyor
Ara Elaman Teminindeki Sıkıntının Sebebi Egitim-İstihdam İlişkisinin Sağlıklı Kurulamamasıdır