Hatay’da depremzedeler konteyner kentlere yerleşmeye başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hatay’da depremzedeler konteyner kentlere yerleşmeye başladı
Abone ol
Kahramanmaraş merkezli depremlerin büyük yıkıma neden olduğu Hatay’da, depremzedeler ilk konteynerlere yerleşmeye başladı. Ev ortamına kavuşan afetzedeler ve çocuklarının yüzlerinin güldüğü görüldü.

 

 

Hatay Büyükdalyan’da İl Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından daha önce kurulumu yapılan konteyner kente depremzedeler yerleştirilmeye başlandı. Etap etap 918 konteynere yaklaşık 4 bine yakın depremzede taşınacak. Konteyner kentte okul öncesi eğitimin yanı sıra depremzede çocuklar için çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Cami ve marketin de yer aldığı konteyner kentte depremzede vatandaşların yemek ihtiyacı da 3 öğün karşılanıyor. Mahalle ortamının oluştuğu kentte, kadınların konteynerlerin önünde oturup sohbet ettikleri misafirlerine kahve ikram ettikleri görüldü.

 

 

 

"Sıcak suyu bile var"

 

 

 

Kuzeytepe Mahallesi’nde 3 katlı evinin yıkılmasıyla eşini ve çocuklarını kaybeden Mehmet Öztürk, "Büyük bir felaket yaşadık. Gece çalıştığım için ben ayaktaydım ama ailemi kaybettim. Eşim, kızım ve oğlumu kaybettim. Torunlarımı kurtardım. Kısa süre önce konteynere yerleştik, alışmaya çalışıyoruz. Şu an iyiyiz. Konteynerde mutfağı, odası, tuvaleti banyosu sıcak suyu var. O nedenle rahatız. Genel ihtiyaçlarımızı karşılayabiliyoruz. Yiyecek giyecek her türlü ihtiyacımız karşılanıyor. Bu süreci böyle atlatacağız" dedi.

 

 

 

"İnsana bir konteyner de yetiyormuş"

 

 

 

Narlıca Mahallesi’nde depreme yakalandıklarını anlatan Şekip Yiğit ise, "Panikle heyecanla çocuğumu tuttum hemen eşimle dışarı çıktık. Hayal gibi geliyor ama çok etkilendik. 10 gün çadırda yaşadık. Şu an çadır sıkıntısı da yok. Şansımıza konteyner de çıktı. Konteyner güzel hiçbir eksiğimiz yok. Beyaz eşyası dahil her şey içinde var. Çocuklarımız için etkinlik alanı var. Güvenli bir yer, aile ortamı güzel oldu. İnsana bir konteyner de yetiyormuş. Devletimizi Allah’ımız başımızdan eksik etmesin" dedi.

 

 

 

"Huzurluyuz, mutluyuz"

 

 

 

Ev ortamına kavuşan Fadime Yiğit de depremden çok korktuklarını ve günlerdir uyuyamadıklarını söyledi.

 

 

Her dakika deprem olacakmış gibi bir hissin içinde olduklarını anlatan Yiğit, "Çok şükür çadırın ardından konteynere geçtik. Şu an çok mutluyuz, huzurluyuz. Üç öğün yemeğimiz çıkıyor. Kadınlar Günümüz dahi kutlandı. Konteynerde beyaz eşyamız, halımız var. Mutfak dolabımız, sıcak suyumuz, buzdolabımıza kadar her şeyi düşünmüşler. Bizi düşünen herkese teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

 

Kaynak:İHA

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Rektör Özkan depremzede kadınlarla bir araya geldiÖnceki Haber

Rektör Özkan depremzede kadınlarla bir a...

Ormancı türküsünün yaşandığı köyün ismi değişiyorSonraki Haber

Ormancı türküsünün yaşandığı köyün ismi...

Yorum Yazın

2 Aralık Cumartesi önemli gündem başlıkları
60 saniyede bugün (01 Aralık 2023) Türkiye ve dünya gündeminin 60 saniyelik özeti
Sakarya’dan başlayan “Filistin’e Özgürlük Yürüyüşü” Anadolu’ya yayılacak..
10 dakika teneffüs  
Memura Ocak Ayında Yeniden Değerleme Oranı Kadar; %58 Zam ve İlave %10 Refah Payı Verilmeli
4. Uluslararası Türk Dünyası Mühendislik ve Fen Bilimleri Kongresi Başladı
Bir Günde Bin Yıl Tarih ve Medeniyet Gezileri
İki Memur Maaşı Bile Yoksulluk Sınırını Geçemiyor
İstanbul Arel Üniversitesi 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Dönemi Lisansüstü Programlarının Başvuruları Devam Ediyor
MEB Ortaokullarda "Afet Bilinci" Dersinin Müfredatı Hazırlandı
Okul Aile Birliği Yönetmeliğinde neler değişti?
Deprem Bölgesinde Özel Okullarda Okuyan Öğrencilere Verilecek Eğitim Öğretim Desteği E-Kılavuzu Yayımlandı
Görevde yükselme yazılı sınav sonuçlarına göre yapılacak sözlü sınav takvimi belli oldu
Rektör atamaları Resmi Gazete’de
Millî Eğitim Bakanlığı Okul-Aile Birliği Yönetmeliğinde Değişiklik Yapıldı
1 Aralık Cuma önemli gündem başlıkları
60 saniyede bugün (30 Kasım 2023) Türkiye ve dünya gündeminin 60 saniyelik özeti
Ankara Başkent Üniversitesi 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Dönemi Lisansüstü Programlarının Başvuruları Devam Ediyor
İstanbul Gelişim Üniversitesi 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Dönemi Lisansüstü Programlarının Başvuruları Devam Ediyor
Okul Temelli Sosyal Sorumluluk Çalışmaları Müfredatı Onaylandı