İftar sofraları da online kurulacak!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İftar sofraları da online kurulacak!
Abone ol
Ramazan ayı ve Ramazan Bayramı öncesinde tüketici alışkanlıklarını ortaya çıkarmak isteyen Digital Turbine, 'Ramazan Dönemi Alışveriş Alışkanlıkları' araştırmasına imza attı. Ankete göre pideyi fırından, iftarlıkları çarşıdan, bayramlıkları mağazadan almaya alışık Türk tüketicisi bu yıl tek tıkla bu ürünleri eve sipariş etmeyi planlıyor.

Ramazan ayı ve Ramazan Bayramı öncesinde tüketici alışkanlıklarını ortaya çıkarmak isteyen Digital Turbine, 'Ramazan Dönemi Alışveriş Alışkanlıkları' araştırmasına imza attı. Ankete göre pideyi fırından, iftarlıkları çarşıdan, bayramlıkları mağazadan almaya alışık Türk tüketicisi bu yıl tek tıkla bu ürünleri eve sipariş etmeyi planlıyor.

 El yakan Ramazan pidesi, etli Medine hurması, güllaç ve birbirinden lezzetli daha pekçok iftariyelik bu yıl online ticaretle kapıya gelecek. Digital Turbine’ın araştırmasına göre bu Ramazan ayında ve bayramda tüketicilerin yüzde 63’ü internetten alışveriş yapmayı planlıyor.

EN ÇOK ‘CEP’TEN HARCIYORUZ

Ankete katılanlar alışveriş için en çok akıllı telefonlarını kullandıklarını belirtirken, yüzde 25'i ise masaüstü veya dizüstü bilgisayar kullanmayı tercih ettiklerini söylüyor. Digital Turbine’ın kendi envanterinde gerçekleştirdiği araştırma; online alışverişin tüketicinin hayatının vazgeçilmez bir parçası haline geldiğini bir kez daha ortaya koydu.

Araştırmaya göre Türkiye’deki kullanıcıların yüzde 52’si iftardan önce alışveriş yapacağını söylerken, yüzde 40’ı iftardan sonra alışveriş yapacağını dile getiriyor. Alışveriş yapanların yüzde 73'ü Ramazan ayında yiyecek, yüzde 67’si kıyafet, yüzde 53’ü hediyelik eşya, yüzde 46’sı ise kozmetik ürünler almayı planlıyor.

Digital Turbine’in çalışması bu dönemde reklamveren ve markaların tüketiciye nasıl ulaşacağına dair önemli ipuçlarını da içeriyor. Ankete katılan tüketicilerin yüzde 59’u mobil cihazlarını kullanırken gördükleri bir reklam üzerinden daha önce alışveriş yaptığını belirtirken, yüzde 67’si ürün ve ya hizmet kendileriyle ilgiliyse doğrudan bir mobil reklam üzerinden alışveriş yapma eğiliminde olduğu ifade ediyor. Tüketicilerin yüzde 51'I ise mobil reklam içeriğiyle etkileşime geçiyor. Tüketicilerin bir ürünü alırken en büyük motivasyonu yüzde 58 ile fiyat ve indirimler olurken, ürünün kalitesi satın alma kararına yüzde 57 oranında etki ediyor.

MOBİL OYUNLARLA ZAMAN GEÇİRİLİYOR

Araştırmanın sektörel verileri incelendiğinde tüketicilerin yüzde 46'sı restoran ve marketlerin reklam ve tekliflerini görmek istiyor. Ankete katılanların yüzde 38'i ise kozmetik ürünler açısından saç bakım ürünlerine daha fazla para harcamayı planlıyor. Her dönem, ne olursa olsun vakit geçirmemiz için en pratik yollardan biri olan mobil oyunlar, Ramazan döneminde de popülerliğini koruyor. Ramazan Dönemi Alışveriş Alışkanlıkları araştırmana katılanların yüzde 57'si Ramazan ayında mobil oyunlara daha fazla zaman ayıracağını ifade ediyor.

Kaynak:IGFA

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kastamonu Üniversitesi’nden akademisyen ve öğrencilere e-ticaret eğitimiÖnceki Haber

Kastamonu Üniversitesi’nden akademisyen...

Veri Bilimine BEBKA ve CEV’den önemli katkıSonraki Haber

Veri Bilimine BEBKA ve CEV’den önemli ka...

Yorum Yazın

Mesleki Eğitimde 8 Bin 406 İş Yerinin Sözleşmesi Feshedildi
Türk Eğitim Sen, “Türk Eğitim Sisteminde Proje Okulları” Çalıştayı Düzenliyor
İş Gücü İstatistikleri Yayımlandı
Ali YALÇIN'dan önemli açıklamalar
2024 Nisan Ayı Tebliğler Dergisi Yayımlandı
İşte haftanın yalan haberleri
"Diller için Avrupa Ortak Başvuru Metni (D-AOBM) Tamamlayıcı Cilt Mahallî Eğitimleri" Devam Ediyor
"LGS DKAB Hazırlık Serisi" Yayında
Aile Çocuk Eğitim Programı (AÇEP)
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Resim Yarışması!
Elif Gök’ün kemanından “İstiklal Marşı”mız
Okul Sporları Duyuruları
Robotaksi-Binek Otonom Araç Yarışması Teknik Yeterlilik Formu Sonuçları Açıklandı!
Hyperloop Geliştirme Yarışması Gelişme Raporu Sonuçları Açıklanmıştır!
İnsansız Deniz Aracı Yarışması Teknik Yeterlilik Formu Sonuçları Açıklandı!
TEÇ-SEN Devlet Memurları Ortak Sorunları Ve Çözüm Önerileri
Girişim Öncüleri Projesi Eğitimleri
Genç Girişimciler Fikir Maratonu Yerelde Katılımcılarını Arıyor!
"Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 830 Suriyeli öğretmen atandı" iddiası doğru değildir.
İşte kendinizi geliştirmeniz için online eğitimler