İLKSAN 80 yaşında

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İLKSAN 80 yaşında
Abone ol
13 OCAK 1943 -13 OCAK 2023“…Öğretmenlerden hastalananlara, evlenenlere, çocuk doğuranlara, çocuklarını okutacaklara, ölenlerin ailelerine yardım etmek ve geçinme yükünü hafifletmek, sağlığa ve içtimai yardım taalluk eden meselelerde öğretmenleri birbirlerine yardım edici duruma getirmek gayesini güden bu sandığın teşkili faydalı ve zaruri görülmüştür…”TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ 6. DÖNEM 26. BİRLEŞİM 11.01.194380. Yaş günümüzde, 80 yıllık tecrübe ve ilk günkü heyecanla Türk Maarif Teşkilatına hizmet etmekten, mutluyuz, gururluyuz.

SANDIĞIMIZIN KURULUŞUNUN 80. YIL DÖNÜMÜNDE ATA’MIZA SAYGI ZİYARETİNDE BULUNDUK.

Sandığımızın kuruluşunun 80. Yıldönümü münasebetiyle Atamıza Saygı ziyaretinde bulunmak amacıyla Anıtkabir’de tören düzenlenmiştir.

Yönetim Kurulu Başkanımız Sn. Tuncer YILMAZ, Denetleme Kurulu Başkanımız Sn. İsa BARIŞ, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Sn. Hüseyin TORUN, Sn. Okan ÇOBAN, Sn. Ömür TULUNAY ve Denetleme Kurulu Üyemiz Sn. Metin ŞEYHOĞLU, Genel Müdürümüz Sn. Mintez ŞİMŞEK ile Genel Müdürlük Çalışanlarımızın iştirak ettiği tören Mozole’ye çelenk bırakılması ile başlamış, saygı duruşu ve akabinde Anıtkabir Ziyaretçi Defteri’nin Yönetim Kurulu Başkanımız tarafından imzalanması ile sona ermiştir.

Yönetim Kurulu Başkanımız, Anıtkabir Ziyaretçi Defterinde; Atamızın “Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden mahrum bir millet, henüz millet adını almak yeteneğini kazanmamıştır. Ona alelade bir kitle denir: millet denemez. Bir kitle, millet olabilmek için kesinlikle eğiticilere, öğretmenlere muhtaçtır. Onlardır ki bir toplumu gerçek millet haline koyarlar. Bizim milletimiz elbette dünyanın takdirlerine hak kazanmış bir toplumdur. Fakat onu layık olduğu şeref derecesine eriştirecek sizlersiniz. Millet, memleket, Cumhuriyet sizden yüksek hizmet beklemektedir.” sözleri ile eğitim ve eğitim çalışanlarına verdiği önemi vurgulamış, Şanlı bayrağımızın dalgalandığı her karış vatan toprağının, Atamızın ve şehitlerimizin emaneti olduğunun bilinciyle görevlerini ifa eden eğitim çalışanlarımıza bir yıl daha hizmet etmenin gururu ve mutluluğu içerisinde en içten saygılarını dile getirmiştir.

#İLKSAN80YAŞINDA#İLKSAN

 

Milli Eğitim Bakanlığı İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığının (İLKSAN) kuruluşundan bugüne 80 yıl geçti. İLKSAN Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer Yılmaz, "İLKSAN’ın 2023 yılı bütçesi yaklaşık 5 milyar liraya ulaştı, sosyal yardım miktarı ise yüzde 100 oranında artırıldı" dedi.

İlkokul öğretmenleri, özel eğitim öğretmenleri ve Milli Eğitim Bakanlığı memurlarının, sağlık ve sosyal güvenlik ihtiyaçlarının karşılanması amacı ile 13 Ocak 1943 tarihinde, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak kurulan İLKSAN 80 yaşına girdi. İLKSAN’ın kuruluşunun 80’inci yıldönümü kutlamaları çerçevesinde sandık organlarının üyeleri, Ankara il ve merkez ilçe temsilcileri ile İLKSAN Genel Müdürlüğü yöneticilerinin katılımıyla bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren İLKSAN Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer Yılmaz, İLKSAN’ın 2023 yılı bütçesinin yaklaşık 5 milyar liraya ulaştığını ve eğitim çalışanlarına sandık tarafından 2023 yılında yapılacak olan sosyal yardımların miktarını ise yüzde 100 oranında artırdıklarını ifade etti.

Yılmaz, İLKSAN’ın Türkiye’de ilk defa üyelerine "Kanser Sağlık Desteği” yardımı yapan kurum olduğunu, 2023 yılında yaklaşık 300 eğitim çalışanına kanser tıbbi yardım ve kanser nakdi sağlık desteği sunduğunu belirtti. Sandık üyesi 50 bini aşkın eğitim çalışanına uzun vadeli finansal borçlanma imkanı getirilerek, eğitim çalışanlarının bütçelerine destek verdiklerini söyleyen Yılmaz, şöyle konuştu:

“Ankara, İstanbul ve İzmir’de hizmet veren konukevlerine ilaveten diğer büyükşehirlerde de konaklama tesisi açılması yönünde çalışmalar yürütüyoruz. Emekli olan eğitim çalışanları için artık bir ihtiyaç haline gelen ‘yaşlı bakım merkezleri’ konusunda yapılan fizibilite çalışmalarını bitirdiklerini ve bu yıl içinde Bolu-Karacasu’da milli eğitime hizmet veren emekli üyelerin istifade edeceği ‘Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nin temelini atacağız.”

 

 

Kaynak:İHA

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN
İstiklal Caddesi’ndeki bombalı terör saldırısı şüphelilerinden Hazni Gölge tutuklandıÖnceki Haber

İstiklal Caddesi’ndeki bombalı terör sal...

Pendik’te yılbaşı gecesi denetime takılan vatandaş: ”Hayatımda tatmadığım alkolün cezası”Sonraki Haber

Pendik’te yılbaşı gecesi denetime takıla...

Yorum Yazın

Geçici görevle il dışında görevlendirilenler öğretmenevlerinden nasıl yararlandırılır?
Vakıf üniversiteleri tarafından verilen "Kantin İşletmeciliği Eğitim Belgesi" ile okul kantini kiralanabilir mi?
18 Nisan Perşembe önemli gündem başlıkları
60 saniyede bugün (17 Nisan 2024) 60 saniyede Türkiye ve dünya gündemi
İşimiz Sayın Mehmet Şimşek‘e kalmışsa; eyvah ki eyvah!
Savaşan İHA Yarışması Teknik Yeterlilik Formu Sonuçları Açıklandı!
Model Uydu Yarışması Planlama ve Organizasyon Şeması Raporu Sonuçları Açıklandı!
​Kimyasal Silahların Yasaklanması Teşkilatı (KSYT) eğitim etkinlikleri düzenlenecektir
2023 Yılı Sağlık ve Güvenlik Hizmetleri Değerlendirme Raporu
Cumhuriyetin 100. Yılına Özel Gerçekleştirilen Faaliyetler Özet Kitapçığı Yayımlandı
Aile Eğitimi Kitap Seti'nin İlki Olan "Zihin Yetersizliği Aile Eğitimi Kitap Seti" Yayında
İşte kendinizi geliştirmeniz için online eğitimler
Demirel: "Maaşlar 48 Saat İçinde Bitiyor."
Açık Öğretim Kurumları 2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı 2. Dönem Sınav Sonuçları Açıklanmıştır
Okul Sporları Duyuruları
Bakan Tekin'den "öğretmen ataması" açıklaması
Proje Okulu Olmaktan Çıkarılan Okulların Yönetici Kadroları, İlk Defa Yönetici Atama Başvurularına Açılmalıdır
LGS için örnek sorular yayımlandı
2024-YKS Sınavında Engelli Bireylere Ek Süre Verilecek mi? İşte OMBUDSMAN’ın Tavsiye Kararı
Öğretmenlerin Emeklilik İçin Ön Başvuru Tarihleri Açıklandı