İSPARK, 66 bin servis aracı için ücretsiz otopark projesini başlattı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İSPARK, 66 bin servis aracı için ücretsiz otopark projesini başlattı
Abone ol
 İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki İSPARK’tan 66 bin servis aracını cadde ve sokaklardan İSPARK’a çekecek eylem planında ilk adımı atıldı.

 İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki İSPARK’tan 66 bin servis aracını cadde ve sokaklardan İSPARK’a çekecek eylem planında ilk adımı atıldı. Gelişigüzel ve uygunsuz yapılan parklanmalar, acil durumlarda ilk yardım araçlarının geçişini zorlaştıran uygulamalara son verecek ücretsiz otopark projesi hayata geçti.

İSPARK, Anadolu ve Avrupa yakasında servis araçlarına ücretsiz hizmet verecek açık otopark alanlarını belirleyerek pilot uygulamayı başlattı. İlk etapta Ataşehir, Bağcılar, Bakırköy, Şişli ve Eyüpsultan ilçelerinde 210 araç kapasiteli beş otopark hizmete girdi. Beş otoparkın ardından kısa zamanda, Ataşehir ve Esenler’de üç yeni nokta daha servis araçlarının kullanımına açılacak. Servis araçlarının hizmetine sunulan ücretsiz açık otopark bilgileri ve konumları İSPARK mobil uygulama üzerinden de görülebiliyor.

İSPARK, ücretsiz olarak hizmet verecek otopark girişlerine dikkat çekecek uyarıcı tabelalar yerleştirdi. Servisler, taşıdıkları yolcuları okul ve iş merkezlerine bıraktıktan sonra servis araçları için açılan İSPARK otoparklarını süre sınırı olmadan ücretsiz olarak kullanabilecekler.

Servis araçlarına ücretsiz otopark projesi, yayalar için de büyük bir kolaylık sunuyor. İstanbullular, servislerin iş merkezlerinin önüne gelmesini beklemeden yürüme mesafesinde bulunan İSPARK otopark alanlarına giderek kolaylıkla servislere binebilecekler.

İSPARK, İstanbulluların trafiğin yoğun olduğu saatlerde en uygun ulaşım çözümlerine erişimlerini sağlamak amacıyla 5 ilçede yeni açılan 5 otopark alanıyla servislere ücretsiz otopark hizmeti veriyor. Projeyi yaygınlaştırmak için planlama ve fizibilite çalışmalarını sürdüren İSPARK, birçok ilçede yeni otopark noktalarını servis araçlarının kullanımına sunmaya devam edecek.

Hibya Haber Ajansı

Kaynak:HIBYA

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yarıyıl tatilinde ilk kez açılan kış okullarından 250 bin öğrenci yararlandıÖnceki Haber

Yarıyıl tatilinde ilk kez açılan kış oku...

Avrupa’nın ilk Silindirik Lityum İyon Pil Tesisinde, günlük 24 bin adet pil üretiliyorSonraki Haber

Avrupa’nın ilk Silindirik Lityum İyon Pi...

Yorum Yazın