İstanbul Arel Üniversitesi Öğretim elemanları alım ilanı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İstanbul Arel Üniversitesi Öğretim elemanları alım ilanı
Abone ol
Üniversitemizin aşağıda belirtilen Fakülte/Yüksekokul bölümlerine 2547 sayılı Kanun'un ilgili maddelerine göre Öğretim elemanları alınacaktır.

2547 sayılı Kanunun ilgili maddeleri, "Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği" ve 09/11/2018 tarih ve 30590 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan “Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik” hükümleri uyarınca ve ilandaki "Aranan Nitelikler" başlığı altında yer alan koşulları sağlayan öğretim elemanlarından;

Profesör kadrolarına başvuracak adaylar; Başvuru dilekçelerine (ıslak imzalı), YÖK formatında özgeçmişlerini, 1 adet fotoğraflarını, nüfus cüzdan suretlerini, onaylı öğrenim belgelerini (lisans, yüksek lisans, doktora, doçentlik belgesi), İstanbul Arel Üniversitesi Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Değerlendirme Ölçütleri Puanlandırma Tablosu (her sayfa ıslak imzalı son sayfa isim soy isim) ile bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan dosyanın 1 (bir) nüshasını basılı ve jüri üyelerine gönderilmek üzere iletilecek diğer nüshalarını ( Dilekçe, özgeçmiş, yayın puanlama tablosu, profesörlük baş eseri, tüm makale ve yayınlar) elektronik ortamda 6 adet (CD/flash bellek) hazırlayarak YÖK İlişkileri ve Yazı İşleri Ofisine ileteceklerdir.

Doçent kadrolarına başvuracak adaylar; Başvuru dilekçelerine (ıslak imzalı), YÖK formatında özgeçmişlerini, 1 adet fotoğraflarını, nüfus cüzdan suretlerini, onaylı öğrenim belgelerini (lisans, yüksek lisans, doktora, doçentlik) İstanbul Arel Üniversitesi Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Değerlendirme Ölçütleri Puanlandırma Tablosu ile bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan dosyanın 1 (bir) nüshasını basılı ve ıslak imzalı olarak, jüri üyelerine gönderilmek üzere iletilecek diğer nüshalarını ( Dilekçe, özgeçmiş, yayın puanlama tablosu, tüm makale ve yayınlar) elektronik ortamda 4 adet (CD/flash bellek) hazırlayarak YÖK İlişkileri ve Yazı İşleri Ofisine ileteceklerdir.

Doktor Öğretim Üyesi kadrolarına başvuracak adaylar; başvuru dilekçelerine (ıslak imzalı) (kadronun ilan edildiği fakülte/yüksekokula hitaben yazılacaktır), YÖK formatında özgeçmişlerini,1 adet fotoğraflarını, nüfus cüzdan suretlerini, onaylı öğrenim belgelerini (lisans, yüksek lisans, doktora), İstanbul Arel Üniversitesi Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Değerlendirme Ölçütleri Puanlandırma Tablosu ile bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan dosyanın 1 (bir) nüshasını basılı ve ıslak imzalı olarak, jüri üyelerine gönderilmek üzere iletilecek diğer nüshalarını (Dilekçe, özgeçmiş, yayın puanlama tablosu, tüm makale ve yayınlar) elektronik ortamda 4 adet (CD/flash bellek) hazırlayarak YÖK İlişkileri ve Yazı İşleri Ofisine ileteceklerdir.

Öğretim Görevlisi ve Araştırma Görevlisi kadrolarına başvuracak adaylar; Fakülte/Yüksekokula hitaben yazacakları dilekçelerine, istenen belgeleri ekleyerek aşağıda belirtilen adreslere teslim edeceklerdir.

Başvuruların Yapılacağı Adres ve İrtibat Telefon Numaraları
Adres : 
T.C. İstanbul Arel Üniversitesi Kemal Gözükara Yerleşkesi, "Türkoba Mah. Erguvan Sok. No: 26/K 34537 Tepekent-Büyükçekmece / İSTANBUL
Başvuru Yapılacak Birim : YÖK İlişkileri ve Yazı İşleri Ofisi
İrtibat Telefon Numaraları : 0850 850 27 35-1614
Müracaatlar elden veya posta yoluyla, yukarıda belirtilen ilgili adrese yapılacaktır. Süresi içinde yapılmayan ve eksik evrakla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

İlana İlişkin Öğretim Görevlisi ve Araştırma Görevlisi Ön Değerlendirme, Sınav ve Sonuç Tarihlerine İlişkin Bilgilere Aşağıda Yer Verilmiştir:
İlan Başlama Tarihi : 19.01.2023

Son Başvuru Tarihi : 02.02.2023
Ön Değerlendirme İlan Tarihi : 10.02.2023
Sınav Giriş Tarihi ve Saati (Fakülte / Yüksekokul) : 15 Şubat 2023 14:00
Sonuç Açıklama Tarihi : 22.02.2023
Ön Değerlendirme ve Sınav Sonuçlarının Açıklanacağı web adresi : www.arel.edu.tr

ÖNEMLİ NOTLAR
-
Profesör, Doçent ve Doktor Öğretim Üyesi ilanına başvuran adayların www.arel.edu.tr adresinde yayınlanan https://www.istanbularel.edu.tr/ akademik-yayin-puan-tablosu/ link adresinden "İstanbul Arel Üniversitesi Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Değerlendirme Ölçütleri Puanlandırma Tablosu"nu doldurmaları gerekmektedir.
-Yurtdışından alınan diplomaların Üniversitelerarası Kurul'ca denkliğinin onaylanmış olması gerekmektedir.
-Ön değerlendirme ve Değerlendirme aşamalarında lisans mezuniyet notunun hesaplanmasında kullanılacak 4’lük ve 5' lik not sisteminin 100’lük not sistemine eşdeğerliliği Yükseköğretim Kurulu Kararıyla belirlenir. 

 

FAKÜLTEBÖLÜMKADRO UNVANIASGARİ ÖLÇÜTLER İLGİLİ ABD/ UZMANLIK ALANIARANAN NİTELİKLER
ProfesörDoçentDoktor Öğretim ÜyesiÖğretim GörevlisiAraştırma Görevlisi
Fen Edebiyat FakültesiPsikoloji Bölüm  1   Matematik, Matematik ve Bilgisayar Bilimleri, Matematik Mühendisliği veya İstatistik lisans mezunu olmak. Doktorasını İstatistik alanında yapmış
olmak.
Mütercim ve Tercümanlık Bölümü  2   Doktorasını Çeviri Bilim(İng.), Mütercim ve Tercümanlık(İng.), İngiliz Dili ve Edebiyatı, Amerikan Kültürü ve Edebiyatı, İngilizce Öğretmenliği alanlarının birinde yapmış olmak. İngilizce Yabancı dil sınavından en az 85 almış olmak.
Tıp FakültesiFizyoloji Anabilim Dalı  1   Uzmanlığını veya doktorasını Fizyoloji (Tıp) Anabilim Dalında yapmış olmak.
    1 Tıp, Veteriner, Eczacılık veya Sağlık Bilimleri Fakültesi mezunu olmak.
Fizyoloji (Tıp) Anabilim Dalında tezli yüksek lisans yapmış ya da tezli yüksek lisans veya doktora yapıyor olmak.
Anatomi Anabilim Dalı1     Doçentliğini Anatomi (Tıp) Anabilim Dalında almış olmak.
  1   Doktorasını veya Uzmanlığını Anatomi (Tıp) Anabilim Dalında yapmış olmak.
    1 Sağlık Bilimleri Anatomi (Tıp) alanında Yüksek Lisans yapmış veya yapıyor olmak.
Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim
Dalı
1     Doçentliğini Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalında almış olmak. Robotik minimal invaziv kalp ve aort cerrahisi konusunda çalışmaları olmak.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakütlesiİşletme İngilizce1     Doçentliğini Yönetim ve Strateji alanından almış olmak. İngilizce Yabancı dil sınavından en az 85 almış olmak.
Havacılık Yönetimi  1   Sivil Havacılık Yönetimi veya Havacılık Yönetimi alanlarının birinden doktora yapmış olmak.
Yönetim Bilişim Sistemleri1     Bilgisayar Mühendisliği", "Yazılım Mühendisliği", "Yönetim Bilişim Sistemleri", "Bilişim" veya "Bilgisayar Bilimleri" alanlarının birinden doçentliğini almış olmak.
 1    "Bilgisayar Mühendisliği", "Yazılım Mühendisliği", "Yönetim Bilişim Sistemleri", "Bilişim" veya "Bilgisayar Bilimleri" alanlarının birinden doçentliğini almış olmak.
  1   "Bilgisayar Mühendisliği", "Yazılım Mühendisliği", "Yönetim Bilişim Sistemleri", "Bilişim" veya "Bilgisayar Bilimleri" alanlarının birinden doktora yapmış olmak.
  1   Doktorasını İstatistik alanında yapmış olmak.
Sağlık Bilimleri FakültesiÇocuk Gelişimi  1   "Çocuk Gelişimi ve Eğitimi" veya "Çocuk Gelişimi Sağlığı" alanında doktorasını tamamlamış olmak.
  1   Klinik psikoloji alanında doktorasını yapmış olmak.
Hemşirelik   1  Hemşirelik Ana Bilim Dalı'nda (Hemşirelik Esasları) doktora yapıyor olmak.
Mühendislik- Mimarlık FakültesiBilgisayar Mühendisliği Türkçe  2   Bilgisayar Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Bilişim Teknoloji Tasarımı veya Yazılım Mühendisliği alanında doktorasını tamamlamış olmak.
Bilgisayar Mühendisliği İngilizce1     Matematik alanında doçentliğini almış olmak.İngilizce Yabancı Dil puanından en az 85 almış olmak.
  1   Matematik, Matematik ve Bilgisayar Bilimleri, Matematik Mühendisliği ve İstatistik alanında lisans mezunu olmak ve bu alanlardan birinde doktorasını tamamlamış olmak. İngilizce Yabancı Dil puanından en az 85 almış olmak.
  2   Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar ve Bilişim Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Yönetim Bilişim Sistemleri, Bilişim Teknoloji Tasarımı alanlarının birinden doktorasını tamamlamış olmak. İngilizce Yabancı Dil puanından en az 85 almış olmak.
    2 Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği alanlarından birinde lisans mezunu olmak. İngilizce Yabancı Dil puanından en az 85 almış olmak.
Yazılım Mühendisliği İngilizce    1 Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği alanlarından birinden lisans derecesine sahip olmak ve bu alanda tezli yüksek lisans yapmış veya yapıyor olmak. İngilizce Yabancı Dil puanından en az 85 almış olmak.
Elektrik Elektronik Mühendisliği Türkçe  1   Elektrik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Elektrik Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği veya Kontrol Mühendisliği alanlarından birinden doktorasını tamamlamış olmak.
Elektrik Elektronik Mühendisliği İngilizce    1 Elektrik veya Elektrik-Elektronik Mühendisliğinden lisans mezunu olmak, aynı alanda yüksek lisans yapıyor ya da mezun olmak. İngilizce Yabancı Dil puanından en az 85 almış olmak.
Mühendislik- Mimarlık FakültesiEndüstri Mühendisliği1     Endüstri Mühendisliği alanında doçnetliğini almış olmak. İngilizce Yabancı Dil puanından en az 85 almış olmak.
 1    Endüstri Mühendisliği alanında doçentliğini almış olmak. İngilizce Yabancı Dil puanından en az 85 almış olmak.
  2   Lisansını Endüstri Mühendisliğinde tamamlamış olmak. Endüstri Mühendisliği veya İşletme alanlarında doktorasını tamamlamış olmak. İngilizce Yabancı Dil puanından en az 85 almış olmak.
    1 Endüstri Mühendisliği Bölümünden lisans mezunu olmak ve Endüstri Mühendisliği alanlarında yüksek lisans yapıyor veya mezun olmak.
İngilizce Yabancı Dil puanından en az 85 almış olmak.
Yabancı Diller Yüksekokulu    6  Fakültelerin İngilizce Öğretmenliği, İngilizce Dil Bilimi, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Amerikan Kültürü ve Edebiyatı, İngilizce Mütercim Tercümanlık, Çeviribilim (İngilizce) bölümlerinin birinden lisans mezunu olmak. - İngiliz Dili Eğitimi, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Amerikan Kültürü ve Edebiyatı, İngilizce Mütercim Tercümanlık, Çeviribilim (İngilizce), Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri, Eğitim Teknolojileri, Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme, Eğitimde Program Geliştirme, Eğitim Yönetimi ve Denetimi, Eğitim Programları ve Öğretim, alanlarından birinden tezli yüksek lisans mezunu olmak. - ALES'ten 70 ve üzeri puan almış olmak. - YDS/KPDS/ÜDS/YÖKDİL veya muadili sınavlardan 85 ve üzeri puan almış olmak.
Meslek YüksekokuluAdalet   1  Hukuk Fakültesi, Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümlerinin birinden lisans mezunu olmak ve alanında tezli yüksek lisans yapmış olmak.Belgelendirmek kaydı ile en az 2 yıl yükseköğretim kurumlarında alanında ders vermiş olmak. (ALES Puan Türü EA: 70)
Anestezi   1  Hemşirelik veya Ebelik lisans mezunu olmak ve bu alanlarda tezli yüksek lisans yapmış olmak .Lisans sonrası belgelendirmek kaydı ile Anestezi
alanında en az 2 (iki) yıl deneyimli olmak. (ALES Puan Türü Sayısal: 70)
Meslek YüksekokuluTıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik   1  Sağlık Yönetimi alanında tezli yüksek lisans yapmış olmak.
Belgelendirmek kaydıyla, lisans eğitimi sonrasında sağlık sektöründe en az 2 (iki) yıl tecrübe sahibi olmak. (ALES Puan Türü Sözel: 70)
Dış Ticaret   1  İktisat, Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik, Uluslararası Ticaret ve Lojistik alanlarından birinde lisans mezunu olup ilgili alanların birinde tezli yüksek lisans yapmış olmak. Belgelendirmek kaydı ile en az 2 yıl yükseköğretim kurumlarında ders vermiş olmak. (ALES Puan Türü EA: 70)
Elektrik   1  Elektrik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümlerinden birinden lisans mezunu olup ilgili alanların birinde tezli yüksek lisans yapmış olmak. (ALES Puan Türü Sayısal: 70)
Elektronik Teknolojisi   1  Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Elektronik Eğitimi, Elektronik Bilgisayar Eğitimi, Elektronik Öğretmenliği, Elektronik ve Haberleşme Öğretmenliği, Mekatronik Mühendisliği, Mekatronik Öğretmenliği bölümlerinden birinden lisans mezunu olup tezli yüksek lisans yapmış olmak. (ALES Puan Türü Sayısal : 70)
Lojistik   1  Lojistik, Lojistik ve Taşımacılık, Lojistik Yönetimi, Ulaştırma ve Lojistik, Ulaştırma ve Lojistik Yönetimi, Uluslarası Lojistik ve Taşımacılık, Uluslararası Lojistik Yönetimi, Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi, Uluslararası Ticaret veya bölümlerinden birinden lisans mezunu olup ilgili alanların birinde tezli yüksek lisans yapmış olmak. Belgelendirmek kaydıyla alanında lisans mezuniyeti sonrası alanında en az 1 yıl tecrübe sahibi olmak. (ALES Puan Türü EA: 70)
İnsan Kaynakları Yönetimi   2  İşletme veya İnsan Kaynakları Yönetimi bölümlerin birinden lisans mezunu olmak ve İşletme Yönetimi ( İnsan Kaynakları, Yönetim Organizasyon, Örgütsel Davranış), alanında tezli yüksek lisans yapmış olmak, alanında ders vermiş olmak (Ales Puan Türü EA : 70)
Meslek Yüksekokuluİlk ve Acil Yardım   1  Hemşirelik ya da Ebelik bölümü lisans mezunu olmak ve bu alanlarda tezli yüksek lisans yapmış olmak. Lisans mezuniyeti sonrası belgelendirmek kaydı ile sağlık alanında en az (1) bir yıl tecrübe sahibi olmak. (ALES Puan Türü Sayısal : 70)
Muhasebe ve Vergi Uygulamaları   1  İşletme, Muhasebe, Muhasebe ve Finans Yönetimi bölümlerinden birinden lisans mezunu olup Muhasebe ve Finansman veya Muhasebe ve Denetim alanında tezli yüksek lisans yapmış olmak. Belgelendirmek kaydıyla yüksek lisans mezuniyeti sonrası alanında en az 1 yıl tecrübe sahibi olmak. (ALES Puan Türü: EA: 70)
Uçak Teknolojisi   1  Hava Taşımacılığı Yönetimi alanında tezli yüksek lisans yapmış olmak ve en az 2 yıl yükseköğretim kurumlarında ders vermiş olmak. (ALES Puan Türü: EA: 70)
Turist Rehberliği  1   Turizm İşletmeciliği,Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği alanında lisans veya yüksek lisansını, İşletme alanında doktorasını tamamlamış olup turizm alanında ders vermiş olmak.
Uygulamalı İngilizce Çevirmenlik   1  İngiliz Dili Eğitimi, İngilizce Öğretmenliği, İngiliz Dil Bilimi, Çeviribilim (İngilizce), İngiliz Dili ve Edebiyatı, Amerikan Kültürü ve Edebiyatı veya İngilizce Mütercim Tercümanlık alanlarından birinden Lisans mezunu olup, bu alanların birinden yüksek lisans yapmış olmak. (ALES Puan Türü Sözel: 70 , YDS/Eşdeğer : 85 ) bu alanlardan birinde tezli yükseklisans yapmış olmak.

 

Kaynak:ogretmenler.net

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İstanbul Atlas Üniversitesi 8 Öğretim Görevlisi ve Araştırma Görevlisi, 21 Öğretim Üyesi alıyorÖnceki Haber

İstanbul Atlas Üniversitesi 8 Öğretim Gö...

Yaşar Üniversitesi 2 Araştırma Görevlisi alıyorSonraki Haber

Yaşar Üniversitesi 2 Araştırma Görevlisi...

Yorum Yazın

Bakan Tekin: ”Öğretmene şiddet hadiselerine yönelik idari ve adli süreçlerin takipçisi olacağız”
26 Nisan Cuma önemli gündem başlıkları
60 saniyede bugün (25 Nisan 2024) 60 saniyede Türkiye ve dünya gündemi
“Öğretim Programlarının Değerler Yönünden İncelenmesi: Tespit ve Öneriler” raporumuzu kamuoyuyla paylaştık
Dilimizde tüy bitti; Öğretmenle birlikte kaybettiğimiz, toplumun geleceğidir
Öğretmene yapılan bu zorbalığın hesabını soracağız
Müfredatta Ortak Akıl önerilerinizi bekliyoruz
42 farklı ilde, DENEYAP Teknoloji Atölyeleri tarafından düzenlenen Eğitmenlik Başvuru Alım Süreci Başladı!
3 Adım Soru Bankası
Boğazlardan Mostar’a 
Öğretmen Atamaları İhtiyaca Göre Belirlenmeli, Atamalarda Mülakat Uygulamasına Son Verilmelidir!
Memur-Sen, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nı Protesto Etti
Öğretici: İyi Öğretmenleri Öğrencileri İle Buluşturmanın Yolu Mülakat Olamaz!
Erken Çocukluk Aylık Aile Eğitim Bülteni Yayımlandı
Ülke Geneli Ortak Yazılı Sınavların Sonuçları Açıklandı
Açık Öğretim Kurumları 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı 3. Dönem Yazılı Sınav Duyurusu ile 3. Dönem e-Sınav Duyurusu
Okul Sporları Duyuruları
Üretken Yapay Zeka ile Etkili Ders Uygulamaları
Bakan Tekin, Yeni Müfredat Taslağının Yarın Askıya Çıkarılacağını Açıkladı
Öğrencilerin geliştirdiği bu proje ile binalar 8 şiddetindeki depreme dayanıyor