İstanbul’da 45 bin lira Sivas’ta bedava

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İstanbul’da 45 bin lira Sivas’ta bedava
Abone ol
İstanbul Büyükşehir Belediyesinde 2023 yılı mezar yeri fiyatlarının üst sınırı 45 bin 260 lira olarak belirlenirken Sivas Belediyesi üstlendiği cenaze hizmetlerinde cenaze sahiplerinden kefeninden mezar yeni ve mezar taşına kadar tek kuruş ücret talep etmiyor.

Sivas Belediyesi cenaze hizmetleri çalışmalarıyla büyükşehir belediyelerine örnek oluyor. Sivaslı vatandaşların zor günlerinde mağduriyet yaşamaması için büyük çaba sarf eden Sivas Belediyesi, şehirlerarası cenaze nakli, taziye hizmetleri, mezar yeri ve mezar bakım ve düzenlemeleri gibi bütün hizmetleri ücretsiz olarak karşılıyor. Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, hemşerilerinin en zor günlerinde yanlarında olduklarını belirterek, cenaze hizmetleri anlamında hizmetlerinin ücretsiz olarak devam edeceğini söyledi.

 

“Türkiye’nin her yerine cenaze nakli ücretsiz”

Başkan Bilgin, 24 saat esasıyla çalıştıklarını ve Türkiye’nin her noktasına ücretsiz bir şekilde cenaze nakili yaptıklarını belirterek, “Ölüm hak, her canlı her nefis ölümü tadacaktır. Bizde belediye olarak hemşerilerimizin yakınlarının vefat etmesi durumunda haber alır almaz devamlı yanlarındayız. Hemşerilerimizin zor günlerinde farklı sorunlar yaşamamaları adına cenaze hizmetleri olarak Türkiye geneline örnek olacak şekilde hizmet etmeye çalışıyoruz. Bu noktada vatandaşlarımızdan birisi arayıp ‘benim cenazem var’ dediği andan itibaren 24 saat esasına dayanarak cenazeyi Sivas’tan Türkiye’nin her yerine ücretsiz olarak naklediyoruz. Aynı zamanda Sivaslı bir hemşerimiz başka bir ilde vefat ederse aynı şekilde cenaze nakil aracımızı göndererek bulunduğu yerden memleketine getirtiyoruz. Bunun karşılığında da hiçbir ücret istemiyoruz. Çünkü bu zor süreçte sosyal devlet, sosyal belediyecilik anlayışıyla hemşerilerimizin yanlarında olmamız lazım. Yine bunun yanı sıra mezar yerlerimiz ücretsiz ve bundan sonrada ücretsiz olarak devam edecek” şeklinde konuştu.

 

“Doğumdan ölüme kadar yanlarındayız”

Başkan Bilgin, doğumdan ölüme kadar bütün hemşerilerinin yanlarında olduğunu ifade ederek, “Cenaze hizmetleri noktasında gerek mezar yerlerinin ücretsiz olması gerek mezarların düzenlenmesi vatandaşlarımızın geçmişine ve vefat edenlere saygılı bir şekilde hizmet eden belediyecilik anlayışıyla hemşerilerimize destek olmaya gayret ediyoruz. Ben de tüm vefat eden hemşerilerimizin yakınlarını arayarak baş sağlığı dileyen bir belediye başkanı olarak hemşerilerimizin bu konuda ki hayır dualarını almaya çalışıyorum. Hizmetlerimiz devam edecek. Biz doğumdan ölüme kadar hemşerisinin yanında olan, hemşerisinin derdiyle dertlenen ve sıkıntısını çözen belediye anlayışıyla birlikte cenaze hizmetlerinde de aynı anlayışımızı kaliteyi daha da arttırarak sürdürmeye devam edeceğiz. Bir vatandaşımızın vefat etme haberi bize ulaştığı andan itibaren kefeninden, defnedilmesine, cenaze evinde ki taziye hizmetlerine kadar yanlarında olmaya gayret ediyoruz” diye konuştu.

 

İstanbul’da 45 bin lira Sivas’ta bedava

 

Kaynak:İHA

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gelir gider bütçesi dökümünü vatandaşa dağıtan belediye başkanı: ”Şeffaf belediyecilikle Türkiye birincisi olduk”Önceki Haber

Gelir gider bütçesi dökümünü vatandaşa d...

Malatya bölgenin konut zenginiSonraki Haber

Malatya bölgenin konut zengini

Yorum Yazın

EBA'da "Zenginleştirilmiş Kitap" Çalışmaları
23 Nisan, Özel Etkinliklerle Kutlanacak
TBMM’de "Meclis Bahçesi Çocuk Bahçesi Ve Bilim Şenliği" Başladı
20 Nisan Cumartesi önemli gündem başlıkları
60 saniyede bugün (19 Nisan 2024) 60 saniyede Türkiye ve dünya gündemi
4688 Sayılı Kanun’a İlişkin Hazırladığımız Rapor Seti
Devletimize, Milli Birliğimize Ve Ay Yıldızlı Bayrağımıza Yönelik Bu Hain Girişimleri Şiddet Ve Nefretle Kınıyoruz
Açık Öğretim Okulları 3. Dönem Sınavları İçin Kayıt Yenileme Duyurusu
Türkçe ve Dil Eğitiminde İyi Uygulamalar Konferansı Başvuru Sonuçları Açıklandı
OGM Materyal YKS Çıkmış Sorular Çözüm Videoları
Okul Sporları Duyuruları
GSB Medya Kampı Katılımcı Listesi
2023 Yılı Merkez ve Taşra Teşkilatı Memur, Şef, Sayman ve İl/İlçe Millî Eğitim Müdürlükleri Şube Müdürü Kadroları İçin Görevde Yükselme Suretiyle Atama Sonuçları
Can Ataklı'ya Karşı Hukuk Mücadelemiz Sürüyor
ÖRS:Ortak Ve Senaryolu Sınavlar Kaldırılmalı
BİLSEM'lerde Bireysel Değerlendirme Uygulamaları 27 Mayıs'ta Başlayacak
MEB’den Dört Beceride Türkçe Dil Sınavı
Toplu sözleşme ikramiyesi kanun teklifi bakana sunuldu
Yalçın toplu sözleşme ikramiyesi talebini Bakan Işıkhan'a iletti
Banka promosyon sözleşmesinin güncellenmesine dair Ombudsman’dan tavsiye kararı