İstanbul’da ’Whatsapp’ dolandırıcılarına operasyon: 4 gözaltı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İstanbul’da ’Whatsapp’ dolandırıcılarına operasyon: 4 gözaltı
Abone ol
İstanbul’da mesajlaşma uygulaması Whatsapp üzerinden bir kişinin hesabını ele geçiren dolandırıcılar, hesap sahibini taklit ederek iletişim kurdukları 2 kişiyi tuzağa düşürdü. Söz konusu kişilerden para isteyen dolandırıcılar, 605 bin lirayı hesaplarına geçirdi.

 

 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince, “dolandırıcılık” suçu ile ilgili yürütülen bir soruşturma çerçevesinde ilginç bir sahtekarlık gün yüzüne çıkarıldı. Yürütülen soruşturma çerçevesinde mesajlaşma uygulaması Whatsapp üzerinden V.Ö. adlı bir kişinin hesabının dolandırıcılar tarafından ele geçirildiği öğrenildi. İddiaya göre dolandırıcılar, V.Ö.’nün hizmet aldığı operatörü de yine arayarak işlem yaptırdı. İşlemi V.Ö. isimli şahıs adına arayan kişinin kendisini V.Ö. olarak tanıttığı, işlem neticesinde V.Ö.’nün telefon numarasını başka bir numaraya yönlendirdikleri, yönlendirilen numaraya gelen arama ve mesajları kendi istekleri istikametinde kullandıkları anlaşıldı.

 

 

 

Uygulama üzerinden ağına düşürdükleri iki kişiyi 605 bin lira dolandırdılar

 

 

 

Dolandırıcıların, önce yönlendirilen numaraya gelen arama ve mesajlar sayesinde V.Ö. isimli şahsın numarası üzerinden kullandığı mesajlaşma uygulamasını kendi telefonlarında aktif ettikleri, daha sonra uygulama içerisinde bulunan grup, numara ve mesajlaşmalardan V.Ö.’nün arkadaşları olan T.T. ve Y.Y.B. isimli şahıslara ulaştıkları belirlendi. Şüpheliler, aynı uygulama üzerinden T.T. ve Y.Y.B.’den borç para istedi. Her iki şahıs da ‘arkadaşları V.Ö.’ sandıkları dolandırıcılara yine uygulama üzerinden kendilerine iletilen banka hesaplarına toplam 605 bin lira parayı gönderdi. Siber Suçlarla Mücadele Polisi tarafından yapılan araştırmalarda, müşteki şahısları dolandıran kişilerin R.A., C.G., M.D. ve E.K. isimli 4 şüpheli oldukları tespit edeildi. Operasyonu derinleştiren polis, şüphelilerin dolandırıcılık paralarını banka aracılığıyla veya elden birbirlerine teslim ettiklerini, ayrıca dolandırıcılık paralarıyla altın vb. ziynet eşyaları aldıklarını belirledi. Yapılan takibin devamında 20 Şubat’ta yapılan operasyonlarla 4 şüphelinin yakalandığı bildirildi. Bu kişilerin adreslerinde yapılan aramalarda bir miktar uyuşturucu madde ile suç unsuru çok sayıda materyale el konulurken, R.A., C.G., M.D. ve E.K. isimli 4 dolandırıcı sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Zanlılar, ifade işlemlerinin tamamlanmasının ardından 24 şu işlemlerinin tamamlanmasının ardından 24 Şubat’ta sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi. Öte yandan dolandırıcıların, elde ettikleri paralarla altın gibi ziynet eşyaları aldıkları anlara ilişkin güvenlik kamera görüntüleri ortaya çıktı.

 

Kaynak:İHA

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aydın’daki kargılar Denizli’ye açıldıÖnceki Haber

Aydın’daki kargılar Denizli’ye açıldı

Minikler depremzede arkadaşlarıyla oyuncaklarını paylaştıSonraki Haber

Minikler depremzede arkadaşlarıyla oyunc...

Yorum Yazın

25 Nisan Perşembe önemli gündem başlıkları
60 saniyede bugün (24 Nisan 2024) Türkiye ve dünya gündeminin 60 saniyelik özeti
Ücretli öğretmenlere kadro gündemde değil
68 bin öğretmen açığı olması "68 bin atama olacak." anlamını taşımıyor
Yusuf Tekin'den Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda yapılacak değişikliklerle ilgili açıklama
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, tv100 canlı yayınında eğitim gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu, soruları cevapladı
3 Adım Deneme Sınavları
İşte MEB Kurum İdari Kurulu Toplantısında Gündeme Getirilinenler
YÖK’ten Uluslararası Araştırma Projeleri Başvuru Süresi uzatılmıştır
Artırımlı Ek Ders Ödenmemesi Sorununun Çözümü İçin Yasal Düzenleme Yapılması Talebimizi İlettik
Okul Sporları Duyuruları
Ermeni soykırımı yoktur!
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde Samsun’dayız
1 Mayıs Emek Ve Dayanışma Gününde İzmir'deyiz
Bu akşam, atama bekleyen öğretmenlerimiz için bir MÜJDE çıkar mı?
Ülke Geneli Ortak Yazılı Sınavlar (Mazeret) Soru Kitapçıkları Ve Cevap Anahtarları Yayımlandı
2024 Yılı Bilsem Öğretmen Alımı Kapsamında Bölge Sözlü Sınav Randevu Bilgisi
Gazete Çocuk Yayında
Fen ve sosyal bilimler liselerimizde Yaratıcı Yazarlık Atölyesi çalışmaları yürütülüyor
Liselerde Bilim Uygulamaları Sempozyumu