Kadın vinç operatörleri istihdama hazır

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kadın vinç operatörleri istihdama hazır
Abone ol
Üretime yönelik alanlarda kadın işgücünün artırılması amacıyla Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (BUİKAD), Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi (NOSAB-NİLSİAD) ve Borçelik iş birliğinde yürütülen ‘Bu İş Eşitlik İşi’ projesi ilk mezunlarını verdi.

Üretime yönelik alanlarda kadın işgücünün artırılması amacıyla Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (BUİKAD), Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi (NOSAB-NİLSİAD) ve Borçelik iş birliğinde yürütülen ‘Bu İş Eşitlik İşi’ projesi ilk mezunlarını verdi.

“Bu İş Eşitlik İşi” projesi kapsamında organize edilen kursu başarıyla bitiren vinç operatörü kadınlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde NOSAB ev sahipliğinde düzenlenen törenle mesleki yeterlilik sertifikalarına kavuştu.  Proje kapsamında kursa başlayan çelik kaynak operatör adayları da 2 ay sonra mesleki yeterlilik belgelerini alacak.

“Bu İş Eşitlik” İşi projesinin ilk mezunları olan vinç operatörü kadınların sertifika takdim törenine BUİKAD Başkanı Avukat Oya Eroğlu, NOSAB Başkanı Erol Gülmez, Borçelik İcra Kurulu Üyeleri Hafize Çetinel ve Baran BURAT, NİLSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Aras ve çok sayıda kişi katıldı.

Toplumun kronikleşen ve çözülemeyen temel sorunlarından birinin toplumsal cinsiyet eşitsizliği olduğunu ifade ederek ülkenin kalkınması için kadınların iş gücüne katılmasının gerekliliğine vurgu yapan BUİKAD Başkanı Avukat Oya Eroğlu, “Erkeklerle kadınların iş hayatında eşit ücret alması ve eşit sayıda temsil edilmesi ülkenin kalkınmışlığı için gereklidir. BUİKAD olarak kadının iş gücüne katılması amacıyla hareket ediyoruz.  Özellikle ‘erkek işi’ denilen işlerde de kadınların çalışabileceğini ortaya koymak istiyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlu olsun” dedi.

Törende bir konuşma gerçekleştiren NOSABNİLSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Aras da tüm kadınların aslında birer emekçi olduğunu belirterek meslek edinmenin önemine vurgu yaptı. Aras, “Mesleğin kutsal bir şey olduğunu düşünüyorum. Oysa ülkemiz meslek çeşitliliği bakımından  fakir. Meslek çeşitliliği arttıkça her birey iş gücüne katılabiliyor. Hem meslek çeşitliliğimizi hem de kadınların iş gücüne katılmasını artırmalıyız” diye konuştu.   

 “Dünya Değişecekse Bunu Kadınlar Yapacak”

Kadınların erkeklerin önünde yürüdüğü bir toplum hayal ettiğini dile getiren NOSAB Başkanı Erol Gülmez ise “20 yıl önce yurt dışına gittiğimizde kadınların preslerde operatörlük yaptığına şahit oluyorduk. Bunu ülkemizde ancak yeni gerçekleştiriyoruz. Mesleğimiz şu an için erkek egemen bir meslek dalı.  Bunu değiştirmek adına vinç ve kaynak alanlarında eğitim alan cesur kursiyer kadınları kutluyorum. Toplumun dönüşümüne örnek oluyorlar. Bu projeye katkı koyan herkese teşekkür ediyoruz. Dünya değişecekse bunu kadınlar yapacak” ifadelerini kullandı.

 “Bu Proje Bizim Göz Bebeğimiz”

Proje ortaklarından Türkiye’nin en büyük ve en yüksek kaliteli galvanizli çelik üreticisi Borçelik’in İcra Kurulu Üyesi Hafize Çetinel de yaptığı açıklamada “Borçelik olarak sürdürülebilirliği iş süreçlerimizin temel taşı olarak görüp kapsayıcı bir şekilde ele alıyor ve stratejik alanlar olarak belirlediğimiz “iklim”, “insan” ve “inovasyon” odak konularında önemli çalışmalar gerçekleştiriyoruz. 2012 yılından beri toplumsal cinsiyet eşitliği konusuna ciddiyetle yaklaşarak somut adımlar atan ve özünde insana odaklanan, çalışma hayatında cinsiyet eşitliğine dair farkındalığı artırırken, istihdama katkı sağlayan önemli projeleri hayat geçirdik. Bu dönemi ‘eşitliğe adanmış 10 yıl’ şeklinde ifade ediyoruz. 2023 ile birlikte ikinci bir 10 yıla başladık. Amacımız, belli bir aşama kaydettiğimiz bu alanda bizden sonraki kuşaklara bayrağı en iyi koşullarda teslim etmek ve tüm sektörlere ilham vermek olacak. Bu proje bizim göz bebeğimiz. Tüm paydaşlara teşekkür ederim” dedi.

Toplantı, Borçelik Teknik Akademi yöneticisinin proje eğitim süreci sunumuyla devam etti. Paydaş kurumların temsilcileri tarafından, vinç operatörü olmaya hak kazanan kadınlara sertifikalarının verilmesinin ardından adaylar ve firma temsilcileri bir araya geldi. BUİKAD, Borçelik ve NOSAB, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü olması sebebiyle, tüm kursiyerler için Çağdaş Eğitim Kooperatifi tarafından yürütülen Kır Çiçekleri kampanyasına bağışta bulundu. Bu bağışla depremden etkilenen kız çocuklarının eğitimine destek olunacak.

 

Kaynak:IGFA


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Depremzede doktorlara eğitim desteğiÖnceki Haber

Depremzede doktorlara eğitim desteği

Hem çiçeklendiriyor hem güzelleştiriyorlarSonraki Haber

Hem çiçeklendiriyor hem güzelleştiriyorl...

Yorum Yazın

1 Nisanda Okullar Tatil Ek Dersler Ödenecek İşte Resmi Yazı
28 Mart Perşembe önemli gündem başlıkları
60 saniyede bugün (27 Mart 2024) 60 saniyede Türkiye ve dünya gündemi
Talip Geylan'dan eğitim gündemine dair önemli açıklamalar
Toplu Sözleşme Hükümleri 3. Tarafların Beyanıyla Engellenemez
Geçmişten Günümüze Sayılarla Eğitim 
Deneyap Girişim Programı Başlıyor!
MEB İç Kontrol Sistemi Değerlendirme Raporu (2022-2023) Yayımlandı
Dijital Dünyanın Araştırma Ve Öğrenme İmkânları "Dijital Öğrenme Köprüsü" İle Hizmete Sunuluyor
ÜAK Doçentlik Başvuruları İçin Makul Bir Ücret İstemelidir
Yüz Yüze 100 Çocuk Oyunu Videoları, İşaret Dili İle EBA'da
İl İçi Atamalarda Sıraların Çalıştırılması İçin MEB’e Resmi Yazı Yazdık
Öğretmenler Arası "Nesilden Nesile Millî Mücadele" Temalı Tiyatro Oyunu Yazma Yarışması
Ağzı Olan Konuşmasın!
Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Ait Dolu ve Boş Kadrolarda Değişiklik Yapılması Hakkında Karar (Karar: 2024/78)
27 Mart Çarşamba önemli gündem başlıkları
60 saniyede bugün (26 Mart 2024) 60 saniyede Türkiye ve dünya gündemi
*Yükseköğretim Kurumları Görevde Yükselme Sınavı* için hazırlıklarımızı tamamladık 
TEKNOFEST ile Rekorlar Kırmaya Devam Ediyoruz!
Down Sendromlu Milli Sporcularımız Kazandıkları 92 Madalyayla Tarihe Geçti!