Kahramanmaraş ve çevresindeki 40 köyde İzmir dayanışması

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kahramanmaraş ve çevresindeki 40 köyde İzmir dayanışması
Abone ol
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Kahramanmaraş Afet Koordinasyon Merkezi, bölgede yıkım yaşanan köylere yardım götürmeyi sürdürüyor. İlk etapta belirlenen 40 köye giden ekipler, ihtiyaçları tespit edip hızla yardımları ulaştırdı. Engelli yurttaşların ise tekerlekli sandalye ihtiyaçları karşılandı.İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin depremin merkez üssü Kahramanmaraş’ta kurduğu Afet Koordinasyon Merkezi, Kahramanmaraş’ta ağır yıkım yaşanan ve bugüne kadar yardım alamayan köyleri teker teker tespit ederek yaraları sarıyor. İhtiyaçları yerinde inceleyerek öncelik sıralamasına koyan ekipler, erzaktan çadıra, sobadan battaniyeye depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılıyor.“Gidilmeyen dağ köylerine gidiyoruz”Kırsalda yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren ESHOT Genel Müdür Yardımcısı ve Kahramanmaraş Afet Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Kerim Özer, “Başkanımız Tunç Soyer’in görevlendirmesiyle Kahramanmaraş ve çevresinde çalışıyoruz. Kimsenin dokunmadığı dağ köylerine gidiyoruz. Temizlik ekiplerimiz öncelikle köylerdeki çöpleri topluyor. Arkasından ilaçlama ekiplerimiz ilaçlama yapıyor. Sonrasında da yardım ekiplerimiz köylere ulaşıyor” dedi.“İzmir gibi eşit ihtiyaç odaklı yerinde hizmet”İlk etapta belirledikleri 40 köye yardım götürdüklerini söyleyen Kerim Özer, “Şu ana kadar köylerimizde 250 çadır kurduk. İhtiyaca göre, önceliğe göre ve herkese eşit bir şekilde yardımları ulaştırdık. Çalışmalarımız sürüyor” dedi.Depremzedelerin engelleri ortadan kaldırıldıEkipler, Gaziantep’in Nurdağı ilçesindeki bir yurttaşın akülü tekerlekli sandalye ihtiyacını da karşıladı. Kahramanmaraş’taki engelli yurttaşları da tespit eden ekipler, İzmir dayanışmasıyla gelen tekerlekli sandalyeleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Kahramanmaraş Afet Koordinasyon Merkezi, bölgede yıkım yaşanan köylere yardım götürmeyi sürdürüyor. İlk etapta belirlenen 40 köye giden ekipler, ihtiyaçları tespit edip hızla yardımları ulaştırdı. Engelli yurttaşların ise tekerlekli sandalye ihtiyaçları karşılandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin depremin merkez üssü Kahramanmaraş’ta kurduğu Afet Koordinasyon Merkezi, Kahramanmaraş’ta ağır yıkım yaşanan ve bugüne kadar yardım alamayan köyleri teker teker tespit ederek yaraları sarıyor. İhtiyaçları yerinde inceleyerek öncelik sıralamasına koyan ekipler, erzaktan çadıra, sobadan battaniyeye depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılıyor.

“Gidilmeyen dağ köylerine gidiyoruz”
Kırsalda yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren ESHOT Genel Müdür Yardımcısı ve Kahramanmaraş Afet Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Kerim Özer, “Başkanımız Tunç Soyer’in görevlendirmesiyle Kahramanmaraş ve çevresinde çalışıyoruz. Kimsenin dokunmadığı dağ köylerine gidiyoruz. Temizlik ekiplerimiz öncelikle köylerdeki çöpleri topluyor. Arkasından ilaçlama ekiplerimiz ilaçlama yapıyor. Sonrasında da yardım ekiplerimiz köylere ulaşıyor” dedi.

“İzmir gibi eşit ihtiyaç odaklı yerinde hizmet”
İlk etapta belirledikleri 40 köye yardım götürdüklerini söyleyen Kerim Özer, “Şu ana kadar köylerimizde 250 çadır kurduk. İhtiyaca göre, önceliğe göre ve herkese eşit bir şekilde yardımları ulaştırdık. Çalışmalarımız sürüyor” dedi.

Depremzedelerin engelleri ortadan kaldırıldı
Ekipler, Gaziantep’in Nurdağı ilçesindeki bir yurttaşın akülü tekerlekli sandalye ihtiyacını da karşıladı. Kahramanmaraş’taki engelli yurttaşları da tespit eden ekipler, İzmir dayanışmasıyla gelen tekerlekli sandalyeleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor.

 

Kaynak:BYZHA

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Selçuklu Belediyesi Antakya ve İskenderun’da Çalışmalarını SürdürüyorÖnceki Haber

Selçuklu Belediyesi Antakya ve İskenderu...

Yol Bakım Timi, Seka Devlet Hastanesi kaldırımlarını onardıSonraki Haber

Yol Bakım Timi, Seka Devlet Hastanesi ka...

Yorum Yazın

8-9 Nisan tarihlerinde okul yöneticileri izinli sayılacak mı?
Koruyucu Giyim Yardımı Hakkı Elimizden Alınamaz
Banka Maaş Promosyonlarının Günümüz Ekonomik Koşullarına Göre Güncellenmesi İçin Talepte Bulunduk
TEKNOFEST 2024 Çip Tasarım Yarışması Ön Tasarım Raporu Sonuçları Açıklanmıştır!
TEKNOFEST 2024 Dikey İnişli Roket Yarışması Ön Tasarım Raporu Sonuçları Açıklanmıştır!
Öğretici: Banka Promosyonu Adaletsizliği Son Bulmalıdır
Geleceğin Ekranı Projesi Gönüllü Öğretmenlerini Arıyor
Yurt Yedek Yerleştirme Sonuçları Açıklandı
Üniversite İdari Personelinin Nakil Sorunları Çözülsün
Akademisyenlerimizin Ekonomik Koşulları İyileştirilsin
Veli Randevu Sistemi Öğretmenlerin İnisiyatifinde Yürütülmelidir.
Devletin Sözü Havada Bırakılamaz; Mülakat Kalkacak!
Ağzı Olan Konuşmasın! Türkiye’de Memur Sayısı Yetersizdir.
1 Nisanda Okullar Tatil Ek Dersler Ödenecek İşte Resmi Yazı
28 Mart Perşembe önemli gündem başlıkları
60 saniyede bugün (27 Mart 2024) 60 saniyede Türkiye ve dünya gündemi
Talip Geylan'dan eğitim gündemine dair önemli açıklamalar
Toplu Sözleşme Hükümleri 3. Tarafların Beyanıyla Engellenemez
Geçmişten Günümüze Sayılarla Eğitim 
Deneyap Girişim Programı Başlıyor!