Karadeniz Teknik Üniversitesi Araştırma Görevlisi, Öğretim üyesi alım ilanı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Karadeniz Teknik Üniversitesi Araştırma Görevlisi, Öğretim üyesi alım ilanı
Abone ol
Üniversitemizin aşağıda belirtilen birimlerine; Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar HakkındaYönetmelik, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve 657 sayılı Devlet memurları Kanunu'nun 48. maddesi hükümleri uyarınca personel alınacaktır.

 GENEL ŞARTLAR
1
- 657 Sayılı Kanunun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak.
2- ALES'ten en az 70 (lisans mezuniyeti hangi alanda ise o alandaki ALES puan türünden ya da ilan edilen bölüm/ana bilim dalı/program hangi alandan öğrenci alıyorsa o alandaki ALES puan türünden) Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezi yabancı dil sınavından en az 50 puan veya eşdeğerliliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmak gerekir. Merkezi sınav muafiyetinden yararlanmayı talep edenlerin ön değerlendirme ve nihai değerlendirme aşamalarında ALES puanı 70 olarak alınır.
3- Ön değerlendirme ve nihai değerlendirme aşamalarında lisans mezuniyeti notunun hesaplanmasında kullanılan 4'lük ve 5'lik not sistemlerinin 100'lük not sistemine eşdeğerliliği Yükseköğretim Kurulu kararıyla belirlenir. Diğer not sistemlerinin 100'lük not sistemine eşdeğerliliğine Üniversitemiz Senatosu karar verir.
4- Yabancı ülkelerden alınan diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması şarttır.

MUAFİYETLER
1- Yükseköğretim öğretim elemanı kadrolarında çalışmış veya çalışmakta olanlarda merkezi sınav (ALES) şartı aranmaz.

BAŞVURU SİSTEMİNE EKLENECEK BELGELER
1
-İlan Başvuru Dilekçesi doldurulmuş ve imzalanmış olarak.
2-Özgeçmiş.
3-Bir adet vesikalık fotoğraf.
4-Nüfus cüzdan fotokopisi.
5-Lisans diploması veya geçici mezuniyet belgesi fotokopisi.
6-Lisans transkript belgesi fotokopisi.
7-Yüksek Lisans veya Doktora öğrencisi (açıklama kısmında belirtilen alanda) olduğuna dair belge fotokopisi (son bir ay içinde alınmış olması gerekmektedir)
8-ALES Belgesi (Sınav sonucunun açıklandığı tarih itibariyle son beş yıllık ALES belgesi geçerlidir)
9-Yabancı Dil Belgesi (YDS veya eşdeğerliliği YÖK Başkanlığı tarafından kabul edilen dil belgesi) 

NOT:
1-e-Devlet sisteminden alıınan belgeler kabul edilecektir. Belgelerin onaylı olması zorunlu değildir. Atamaya hak kazanan adaylardan, atama öncesi belgelerin asıllarının veya onaylı hali istenecektir. Belgelerin asıllarını ibraz edemeyen adayların atamaları yapılmayacaktır.
2-İstenen belgelerde gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınavı geçersiz sayılacak ve atamaları yapılmayacaktır. Bunların atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilecek ve hiçbir hak talep edilmeyecektir.
3-Başvurular https://online.ktu.edu.tr/ adresinden elektronik olarak yapılacaktır. Başvuru süresi içinde yapılmayan başvurular dikkate alınmayacaktır.
4-Sonuçlar (Ön Değerlendirme Sonuçları ve Nihai Değerlendirme Sonuçları) Üniversitemiz web sitesinde (www.ktu.edu.tr) ilan edilecek olup, ayrıca bir tebliğ yapılmayacaktır.



 

İlan Tarihi :31.12.2022
Son Başvuru Tarihi :14.01.2023
Ön Değerlendirme Tarihi :01.02.2023
Giriş Sınavı Tarihi:08.02.2023
Sonuç Açıklama Tarihi :15.02.2023

 

İlan NoBirimiBölümüAnabilim DalıKadro ÜnvanıKadro Der.Kadro AdediALES
Puanı
ALES
Puan Türü
Yabancı Dil PuanıAçıklama
659Eczacılık Fakültesı̇Temel Eczacılık BilimleriBiyokimyaAraştırma Görevlisi6170Sayısal50İlgili alanda tezli yüksek lisans yapıyor olmak. (2547 sayılı kanunun 50/d maddesi uyarınca atama yapılacaktır)
660Fen Fakültesı̇MatematikCebir ve Sayılar TeorisiAraştırma Görevlisi6170Sayısal50Matematik Bölümü Lisans mezunu olup, ilgili alanda tezli yüksek lisans yapıyor olmak. (2547 sayılı kanunun 50/d maddesi uyarınca atama yapılacaktır)
661Fen Fakültesı̇MatematikGeometriAraştırma Görevlisi6170Sayısal50Matematik Bölümü Lisans mezunu olup, ilgili alanda tezli yüksek lisans yapıyor olmak. (2547 sayılı kanunun 50/d maddesi uyarınca atama yapılacaktır)
662İktı̇sadı̇ ve İdarı̇ Bı̇lı̇mler Fakültesı̇İşletmeÜretim Yönetimi ve PazarlamaAraştırma Görevlisi6170Eşit Ağırlık50İşletme Bölümü lisans mezunu olup, ilgili alanda tezli yüksek lisans yapıyor olmak. (2547 sayılı kanunun 50/d maddesi uyarınca atama yapılacaktır)
663İktı̇sadı̇ ve İdarı̇ Bı̇lı̇mler Fakültesı̇Kamu YönetimiYönetim BilimleriAraştırma Görevlisi6170Eşit Ağırlık50Kamu Yönetimi veya Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü lisans mezunu olup, ilgili alanda tezli yüksek lisans yapıyor olmak. (2547 sayılı kanunun 50/d maddesi uyarınca atama yapılacaktır)
664Mı̇marlık Fakültesı̇MimarlıkBina BilgisiAraştırma Görevlisi6170Sayısal50İlgili alanda tezli yüksek lisans yapıyor olmak. (2547 sayılı kanunun 50/d maddesi uyarınca atama yapılacaktır)
665Mühendı̇slı̇k Fakültesı̇Bilgisayar MühendisliğiSiber GüvenlikAraştırma Görevlisi6170Sayısal50Bilgisayar Mühendisliği Bölümü lisans mezunu olup, ilgili alanda tezli yüksek lisans yapıyor veya doktora öğrencisi olup henüz doktora yeterlilik sınavına girmemiş (ders aşamasında) olmak. (2547 sayılı kanunun 50/d maddesi uyarınca atama yapılacaktır)
666Mühendı̇slı̇k Fakültesı̇Elektrı̇k-Elektronı̇k Mühendı̇slı̇ğı̇Elektrik MakineleriAraştırma Görevlisi6170Sayısal50Elektrik veya Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü lisans mezunu olup, ilgili alanda tezli yüksek lisans yapıyor olmak. (2547 sayılı kanunun 50/d maddesi uyarınca atama yapılacaktır)
667Mühendı̇slı̇k Fakültesı̇Elektrı̇k-Elektronı̇k Mühendı̇slı̇ğı̇TelekomünikasyonAraştırma Görevlisi6170Sayısal50Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği veya Elektronik Mühendisliği Bölümü lisans mezunu olup, ilgili alanda tezli yüksek lisans yapıyor veya doktora öğrencisi olup henüz doktora yeterlilik sınavına girmemiş (ders aşamasında) olmak. (2547 sayılı kanunun 50/d maddesi uyarınca atama yapılacaktır)
668Mühendı̇slı̇k Fakültesı̇İnşaat MühendisliğiGeoteknikAraştırma Görevlisi6170Sayısal50İnşaat Mühendisliği Bölümü lisans mezunu olup, ilgili alanda tezli yüksek lisans yapıyor veya doktora öğrencisi olup henüz doktora yeterlilik sınavına girmemiş (ders aşamasında) olmak. (2547 sayılı kanunun 50/d maddesi uyarınca atama yapılacaktır)
669Mühendı̇slı̇k Fakültesı̇İnşaat MühendisliğiYapıAraştırma Görevlisi6170Sayısal50İnşaat Mühendisliği Bölümü lisans mezunu olup, ilgili alanda tezli yüksek lisans yapıyor veya doktora öğrencisi olup henüz doktora yeterlilik sınavına girmemiş (ders aşamasında) olmak. (2547 sayılı kanunun 50/d maddesi uyarınca atama yapılacaktır)
670Mühendı̇slı̇k Fakültesı̇İnşaat MühendisliğiYapı MalzemesiAraştırma Görevlisi6170Sayısal50İnşaat Mühendisliği Bölümü lisans mezunu olup, ilgili alanda tezli yüksek lisans yapıyor veya doktora öğrencisi olup henüz doktora yeterlilik sınavına girmemiş (ders aşamasında) olmak. (2547 sayılı kanunun 50/d maddesi uyarınca atama yapılacaktır)
671Mühendı̇slı̇k Fakültesı̇Yazılım MühendisliğiYazılım MühendisliğiAraştırma Görevlisi6170Sayısal50Bilgisayar Mühendisliği veya Yazılım Mühendisliği Bölümü lisans mezunu olup, ilgili alanda tezli yüksek lisans yapıyor veya doktora öğrencisi olup henüz doktora yeterlilik sınavına girmemiş (ders aşamasında) olmak. (2547 sayılı kanunun 50/d maddesi uyarınca atama yapılacaktır)
 TOPLAM13

 

 

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN DUYURU

  

Üniversitemizin çeşitli birimlerine 2547 sayılı kanunun ilgili maddeleri uyarınca Öğretim üyesi alınacaktır. Başvuracak adayların, 657 sayılı kanunun 48. maddesindeki genel şartları ve "Karadeniz Teknik Üniversitesi Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma İlkeleri İle İlgili Yönerge"sinde istenen özellikleri sağlamaları gerekmektedir.

Profesör kadrolarına kurum içi başvurular http://bys.ktu.edu.tr/, kurum dışı başvurular ise https://online.ktu.edu.tr/ adresinden elektronik olarak yapılacak olup, ayrıca adaylar 2547 sayılı kanunun 26. maddesinde belirtilen şekilde yayınlardan birini başlıca araştırma eseri olarak sundukları dilekçeleri ekinde özgeçmiş, doçentlik belgesi, nüfus cüzdan fotokopisi, yayın listesi ve yayınlardan oluşan bir takım dosyayı Personel Daire Başkanlığına göndereceklerdir.

Doçent kadrolarına kurum içi başvurular http://bys.ktu.edu.tr/, kurum dışı başvurular ise https://online.ktu.edu.tr/ adresinden elektronik olarak yapılacak olup, ayrıca adaylar başvurdukları anabilim dalını belirten dilekçeleri ekinde, doçentlik belgesi, nüfus cüzdan fotokopisi, özgeçmiş, yayın listesi ve yayınlardan oluşan bir takım dosyayı Personel Daire Başkanlığına göndereceklerdir.

Doktor Öğretim Üyesi kadrolarına kurum içi başvurular http://bys.ktu.edu.tr/, kurum dışı başvurular ise https://online.ktu.edu.tr/ adresinden elektronik olarak yapılacak olup, ayrıca adaylar 2547 sayılı kanunun 23. maddesindeki şartları sağlamaları gerekmekte olup, dilekçelerinde başvurdukları kadroyu belirterek, ekinde 2 adet fotoğraf, nüfus cüzdan örneği, ÖSYM Başkanlığı tarafından geçerliliği kabul edilen dil belgesi, lisans, yüksek lisans (varsa) ve doktora diplomalarının onaylı örnekleri ile özgeçmiş, yayın listesi ve yayınlarından oluşan dosyayı Personel Daire Başkanlığına göndereceklerdir.

GENEL AÇIKLAMALAR
Doktor Öğretim Üyesi kadrosuna başvuran adayların YDS'den 65 veya eşdeğerliliği kabul edilen bir sınavdan bu puanın eşdeğeri bir puanı almış olmaları gerekmektedir.
Herhangi bir kamu kurumunda çalışanların (daha önce çalışıp ayrılmış dahi olsalar) çalıştığı kurumdan alacakları onaylı ayrıntılı hizmet belgesini müracaat belgelerine ekleyerek ibraz edeceklerdir.
Yabancı ülkelerden alınan diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması şarttır.
Başvurular Resmi Gazetede ilan edildiği tarihten itibaren 15 (onbeş) gün içerisinde yapılacaktır.
Karadeniz Teknik Üniversitesi Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma İlkeleri İle İlgili Yönerge"ye Üniversitemiz www.ktu.edu.tr/personel web sayfasındaki mevzuat kısmından ulaşabilirsiniz.

İlgililere duyurulur.

İlan NoBirimiBölümüAnabilim DalıKadro UnvanıKadro DerecesiKadro AdediAçıklama
672Mühendı̇slik FakültesiMetalurji ve Malzeme MühendisliğiKompozit MalzemelerProf. Dr.112B malzemeler, ultrailetken teller, metamalzemeler ve kompozit renk dönüştürücü filmler konularında çalışmalar yapmış olmak.
673Of Teknoloji FakültesiElektronik ve Haberleşme MühendisliğiElektromanyetik Alanlar ve Mikrodalga TekniğiDoç. Dr.11Doçentliğini Matematik bilim alanında almış olmak. Wick-tipi stokastik lineer olmayan diferansiyel denklemler konusunda çalışmalar yapmış olmak.
674Tıp Fakültesı̇Cerrahi Tıp BilimleriTıbbi PatolojiDr. Öğr. Üyesi11İlgili alanda uzmanlığını almış olmak. Melanomda immün kontrol noktası inhibitörleri konusunda çalışma yapmış olmak. (Karadeniz Teknik Üniversitesi Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönergesinin 5-f maddesi uyarınca atama yapılacaktır)
 TOPLAM3 

Kaynak:ogretmenler.net

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Marmara Üniversitesi 220 Öğretim Üyesi ve 18 Öğretim Elemanı Alım İlanıÖnceki Haber

Marmara Üniversitesi 220 Öğretim Üyesi v...

TEKNOFEST 2023 kapsamında düzenlenen Çip Tasarım YarışmasıSonraki Haber

TEKNOFEST 2023 kapsamında düzenlenen Çip...

Yorum Yazın

19 Nisan Cuma önemli gündem başlıkları
60 saniyede bugün (18 Nisan 2024) 60 saniyede Türkiye ve dünya gündemi
e-YÖKDİL Başvuruları Alınıyor
Gençler Kadim Şehirlerde Buluşuyor
Okul Sporları Duyuruları
İşte MEB'de 2023 Yılında Ödül Alan 22226 Personelin Listesi
BİLSEM Öğrenci Tanılama Sonuçları Açıklandı
İstiklal Marşı bağımsızlığımızın, devletimizin kurucusu ve kurucu değerleri de milletimizin birliğinin timsalidir.
Türk Robotik Takımları, 2024 Fırst Robotıcs Competıtıon Dünya Şampiyonasında
YÖK mesnetsiz bazı ifade ve paylaşımlar dolayısıyla açıklama yapma gereği duyulmuştur
Emeklilik Sistemi Yeniden Ele Alınmalıdır. 1 Gün Geç Başlamanın Bedeli 17 Yıl Olamaz!
BT Rehber Öğretmenlerine Görevleri Dışında Verilen Görevler Karşılığında Ek Ders Ücreti Ödenmesiyle İlgili Yürütmeyi Durdurma Kararı
Geçici görevle il dışında görevlendirilenler öğretmenevlerinden nasıl yararlandırılır?
Vakıf üniversiteleri tarafından verilen "Kantin İşletmeciliği Eğitim Belgesi" ile okul kantini kiralanabilir mi?
İşimiz Sayın Mehmet Şimşek‘e kalmışsa; eyvah ki eyvah!
Savaşan İHA Yarışması Teknik Yeterlilik Formu Sonuçları Açıklandı!
Model Uydu Yarışması Planlama ve Organizasyon Şeması Raporu Sonuçları Açıklandı!
​Kimyasal Silahların Yasaklanması Teşkilatı (KSYT) eğitim etkinlikleri düzenlenecektir
2023 Yılı Sağlık ve Güvenlik Hizmetleri Değerlendirme Raporu
Cumhuriyetin 100. Yılına Özel Gerçekleştirilen Faaliyetler Özet Kitapçığı Yayımlandı