KKTC Cumhurbaşkanı Tatar’dan çadır kent ziyareti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
KKTC Cumhurbaşkanı Tatar’dan çadır kent ziyareti
Abone ol
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kocaeli Büyükşehir’in Hatay Defne’de kurduğu çadır kenti ziyaret etti.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kocaeli Büyükşehir’in Hatay Defne’de kurduğu çadır kenti ziyaret etti.

 KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Hatay’ın Defne ilçesinde kurduğu çadır kente ziyarette bulundu.

Depremzedelerle tek tek yakından ilgilenen Cumhurbaşkanı Tatar, daha sonra çadır kenti gezdi ve yetkililerden yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Cumhurbaşkanı Tatar’a ziyaretlerinde KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, KKTC Ankara Büyükelçisi İsmet Korukoğlu ve KKTC Mersin Başkonsolosu Zalihe Mendeli eşlik etti.

“KIBRIS TÜRK HALKI OLARAK TÜRKİYE’MİZİN ACISINI PAYLAŞIYORUM”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Büyükşehir’in Hatay Defne’de kurduğu çadır kenti ziyaret etti. Bölge halkına geçmiş olsun dileklerini ileten Cumhurbaşkanı Tatar, “Tüm milletimizin başı sağ olsun. Kıbrıs Türk halkı olarak Türkiye’mizin acısını paylaşıyoruz” diyerek ortaya çıkan olağanüstü şartlarda yaraların sarılması için nasıl çalışıldığını, yerinde gördüklerini kaydetti. Dün Türk Devletleri Teşkilatı Liderler Zirvesi’ne katıldığını anımsatan Cumhurbaşkanı Tatar, teşkilattaki tüm devletlerin Türkiye’ye yardım için üzerine düşeni fazlasıyla yaptığını ve yapmaya da hazır olduğunu aktardı.

1974 yılı sonrasında Hatay’dan KKTC’ye göç etmiş birçok kişi olduğunu ve bu kişilerin de depremde yakınlarını kaybettiklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, yakınlarını kaybeden herkese başsağlığı dileğinde bulundu. Gazimağusa Türk Maarif Koleji öğrenci, öğretmen ve velilerden oluşan kafilenin bir kısmının da Adıyaman’da kaldıkları otelin yıkılmasıyla hayatını kaybettiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Tatar “Acımız büyük” dedi.

ÇOCUKLARLA YAKINDAN İLGİLENDİ

Çadırkent ziyaretinde depremzedeler ile sohbet eden Cumhurbaşkanı Tatar, çocuklarla da yakından ilgilendi. Çadır kentte Büyükşehir yetkililerinden bilgi aldıktan sonra gazetecilere açıklama yapan Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye Cumhuriyeti’nin büyük ve güçlü bir devlet olduğunu ifade ederek; “Türkiye Cumhuriyeti yaralarını en kısa zamanda sarmaya muktedir bir devlettir” ifadesini kullandı.

Kaynak:IGFA

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Prof. Dr. Tüysüz’den depreme karşı reçeteÖnceki Haber

Prof. Dr. Tüysüz’den depreme karşı reçet...

Prof. Dr. Naci Görür: Bu işin şakası yok... İzmir doğru yoldaSonraki Haber

Prof. Dr. Naci Görür: Bu işin şakası yok...

Yorum Yazın

Dersler Cepte, Uygulama Marketleri Eğitim Kategorisinde En Çok İndirilen Uygulamalar Arasında Yerini Aldı
2022 Yılı Eğitim, Koordinasyon ve Proje Faaliyet Raporu Yayımlandı!
Depremzede Öğrenciler, LGS ve YKS'ye "Yüzen Okul"da Hazırlanacak
Lisansüstü Öğrenim Gören İdarecilerin Artırımlı Ek Ders Ücreti Mağduriyeti İçin Dava Açtık
İşte Depremle ilgili yalan haberler ve gerçekler
Cumhurbaşkanı Erdoğan'da Emekli aylığı açıklaması!
Kamu Sen Heyeti Tarafından Kamu Çalışanlarının Acil Olarak Çözüm Bekleyen Sorunları Hakkındaki Rapor Vedat Bilgin’e Sunuldu
Depremde Hayatını Kaybeden Eğitim Çalışanlarımız Hakkari/Çukurca'da Dualarla Anıldı
TEKNOFEST 2023 Turizm Teknolojileri Yarışması Proje Detay Raporu Sonuçları Açıklandı!
Türkiye’nin Festivali TEKNOFEST’ten Eğitime Destek
Öğretici: Deprem Bölgesinde Eğitimin Sağlıklı Sürdürülebilmesi İçin Gerekli Tedbirler Alınmalıdır
Eğitim-Bir-Sen 7. Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi
Memur-Sen Kadınlar Komisyonu Deprem Bölgesinde
Depremden En Çok Etkilenen 4 İlde Eğitim Öğretime Kademeli Olarak Başlanacak
Ortaokul Öğretmenlerine Dersinin En Az Olduğu Güne Nöbet Görevi Verilemez Sedat DEĞER Açıklık Getirdi
E-Sınav görevlileri yüz tanıma sistemi ile sisteme giriş yapacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 45 Bin Öğretmen Atama Müjdesi
4 İldeki Özel Takviye Kursları Da Bugünden İtibaren Açılabilecek
Bakan Özer: Deprem Bölgesinde 500 Çelik Konstrüksiyon Yeni Okul Yapılacak
12. Sınıfların stajları hakkında bakanlık görüş yayınladı