Konya ’Akıllı Şehircilik’te kritik rol üstlendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Konya ’Akıllı Şehircilik’te kritik rol üstlendi
Abone ol
Kahramanmaraş merkezli deprem felaketlerinde ilk günden bu yana altyapı, lojistik, su çalışmaları, barınma, mobil mutfak, haberleşme ve enerji gibi insani ihtiyaçlar konusunda çalışmalar yürüten Konya Büyükşehir Belediyesi, Akıllı Şehircilik uygulamaları ile birçok alanda kritik rol üstlendi.

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketlerinde ilk günden bu yana altyapı, lojistik, su çalışmaları, barınma, mobil mutfak, haberleşme ve enerji gibi insani ihtiyaçlar konusunda çalışmalar yürüten Konya Büyükşehir Belediyesi, Akıllı Şehircilik uygulamaları ile birçok alanda kritik rol üstlendi.

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerin daha verimli ve etkin yürütülmesini sağlayan Akıllı Şehir Uygulamaları, deprem bölgesindeki çalışmalarda kritik rol üstleniyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Türkiye tarihinin en büyük felaketlerinden birini yaşadığımız, 11 şehirde büyük yıkıma neden olan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Hatay’da ilk günden itibaren yaraları sarmak için canla başla çalışmaya devam ettiklerini söyledi. Asrın felaketinden sonra Hataylıları yalnız bırakmadıklarını belirten Başkan Altay, “Depremin hemen ardından bölgeye en hızlı ulaşan ekiplerin başında geliyoruz. Altyapı, lojistik, su çalışmaları, barınma, mobil mutfaklar, haberleşme ve enerji sağlama gibi her türlü insani ihtiyacı karşılamak noktasında tüm imkanlarımızı Hatay halkı için seferber ettik” diye konuştu.

Hatay’da yaşamı normale döndürmek için yaptıkları tüm çalışmalarda Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Akıllı Şehir uygulamalarının kritik rol üstlendiğini kaydeden Başkan Altay, “Konya’mızda hayatı kolaylaştırmak için hizmete aldığımız tüm teknolojik hizmetler deprem bölgesinde de işimizi kolaylaştırdı. Araç takip sistemleri, saha takip platformu, uydu internet hizmeti, sayısal telsiz haberleşme sistemi, solar mobil şarj istasyonu, iş takip sistemleri, KOSKİCBS, akustik dinleme, mobil su şebeke kontrol araçları ve güneş enerjisinden elektrik üretimi gibi birçok uygulamamız sahadaki çalışmalarımızın en hızlı ve aktif şekilde yürütülmesine katkı sağlıyor. Hatay’ın yeniden ayağa kalması için emek veren herkesten Allah razı olsun. Devletimiz çok büyük, yaraları hep birlikte saracağız inşallah” ifadelerini kullandı.

Konya Büyükşehir Belediyesi, depremden sonra baz istasyonlarının hizmet verememesinden dolayı bölgede internet erişimini sağlamak amacıyla uydu kurulumu yaparak internet hizmeti sağladı. Bu hizmetten bölgede bulunan Konya İtfaiyesi başta olmak üzere çeşitli illerden gelen arama kurtarma ekipleri de yararlanarak iletişimlerini sağladı.

Hatay’daki yıkımdan dolayı haberleşme sistemlerinin devre dışı kaldığı günlerde sahada hizmet veren Konya Büyükşehir Belediyesi, KOSKİ Genel Müdürlüğü ve ilçe belediyelerinin haberleşmesini sağlamak üzere Sayısal Telsiz Haberleşme Sistemi deprem bölgesinde devreye alındı.

YERLİ VE MİLLİ KOSKİCBS

Hatay ilinin tüm altyapı verileri, Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü’nün kullandığı, Türkiye’nin ilk yerli ve milli coğrafi bilgi sistemi olan KOSKİ Coğrafi Bilgi Sistemi’ne (KOSKİCBS) entegre edildi. Bu sayede şehrin tahrip olan altyapı ve üstyapıları dijital ortamdan takip edilip daha hızlı müdahale etme ve onarma imkânı oluştu.

Depremin hemen sonrası 2 adet tam donanımlı su kayıpları kontrol aracı ve 4 teknik personel, tam donanımlı araçların içerisinde bulunan 3 adet Akustik Dinleme Mikrofonu ile enkaz altında kalan depremzedelerin seslerinin tespit ederek ekipleri yönlendirdi.

Depremden sonra Konya Büyükşehir Belediyesi ile KOSKİ’nin sahada kullandığı araçların; envanteri, anlık konumları, ilerlemeleri, hızları, yakıt durumları gibi birçok verinin anlık olarak takip edilmesi sayesinde Konya Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) ve Hatay’da sahadaki ekiplerin koordinasyonu kolaylıkla sağlanıyor.KONYAKART

Deprem bölgelerinden gelerek Konya’da misafir edilen depremzedeler, Konyakart ile belediyeye ait toplu ulaşım araçlarını ilk günden beri bedelsiz olarak kullanabilme imkanı buluyor.

KONYA MOBİL UYGULAMASI “KEŞFET”

Deprem bölgesinden gelen misafirlerin, ihtiyaçlarını giderebilmeleri ve deprem ile ilgili faaliyet gösteren kurum, kuruluş, dernek, vakıf ve vatandaşların faaliyetlerini koordineli bir şekilde yürütebilmesi amacıyla kent içerisinde ihtiyaç duyabilecekleri önemli noktalar eklenerek kullanıma sunuldu.

Kaynak:IGFA

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Liseli gençlerden afet bölgesine anlamlı üretimÖnceki Haber

Liseli gençlerden afet bölgesine anlamlı...

Peskov: ”ABD, Rusya’nın güvenlik endişelerini ciddiye almalı”Sonraki Haber

Peskov: ”ABD, Rusya’nın güvenlik endişel...

Yorum Yazın

8-9 Nisan tarihlerinde okul yöneticileri izinli sayılacak mı?
Koruyucu Giyim Yardımı Hakkı Elimizden Alınamaz
Banka Maaş Promosyonlarının Günümüz Ekonomik Koşullarına Göre Güncellenmesi İçin Talepte Bulunduk
TEKNOFEST 2024 Çip Tasarım Yarışması Ön Tasarım Raporu Sonuçları Açıklanmıştır!
TEKNOFEST 2024 Dikey İnişli Roket Yarışması Ön Tasarım Raporu Sonuçları Açıklanmıştır!
Öğretici: Banka Promosyonu Adaletsizliği Son Bulmalıdır
Geleceğin Ekranı Projesi Gönüllü Öğretmenlerini Arıyor
Yurt Yedek Yerleştirme Sonuçları Açıklandı
Üniversite İdari Personelinin Nakil Sorunları Çözülsün
Akademisyenlerimizin Ekonomik Koşulları İyileştirilsin
Veli Randevu Sistemi Öğretmenlerin İnisiyatifinde Yürütülmelidir.
Devletin Sözü Havada Bırakılamaz; Mülakat Kalkacak!
Ağzı Olan Konuşmasın! Türkiye’de Memur Sayısı Yetersizdir.
1 Nisanda Okullar Tatil Ek Dersler Ödenecek İşte Resmi Yazı
28 Mart Perşembe önemli gündem başlıkları
60 saniyede bugün (27 Mart 2024) 60 saniyede Türkiye ve dünya gündemi
Talip Geylan'dan eğitim gündemine dair önemli açıklamalar
Toplu Sözleşme Hükümleri 3. Tarafların Beyanıyla Engellenemez
Geçmişten Günümüze Sayılarla Eğitim 
Deneyap Girişim Programı Başlıyor!