Konya İtfaiyesi’nden miniklere yangın bilinci

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Konya İtfaiyesi’nden miniklere yangın bilinci
Abone ol
Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, şehir merkezindeki ilkokul birinci sınıf öğrencilerine yönelik “Çocuk Kahramanlar” temasıyla itfaiye eğitimleri düzenleyerek çocuklara yangından korunma bilinci kazandırıyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, şehir merkezindeki ilkokul birinci sınıf öğrencilerine yönelik “Çocuk Kahramanlar” temasıyla itfaiye eğitimleri düzenleyerek çocuklara yangından korunma bilinci kazandırıyor.

KONYA (İGFA) - Konya Büyükşehir Belediyesi, Medeniyet Okulu Projesi kapsamında ilkokul birinci sınıf öğrencilerine yönelik itfaiye eğitimleri düzenliyor.

Doğal afetler ve yangınlar konusunda toplumun her kesimini bilinçlendirmeyi amaçlayan Konya Büyükşehir Belediyesi, “Çocuk Kahramanlar” temasıyla Karatay, Meram ve Selçuklu ilçelerindeki ilkokulların birinci sınıflarında öğrenim gören öğrencilere uygulamalı ve teorik eğitimler veriyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eğitim Merkezi’nde düzenlenen eğitimlerde minik öğrenciler, günlük hayatta karşılaşabilecekleri yangın ve benzeri afetler konusunda bilinç kazanırken sevdikleri itfaiyecilerle vakit geçirmenin mutluluğunu yaşıyor.

Üç seans olarak yapılan etkinliklerle her bir seansta 88 öğrenci Konya İtfaiye Eğitim Merkezi’nde ağırlanıyor. Program kapsamında şehir merkezindeki 28 bin ilkokul birinci sınıf öğrencisinin eğitimlere katılması planlanıyor.

ÖĞRENCİLERE KOMEK ATÖLYELERİNDE ÜRETİLEN OYUNCAKLAR HEDİYE EDİLİYOR

Verilen yangından korunma eğitimleri sonunda ise minik öğrencilere, Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları’na (KOMEK) bağlı Anatoya Oyuncak Atölyelerinde üretilen amigurumi itfaiye bebek ve peluş Konyaspor topları hediye ediliyor.

Kaynak:IGFA

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sevgi Postanesi büyüyorÖnceki Haber

Sevgi Postanesi büyüyor

Diyarbakır Anneleri’nin haklı davası Nevşehir’de anlatılacakSonraki Haber

Diyarbakır Anneleri’nin haklı davası Nev...

Yorum Yazın

24 Eylül Pazar önemli gündem başlıkları
60 saniyede bugün
"100. Yılında Cumhuriyet" Konulu Resim, Şiir Ve Kompozisyon Yarışması
Değerli Öğretmenler! Önlük İçin Beden Ölçüleri Vermemeli, Tek Tip Kıyafet Dayatmasını Kabul Etmemeliyiz!
Memur Zamları, Hedef Enflasyonun Altında Kaldı. Enflasyon Farkı Zam Değildir, Refah Payı Verilmelidir
Anadolu Meslek Programlarında Alana Geçiş İşlemleri
MEB’den Personelin Maaşla Ödüllendirilmesi Sürecinde Adaletsizliklerin Giderilmesini Talep Ettik
Mülakat Sürecinde Karşılaşacak Hatalar
Evdeki Bulgurdan Olmayalım!
Bakan Yusuf Tekin'den Yeni Mülakat Açıklaması
Bakan Tekin Eğitim Gündemini Değerlendirdi
Yusuf Tekin'den kariyer sınavı açıklaması
MEB’den Türkçe kararı
23 Eylül Cumartesi önemli gündem başlıkları
60 saniyede bugün
Öğretici: Sayıştay Raporuna Göre Pansiyonlu Okullarda Yeterince Güvenlik Ve Sağlık Tedbirleri Yok!
Kariyer basamakları yazılı sınavında başvuru ücreti alınmamalıdır
Hiçbir Eğitim Emekçimizi, Sendika Temsilcimizi Asılsız İddialara Kurban Etmeyiz! Ettirmeyiz!
"Türkçe Öğretiminde İyi Uygulamalar Konferansı Bildiri Kitabı" Yayımlandı
MEB, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile (TFF) arasında Futbol Gelişim Projesi İş Birliği Protokolü imzalandı.