Koreli arama kurtarma ekibine evini açtı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Koreli arama kurtarma ekibine evini açtı
Abone ol
Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde bir depremzede, Güney Koreli arama kurtarma ekibine evini açarak, onları misafir etti.

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Elbistan ve Pazarcık olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından 11 ilde yıkımlar oldu. En fazla yıkımın olduğu Hatay’a da yurt dışından da arama kurtarma ekipleri geldi. Güney Kore’den Hatay’ın Kırıkhan ilçesine gelen Güney Koreli 12 kişilik arama kurtarma ekibi ilk günden bugüne kadar canları pahasına çalışıp birçok hayat kurtardı. Bu duruma kayıtsız kalamayan Kırıkhanlı zabıta memuru Abdullah Başçı, depremde hasar görmeyen evine arama kurtarma ekibini alarak onları misafir etti. Başçı, “Güney Koreli arama kurtarma ekibi Kırıkhan’a gelerek mağdur insanlarımıza yardımcı oldu. Biz de buna şahit olduk. Ben de bu nedenle evimin kapısını açtım. Onlara soframı açma imkanı buldum. Güney Kore Cumhuriyetinden hayırseverlere teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

Başçı, Koreli misafirleriyle öz çekim yapmayı da ihmal etmedi. Arama kurtarma ekibi Kırıkhan’dan ayrılarak Gaziantep’e gitti.

 

 

 

 

Kaynak:İHA

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kilis’te koku paniğiÖnceki Haber

Kilis’te koku paniği

Hatay’da deprem anında asfaltın açılıp kapandığı görüntüler ortaya çıktıSonraki Haber

Hatay’da deprem anında asfaltın açılıp k...

Yorum Yazın

Bakanlık alan değişikliği bekleyen meslektaşlarımızı daha ne kadar bekletecek?
Deprem Sonrasında MEB Tarafından Atılan Politika Adımları
MTSK Direksiyon eğitimi dersi uygulama sınavları ertelendi
Deprem Bölgesinden Diğer İllere Nakil Olan 14 Bin 73 Öğrenci, Kendi İllerine Geri Döndü
TEKNOFEST 2023 Roket Yarışması Kritik Tasarım Rapor Sonuçları Açıklandı!
İşte Depremle ilgili yalan haberler ve gerçekler
TEKNOFEST İstanbul Spotter Kule Başvuruları Başladı!
Deprem nedeniyle eğitime ara verilen günlerde hangi ek ders ücretleri ödenir?
Memura Refah Zammı Verilmelidir
Sosyal Araştırmalar ve Yenilik Enstitüsü Protokolü YÖK’te imzalandı
AES: MEB becayiş uygulamasını hayata geçirmelidir
Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’na katıldık
Rehber Öğretmenlerin Normu Bulunmayan Okullara İkinci Görev Niteliğinde Görevlendirilme Uygulamasına Dava Açtık
Afet bölgesi eğitim faaliyetleri hakkında bakanlıktan açıklama
Öğretici: Torba Kanuna Çalışanların Sorunları Da Eklenmelidir
TEKNOFEST 2023 Çevre ve Enerji Teknolojileri Yarışması Proje Detay Raporu Sonuçları Açıklandı!
TEKNOFEST 2023 2204-D Lise Öğrencileri İklim Değişikliği Araştırma Projeleri Yarışması Ön Değerlendirme Sonuçları Açıklandı!
TEKNOFEST 2023 2204-C Lise Öğrencileri Kutup Araştırma Projeleri Yarışması Ön Değerlendirme Sonuçları Açıklandı!
TEKNOFEST 2023 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Ön Değerlendirme Sonuçları Açıklandı!
Torba kanunla eksiklikler tamamlanmalıdır